Nota de premsa

La campanya «Cap llar sense aliments» recull més d’1,6 milions d’euros

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Campanya ‘Cap Llar sense aliments’

La cinquena edició de la campanya «Cap llar sense aliments», impulsada per la Fundació ”la Caixa” i CaixaBank, ja ha recollit 1.607.380 euros. Aquest import és l’equivalent a 1.461 tones d’aliments bàsics, que es distribuiran arreu d’Espanya a través dels 54 bancs d’aliments associats a la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments (FESBAL) i les 6.493 entitats socials col·laboradores. Gràcies als donatius que s’han recollit, 5.412 persones en situació de vulnerabilitat tindran garantida una alimentació bàsica durant un any.

La campanya d’enguany, que continuarà activa fins al 31 d’agost, ha volgut donar resposta a les dificultats que afronten els bancs d’aliments per abastir-se a causa de la disminució dels donatius. Conscient de la urgència, la Fundació ”la Caixa” ha contribuït a la campanya amb una aportació d’un milió d’euros.

«La campanya “Cap llar sense aliments” referma, un any més, el compromís de la Fundació ”la Caixa”, de CaixaBank i de tot el seu ecosistema envers la societat i les persones que tenen grans dificultats per cobrir les necessitats bàsiques d’alimentació. És un exemple clar que, si es treballa de manera conjunta, es pot millorar la vida dels qui més ho necessiten, i, així mateix, és un fort impuls perquè els 54 bancs d’aliments que conformen la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments continuem avançant per construir una societat més justa. Vull agrair en nom de tothom la implicació i el compromís», ha declarat el president de FESBAL, Pedro Miguel Llorca.

«Els bancs d’aliments duen a terme una tasca imprescindible per atendre els col·lectius més vulnerables, però els últims anys han patit una reducció dels donatius i excedents. Per això, de cinc anys ençà, impulsem aquesta campanya amb CaixaBank a favor dels bancs d’aliments i dels milers de famílies que pateixen pobresa alimentària al nostre país», ha assegurat el subdirector general de la Fundació ”la Caixa”, Marc Simón.

«Un any més, juntament amb la FESBAL i la Fundació ”la Caixa”, agraïm la implicació de clients particulars, empreses, voluntaris i societat en general en la lluita contra la pobresa alimentària. A més de la nostra xarxa d’oficines, les donacions es poden fer a través dels canals digitals de CaixaBank, que mantindrem oberts fins al 31 d’agost», ha apuntat el director d’Acció Social de CaixaBank, Josep Parareda.

Els canals de donació, oberts fins al 31 d’agost

Els canals electrònics de la campanya «Cap llar sense aliments» continuaran actius fins al 31 d’agost. Les persones que hi vulguin col·laborar encara poden enviar el donatiu a través de Bizum amb una aportació a la causa 38014. També s’hi pot col·laborar a través de la xarxa de caixers de CaixaBank, de la plataforma digital CaixaBankNow i del portal www.caixabank.es per als donants que no siguin clients de l’entitat.

Tant la FESBAL com la Fundació ”la Caixa” i CaixaBank fan una nova crida a les empreses i a la societat espanyola perquè continuïn mostrant la seva solidaritat envers els qui més la necessiten.

A més dels donatius econòmics, la col·laboració s'ha incrementat gràcies a les empreses clients de CaixaBank que han realitzat donacions en espècie com a llet, pasta, arròs, menjar congelat i altres productes bàsics d'alimentació, així com als empleats del banc, que han dut a terme diferents accions solidàries de difusió i recaptació.

Cinc edicions, gairebé 11 milions aportats

La campanya «Cap llar sense aliments» es va posar en marxa per primer cop el 2020 per donar resposta a la crisi socioeconòmica que es va derivar de la pandèmia. Entre les cinc edicions, i fins ara, s’han recollit gairebé 11 milions d’euros, 5 dels quals han estat aportats per la Fundació ”la Caixa”. Gràcies a aquests donatius, s’han aconseguit més de 11.200 tones d’aliments bàsics que es destinen a col·lectius en situació de vulnerabilitat.

 

NOTÍCIES RELACIONADES