L'empresària Rocío Hervella que dirigeix l'empresa de productes solubles, Prosol, ha estat reconeguda amb el Premi Dona Empresària 2018 de CaixaBank, guardó que reconeix la trajectòria de les dones directives a nivell nacional i que busca contribuir a donar visibilitat a les líders femenines del món corporatiu.
El jurat, que està format pel comitè de Diversitat de CaixaBank i integrat per directius membres del comitè de direcció i pels líders dels projectes de diversitat, ha examinat totes les candidatures presentades per les catorze direccions territorials de CaixaBank. El tribunal ha premiat Rocío Hervella per la seva trajectòria professional, per la seva força i energia en la creació de l'empresa, pel seu projecte d'internacionalització i per aconseguir posicionar l'empresa com un referent en el sector.
Rocío Hervella, originària de Palència, va fundar l'any 1998 l'empresa Productos Solubles Prosol, companyia especialitzada en la fabricació de productes solubles, fonamentalment cafè, cereals i mescles. Actualment és vicepresidenta d'Empresa Familiar de Castella i Lleó, presidenta de la Federació Espanyola de Fabricants de Cafè Soluble, membre de la Junta Directiva del Cercle d'Empresaris i consellera independent d’Europac.
La companyia que dirigeix Hervella es caracteritza pel seu model empresarial basat en la seguretat de productes i persones, la qualitat de processos i productes i el cost competitiu. PROSOL, interproveïdor de Mercadona i que exporta ja a més de 30 països, és referència del sector en matèria de valors socials, entre els quals la igualtat d'oportunitats, la lluita contra la discriminació de gènere i la conciliació de la vida laboral i familiar són compromisos ineludibles.
Trobada amb el conseller delegat de CaixaBank
Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, s'ha reunit recentment amb les finalistes de la fase territorial d'aquesta segona edició del Premi Dona Empresària CaixaBank.
Gortázar ha felicitat a totes les finalistes per haver guanyat en cadascun dels seus territoris i poder optar així a representar Espanya en els premis IWEC Awards 2018. Així mateix, el conseller delegat ha destacat que “amb aquesta iniciativa esperem contribuir a visibilitzar el protagonisme de la dona a l'empresa i mostrar, una vegada més, el nostre compromís amb el suport del desenvolupament del talent, sense discriminació ni barreres que puguin impedir la igualtat efectiva entre homes i dones”. “Per a CaixaBank, la diversitat és un dels eixos principals del pla de CaixaBank de Banca Socialment Responsable i el nostre objectiu és impulsar diferents iniciatives que reforcin aquest compromís”, ha afegit Gortázar.
Representants espanyoles als IWEC Awards 2018
El Premi Dona Empresària CaixaBank 2018, que està celebrant la seva segona edició, neix en el marc de l’11è Aniversari de la Conferència International Women's Entrepreneurial Challenge (IWEC), una xarxa mundial de dones empresàries, propietàries de les seves companyies, i que cooperen de forma global amb l'objectiu d'ajudar a crear i distribuir la riquesa en el món empresarial.
Rocío Hervella serà una de les dues representants espanyoles als IWEC Awards 2018, al costat d'altres 40 empresàries procedents de 20 països. La segona candidata serà seleccionada per la Cambra de Comerç de Barcelona, entitat impulsora de la iniciativa d'aquests premis internacionals.
L'acte de lliurament d'aquests guardons se celebrarà en Shanghai, el proper 9 de setembre, al costat d'altres 40 empresàries procedents de 20 països.
CaixaBank, compromesa amb la diversitat
CaixaBank, banc presidit per Jordi Gual i el conseller delegat del qual és Gonzalo Gortázar, és una de les entitats pioneres en la gestió de la diversitat a Espanya, amb un equip especialitzat que coordina projectes transversals per a tota l'organització amb múltiples dimensions: diversitat cultural, diversitat de gènere, diversitat funcional i diversitat generacional.
La diversitat és un element central de la identitat de CaixaBank i, per això, el banc participa en nombroses aliances i iniciatives de responsabilitat corporativa, nacionals i internacionals i dona suport a diferents iniciatives que contribueixin a avançar en la igualtat de gènere.
L'entitat està adherida a diverses iniciatives per impulsar la igualtat de gènere, com la iniciativa Women's Empowerment Principles, impulsada per les Nacions Unides; l'Acord Voluntari amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat per a una major representativitat de la dona en posicions directives; el Charter de la Diversitat, per fomentar la igualtat d'oportunitats i les mesures antidiscriminatòries; i l'Observatori Generació i Talent, amb l'objectiu de promoure la gestió de la diversitat generacional.
Així mateix, CaixaBank és una de les entitats pioneres en la gestió de la diversitat a Espanya, amb un equip especialitzat que coordina projectes transversals per a tota l'organització amb múltiples dimensions: diversitat cultural, diversitat de gènere, diversitat funcional i diversitat generacional. Concretament en diversitat de gènere, comptem amb el programa Wengage, que desenvolupa les línies d'actuació en favor de la diversitat i la igualtat efectiva entre homes i dones.
Actualment, CaixaBank compta amb un 39,1% de dones en posicions directives i té una línia específica d'actuació per fomentar la diversitat de gènere. L'entitat té un Pla d'Igualtat per contribuir a la igualtat efectiva entre homes i dones. CaixaBank és l'entitat capdavantera en banca retail a Espanya, amb una quota de penetració de clients particulars com a entitat principal del 26,7%. El banc té prop de 16 milions de clients en el mercat ibèric i 5.379 oficines.
IWEC Awards
Els IWEC Awards són una iniciativa de la Cambra de Comerç de Barcelona, que es va posar en marxa el 2007, en col·laboració amb la Cambra de Comerç de Manhattan i la FICCI / FLO (Confederació de Cambres de comerç i Indústria de l'Índia) i que, a més, compta amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Ciutat del Cap a Sud-àfrica i del Departament d'Estat dels Estats Units. Aquest projecte compta des dels seus inicis amb el suport de CaixaBank, entitat capdavantera del mercat financer espanyol, de l'escola de negocis IESE Business School i, des de l'any passat, de Repsol.
La primera edició d'aquests guardons va tenir lloc a Barcelona el febrer de 2007 i, posteriorment, s'han celebrat a Nova York (2008), Nova Delhi (2009), Ciutat del Cap (2010), Nova York (2011), Barcelona (2012), Llima (2013), Estocolm (2014), Istanbul (2015), Brussel·les (2016) i Seattle (2017).
El 2017, aquests premis internacionals van reconèixer la tasca de 42 empresàries, procedents de 21 països. Les empreses que dirigeixen aquestes dones registren una facturació global superior als 7.240 milions de dòlars i donen treball a més de 32.000 persones distribuïdes en els cinc continents.