Nota de premsa

MicroBank assoleix els 1.079 milions d'euros en finançament fins al juny destinats a més de 120.000 projectes amb impacte social

Balanç del primer semestre de l’any

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Nuria Spinola ha impulsat una acadèmia d’art a Sevilla amb el suport de MicroBank

• Els microcrèdits adreçats a persones emprenedores i microempreses per impulsar l'inici o l'ampliació de negocis arriben als 169,9 milions d'euros, amb un increment del 34%
• La línia d'activitat enfocada a la concessió de microcrèdits a famílies vulnerables va atorgar finançament per valor de 729,9 milions d'euros
• Les línies específiques de MicroBank per a sectors amb impacte social van servir per materialitzar 4.372 projectes a Espanya per un import de 179 milions d'euros

MicroBank, el banc social de CaixaBank, ha destinat 1.079 milions d'euros al finançament de projectes que generen un impacte social positiu durant el primer semestre del 2024. Pel que fa al nombre d'operacions, s'han materialitzat 120.132 projectes.

Per línies d'activitat, el segment dirigit a les famílies amb menys recursos i que té com a objectiu cobrir les seves necessitats bàsiques, ha assolit les 103.119 operacions per un import global de 729,9 milions d'euros fins al juny. L'import mitjà dels microcrèdits a famílies entre gener i juny de 2024 es va situar en 7.078 euros, lleugerament per sota de la dada del primer semestre del 2023.

Un altre dels grans puntals de l'activitat de MicroBank, el relatiu als microcrèdits a emprenedors i microempreses, es va saldar amb 12.641 operacions durant el primer semestre, un 31,2% més. En volum de finançament, MicroBank va contribuir amb 169,9 milions d'euros a l'enfortiment del teixit empresarial, fet que suposa una alça del 34% respecte al mateix semestre del 2023. L'import mitjà dels microcrèdits a negocis es va situar en els 13.442 euros fins al juny.

Al seu torn, el finançament dirigit a sectors amb impacte social, enfocat a projectes de l'economia social, l'educació i la innovació, entre d'altres, va ajudar a materialitzar 4.372 iniciatives a Espanya -davant de les 2.984 del mateix període de l'any anterior- com a conseqüència d'oferir finançament per un valor global de 179 milions d'euros, import que representa un augment del 36,5% en relació amb els sis primers mesos de l'any passat.

“El balanç del primer semestre reflecteix els creixents esforços que fa MicroBank per afavorir la inclusió financera i es tradueixen en projectes amb impacte social que beneficien, no només a qui rep aquest suport sinó a la societat en el seu conjunt”, explica Juan Carlos Gallego, president de MicroBank. “Celebrem l'evolució de la línia enfocada a la concessió de microcrèdits per a la posada en marxa de negocis, que ha registrat un creixement del 35% en volum atorgat i ha continuat posant el focus en l'emprenedoria femenina”, apunta Cristina González, directora general de MicroBank.

Banca sostenible

MicroBank dona resposta a diferents segments de població les necessitats financeres dels quals no estan prou cobertes. Té un paper determinant en el Pla de Banca Sostenible, integrat dins el Pla Estratègic de CaixaBank, en què té encomanada la missió de promoure la inclusió financera, facilitant l'accés al crèdit als col·lectius més vulnerables, així com enfortir el seu compromís amb el desenvolupament socioeconòmic del territori.

Com a únic accionista de MicroBank, CaixaBank dona suport al seu banc social des de la seva creació atorgant-li el finançament necessari per al creixement de la seva activitat creditícia i comercialitzant els seus productes a través de l'exportació de la xarxa comercial de CaixaBank per posar a disposició del client tota la gamma d'opcions amb la màxima qualitat de servei i proximitat possibles.

En la concessió dels microcrèdits, hi col·laboren a més de manera activa més de 270 entitats a tot Espanya que aporten coneixement de les persones destinatàries dels préstecs, a més d'assessorar i fer un seguiment dels projectes.

Així mateix, MicroBank té el suport de les principals institucions europees dedicades al foment de l'emprenedoria i les microfinances. Es tracta del Fons Europeu d'Inversions (FEI), el Banc de Desenvolupament del Consell d'Europa (CEB) i el Banc Europeu d'Inversió (BEI).