Nota de premsa

MicroBank signa un conveni de col·laboració amb ASAJA per facilitar finançament al sector agrari i afavorir el relleu generacional

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Jaime Campos, Pedro Barato i Juan Carlos Gallego, en la firma del conveni.

• El conveni, que compta amb el suport d'AgroBank, té com a objectiu potenciar la incorporació de joves al món rural i preveu l'obertura d'una línia de finançament de 10 milions d'euros

 

El president de MicroBank, Juan Carlos Gallego, i el president de l'Associació Agrària Joves Agricultors (ASAJA), Pedro Barato, han signat un conveni de col·laboració per facilitar el finançament de projectes empresarials i afavorir el relleu generacional al sector agrari. L'acord compta amb la col·laboració d'AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank especialitzada en el sector agroalimentari que dirigeix ​​Jaume Campos, que s'encarregarà de fer-ho arribar a tots els clients a través de la xarxa d'oficines i gestors especialitzats de què disposa l'entitat .

Amb la signatura d’aquest acord, s’estableix una línia de finançament per un import anual de fins a 10 milions d’euros per potenciar l’autoocupació i incentivar l’activitat emprenedora. En base a aquest conveni, es finançarà la creació, ampliació o consolidació de microempreses, negocis de persones autònomes i projectes d'autoocupació amb l'objectiu de contribuir al relleu generacional del sector agrari i facilitar la incorporació de joves agricultors al medi rural, un de els grans reptes que afronta el ram.

Els beneficiaris seran professionals autònoms i microempreses amb menys de deu persones a la plantilla i una facturació anual inferior a dos milions d'euros. Els sol·licitants poden optar a préstecs per un import màxim de 50.000 euros. Els projectes han de tenir un pla d’empresa i l’informe favorable de viabilitat elaborat per ASAJA.

El criteri de concessió de microcrèdits per part de MicroBank, el banc social de CaixaBank, atén fonamentalment la confiança en la persona o equip que sol·licita el préstec i la viabilitat del projecte, podent accedir emprenedors sense necessitat de garanties i avals.

En virtut d'aquest conveni, l'entitat es compromet a detectar les necessitats de finançament, per tal de promoure l'autoocupació i l'establiment, la consolidació o l'ampliació de microempreses i negocis de persones autònomes i dirigir les persones físiques o jurídiques assessorades per la institució a MicroBank perquè aquest analitzi, i si escau aprovi, les sol·licituds de finançament.

ASAJA és una organització agrària implantada a nivell nacional a través dels membres que la integren el principal objectiu de la qual és la millora de les condicions d'accés dels joves agricultors al sector agrari. ASAJA actua com a intermediari entre les administracions nacionals i autonòmiques i l'emprenedor per avaluar els projectes i gestionar els ajuts de la PAC.

MicroBank dona resposta a diferents segments de població les necessitats financeres dels quals no estan prou cobertes. Té un paper determinant al Pla de Banca Sostenible, integrat dins del Pla Estratègic de CaixaBank, en què té encomanada la missió de promoure la inclusió financera, facilitant l'accés al crèdit als col·lectius més vulnerables, així com enfortir el seu compromís amb el desenvolupament socioeconòmic del territori.

Al llarg del primer semestre del 2024, MicroBank ha finançat a Espanya 120.132 projectes amb impacte social per valor de 1.079 milions d'euros, 103.119 microcrèdits dels quals per valor de 730 milions d'euros es van destinar a afrontar necessitats puntuals de famílies i 12.641 per un import de 170 milions d'euros es van concedir per donar suport a persones emprenedores i microempreses. Les línies específiques per sectors amb impacte social van aconseguir materialitzar a Espanya 4.372 projectes d'economia social, educació, emprenedoria, innovació i salut per 179 milions del 2024.

270 entitats col·laboradores actives

En la concessió dels microcrèdits, a més de l'extensa xarxa d'oficines de CaixaBank, hi col·laboren entitats que aporten coneixement de les persones destinatàries dels préstecs, a més d'assessorar i fer un seguiment dels projectes. Actualment hi ha 270 entitats que actuen de manera activa per tot Espanya. Les entitats col·laboradores són organitzacions de tota mena amb experiència en accions d'assistència econòmica i social adreçades a potenciar la creació de microempreses, fomentar l'autoocupació i incentivar l'activitat emprenedora.

AgroBank, compromès amb el món rural

AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank especialitzada en el sector agroalimentari acompanya els seus clients a través de més de 1.140 oficines especialitzades distribuïdes a tot Espanya, amb presència a totes les províncies, especialment a municipis rurals.

El model de negoci d'AgroBank es desplega, a més, gràcies a més de 3.000 gestors especialitzats, professionals amb formació específica en les necessitats i particularitats del sector, amb coneixements concrets en funció dels tipus de cultius, ramaderies o activitat pesquera de cada població .

Els equips de riscos estan especialitzats en les zones d'influència per tal que coneguin molt de prop les necessitats dels clients i entenguin els fluxos financers. Amb tot plegat, un de cada dos agricultors i ramaders a Espanya treballa amb AgroBank.

A més de l'acord amb MicroBank i ASAJA, AgroBank disposa d'altres iniciatives per fomentar el relleu generacional, com l'Impuls Agro, que ha posat en marxa al costat del Basque Culinary Center dirigida a donar visibilitat a joves que, a través de la feina i els projectes , estan contribuint a la transformació del sector agroalimentari.