Nota de premsa

MicroBank atorga 22,4 milions d'euros en microcrèdits a emprenedors assessorats per entitats d'àmbit social, un 20,6% més

Balanç del primer semestre de 2024

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Pau Titania, emprenedor que ha muntat un negoci turístic amb una goleta a la Costa Brava amb el suport de MicroBank.

• Incorpora – Fundació “la Caixa”, Andalucía Emprende, les Cambres de Comerç, Creu Roja, l’Instituto de las Mujeres i el Servicio Canario de Empleo són algunes de les entitats col·laboradores més actives

• En total, s'han materialitzat 1.076 operacions a Espanya de la mà d'entitats col·laboradores en el primer semestre de l'any, amb un import mitjà de 20.795 euros

 

MicroBank, el banc social de CaixaBank, ha injectat 22,4 milions d'euros en microcrèdits entre gener i juny del 2024 per fer costat a emprenedors que han necessitat l'assessorament d'entitats col·laboradores d'àmbit social. Aquesta xifra representa un increment del 20,6% respecte al mateix període de l'any anterior. Aquest creixement s'explica per la tasca exercida per les més de 250 entitats que col·laboren amb MicroBank per ajudar els emprenedors a dur a terme el seu projecte de negoci.

Es tracta d'organitzacions de tota mena amb experiència en accions d'assistència econòmica i social dirigides a potenciar la creació de microempreses, fomentar l'autoocupació i incentivar l'activitat emprenedora. Aquestes entitats, entre les quals figuren ajuntaments, organitzacions empresarials, escoles de negocis, universitats o ONG’s, aporten coneixement de les persones destinatàries dels préstecs, a més d'assessorar i realitzar un seguiment dels projectes.

En total, fins el juny s'han materialitzat 1.076 operacions d'aquest tipus, un 10,2% més que en el primer semestre del 2023. L'import mitjà dels microcrèdits dirigits a emprendre un negoci subscrits gràcies a la col·laboració d'aquestes entitats s'ha situat en 20.795 euros.

“En el model de negoci de MicroBank, el paper que exerceixen les més de 250 entitats col·laboradores és essencial. Gràcies a una tasca conjunta, prosperen nombroses iniciatives que contribueixen a dinamitzar projectes d'autoocupació a Espanya dels col·lectius amb menys recursos”, explica Cristina González, directora general de MicroBank, qui es mostra confiada a “continuar sumant entitats col·laboradores en el futur amb l'objectiu comú de generar riquesa i benestar en el territori”. 

Algunes de les entitats més destacades quant a nombre i import d'operacions són Incorpora-Fundació “la Caixa”, Andalucía Emprende, les Cambres de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació d'Espanya, Creu Roja Espanyola, l'Instituto de las Mujeres o el Servicio Canario de Empleo, entre moltes altres.

Respecte al perfil dels beneficiaris d'aquests microcrèdits, predominen les dones, amb un 58% del total enfront d'un 42% d'homes. Quant a l'edat, la franja majoritària és la d'emprenedors d'entre 26 i 35 anys (35%), seguida dels 36-45 anys (32%), 46-55 anys (18%), 18-25 anys (10%) i 56-65 anys (5%). Per nacionalitats, després de l'espanyola, que sobresurt amb un 65%; destaquen la veneçolana (8%), la italiana (4%) i la colombiana (4%).

Banca sostenible

MicroBank dona resposta a diferents segments de població les necessitats financeres de la qual no estan prou cobertes. Té un paper determinant en el Pla de Banca Sostenible, integrat dins del Pla Estratègic de CaixaBank, en el qual té encomanada la missió de promoure la inclusió financera, facilitant l'accés al crèdit als col·lectius més vulnerables, així com enfortir el seu compromís amb el desenvolupament socioeconòmic del territori.

Com a únic accionista de MicroBank, CaixaBank fa costat al seu banc social des de la seva creació atorgant-li el finançament necessari per al creixement de la seva activitat creditícia i comercialitzant els seus productes a través de l'extensa xarxa comercial de CaixaBank per a posar a la disposició del client tota la gamma d'opcions amb la màxima qualitat de servei i proximitat possibles.

A banda, MicroBank compta amb el suport de les entitats col·laboradores i de les principals institucions europees dedicades al foment de l'emprenedoria i les microfinances. Es tracta del Fons Europeu d'Inversions (FEI), el Banc de Desenvolupament del Consell d'Europa (CEB) i el Banc Europeu d'Inversions (BEI).