Nota de premsa

La VIII Convocatòria d'Ajudes per a FP de CaixaBank Dualitza i FPEmpresa arriba el 23 de setembre

400.000 euros per a projectes d'FP

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Convocatòria d'ajudes per a FP.

• El termini de presentación s’obrirà el proper 23 de setembre fins al 14 d’octubre i la resolució es donarà a conèixer al desembre.

• La Convocatòria busca promoure la formació en alternança a través del suport a projectes de col·laboració entre centres educatius i empreses.

 

CaixaBank Dualitza i l'Associació de Centres de Formació Professional FPEmpresa han anunciat el llançament de la VIII Convocatòria d'Ajudes Dualitza per a l'impuls de projectes de Formació Professional, presentats per centres educatius acompanyats d'empreses, amb l'objectiu de millorar l'aprenentatge dels estudiants a través de la seva participació en el seu desenvolupament.

La Convocatòria té com a finalitat potenciar la relació entre centres i empreses, i dotar l'alumne amb noves competències que facilitin la seva ocupabilitat.

Per a això, l'empresa participa de manera activa en el procés de formació de l'estudiant a través de l'elaboració i execució del projecte presentat, contribuint a adaptar el seu perfil al mercat laboral i qualificant nous professionals dels quals podrà nodrir-se el dia de demà.

Tot això posant com a eix conductor dels projectes als centres educatius d'FP, que es converteixen en enllaç entre el món educatiu i el laboral, acostant-se a les empreses i obtenint una visió detallada de les últimes tendències del mercat, a les quals d'una altra manera tindrien un accés més complicat.

Aquesta triple col·laboració és la base de la Convocatòria, que destinarà un total de 400.000 euros als millors projectes que fomentin aquesta col·laboració en alternança, des d'una perspectiva innovadora.

L' assignació per a cada projecte es determinarà en funció de la valoració emesa pel Comitè Avaluador atenent criteris de qualitat i innovació, impacte, i sostenibilitat i diversitat.

CaixaBank Dualiza i FPEmpresa busquen impulsar aquelles iniciatives que aportin un valor afegit tant a les persones com a les organitzacions de l'entorn, que reverteixi en una major especialització i competitivitat de la regió.

Els projectes podran ser presentats per centres educatius públics o privats de Formació Professional a Espanya per a qualsevol cicle educatiu d'FP Grau Bàsic, Grau Mitjà o Grau Superior sempre que es dugui a terme juntament amb empreses i altres entitats col·laboradores. Cada projecte podrà presentar-se a una de les tres possibles modalitats o categories: Empresa i/o entitat proformadora; Recerca o innovació; i Desenvolupament de projectes en xarxa.

Hauran d'inscriure'ls en www.caixabankdualiza.es

El termini s'obre el dilluns, 23 de setembre, i finalitzarà el dilluns, 14 d'octubre.

L' avaluació dels projectes seleccionats es realitzarà durant el mes de novembre i la llista de seleccionats es donarà a conèixer al desembre.

La directora de CaixaBank Dualiza, Paula San Luis, ha subratllat "la importància d'aquest tipus d'iniciatives que són un suport fonamental per al col·lectiu docent en brindar-los eines addicionals per a l'educació dels seus estudiants i facilitar-los una nova via per a acostar els centres educatius a les empreses".

A més, ha afegit que "al llarg de les set edicions prop de 250 projectes han estat impulsats el que demostra la utilitat de la Convocatòria, però també la confiança que tenen en CaixaBank Dualitza i FPEmpresa tots els que hi participen".

Per la seua banda, el president d'FPEmpresa, Luis García Domínguez, assenyala que "aquesta vuitena convocatòria d'Ajudes Dualitza, realitzada conjuntament entre CaixaBank Dualitza i FPEmpresa, pretén reforçar un element clau en l'FP: la col·laboració entre les empreses i els centres de Formació Professional. Aquesta col·laboració és fonamental per definir la identitat d'una formació de qualitat per als estudiants d'FP".

Fins a la present edició, la Convocatòria d'Ajuts Dualitza ha servit per distribuir gairebé tres milions d'euros entre els més de 250 projectes seleccionats des de la primera edició.

Tots aquests projectes han contribuït a impulsar l'aprenentatge dels alumnes en una varietat de professions lligades a la informàtica, la mecatrònica, la química, biologia molecular, el comerç, la geriatria, la jardineria, o la vitivinicultura.

CaixaBank Dualitza i FPEmpresa realitzaran una sèrie de presentacions per aclarir dubtes a tots els interessats a participar en la Convocatòria.

CaixaBank Dualitza                                                

CaixaBank Dualitza és el compromís de la Fundació per la Formació Dual CaixaBank amb la promoció i la difusió de la Formació Professional, així com del paper fonamental que aquesta modalitat formativa ha de jugar en el futur de la societat.

Només a través de més formació es pot aconseguir una societat més cohesionada en la qual es redueixin les desigualtats.

Per a això, CaixaBank Dualitza dona suport a les demandes dels docents i dels centres educatius i treballa amb empreses per a la capacitació dels futurs professionals i la millora de la seva ocupabilitat.

Des del seu inici, tota la seva activitat ha beneficiat 42.037 estudiants, 5.634 empreses i 3.641 activitats de centres educatius.

 

NOTÍCIES RELACIONADES