Nota de premsa

José Ignacio Goirigolzarri ha presentat la seva renúncia com a president de CaixaBank i el substituirà Tomás Muniesa

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Seu corporativa de CaixaBank

● El Consell d'Administració de CaixaBank ha acceptat la renúncia de José Ignacio Goirigolzarri com a president de l'entitat, amb efecte a partir de l'1 de gener de 2025. A partir d'aquesta data, Tomás Muniesa assumirà el càrrec de president no executiu de CaixaBank.

● José Ignacio Goirigolzarri, un dels directius amb una experiència més dilatada en el sector bancari espanyol, ha jugat un paper clau en el procés de transformació del sector durant les últimes dècades.

● Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank des del juny de 2014, es manté com a primer executiu de l'entitat, presidint també el Comitè de Direcció.

El Consell d'Administració de CaixaBank ha acceptat la renúncia de José Ignacio Goirigolzarri com a president de l'entitat, amb efecte a partir de l'1 de gener de 2025. A partir d'aquesta data, Tomás Muniesa assumirà el càrrec de president no executiu de CaixaBank.

José Ignacio Goirigolzarri es desvincula voluntàriament també de les responsabilitats que ocupava en el Grup CaixaBank.

Gonzalo Gortázar, conseller delegat de l'entitat des del juny del 2014, es manté com a primer executiu de CaixaBank, amb report directe al Consell d'Administració, i presidint també el Comitè de Direcció.

El Consell d'Administració de CaixaBank ha valorat com a "enormement positiva" la gestió duta a terme per José Ignacio Goirigolzarri, i ha destacat la seva "contribució fonamental en l'exemplar i exitós procés d'integració de Bankia". Per part seva, Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, ha agraït "el gran compromís i dedicació de José Ignacio" i ha destacat "l'enorme complicitat professional i personal que han mantingut durant aquests anys". 

José Ignacio Goirigolzarri, protagonista de la configuració del sistema bancari modern espanyol

José Ignacio Goirigolzarri, un dels directius amb una experiència més dilatada en el sector bancari espanyol, ha jugat un paper clau en l'enorme procés de transformació del sector durant les últimes dècades.

Durant la dècada dels 90 i començament d'aquest segle, ja sent, primer, director general de BBV i a partir del 2001 conseller delegat de BBVA, va liderar amb gran èxit el procés d'internacionalització de l'entitat.

Després de la seva sortida de BBVA, el maig del 2012 va ser nomenat president de Bankia i de la seva matriu BFA, en la major crisi financera de la història recent del nostre país, que va marcar un punt d'inflexió en el sector financer espanyol, i en què va afrontar el repte i la responsabilitat de reestructurar l'entitat.

En pocs anys, Bankia va passar de ser considerada com un dels majors problemes del sistema financer europeu a convertir-se en una entitat eficient, solvent i rendible.

El març del 2021, i després de la fusió entre CaixaBank i Bankia, Goirigolzarri va ser nomenat president de CaixaBank. Després de l'èxit en l’execució de la integració de Bankia, CaixaBank ha consolidat el seu lideratge com a primer banc a Espanya i amb una rendibilitat que li ha permès retribuir de manera recurrent als seus accionistes. De fet, les accions de CaixaBank s'han multiplicat per tres des de la fusió amb Bankia.

Després de quatre anys en el càrrec i amb la finalització del Pla Estratègic 2022-2024, que es va definir després de la fusió, Goirigolzarri deixarà el banc l'1 de gener de 2025. L'executiu dóna per acabada la seva tasca a l'entitat: "Després d’haver finalitzat el procés d'integració més gran del sector a Espanya, el banc està en un moment excel·lent i estic segur que tindrà un gran èxit en el futur. I, en aquest moment en què CaixaBank inicia una nova etapa, jo dono per acabat un cicle que vaig iniciar amb la meva incorporació a Bankia el 2012".

Goirigolzarri ha tingut també paraules d'agraïment per al Consell d'Administració i per a tot l'equip de CaixaBank: "Estic molt agraït per l'excel·lent treball que ha fet el Consell per dur a terme aquesta fusió, i en particular, la gestió de Gonzalo Gortázar com a conseller delegat. De la mateixa manera, l'èxit de l'entitat no s'entén sense la tasca conjunta de tot l'equip de persones de CaixaBank. Ells són els artífexs dels èxits assolits en aquests últims quatre anys".

Tomás Muniesa, nou president no executiu de CaixaBank

Tomás Muniesa, vicepresident de CaixaBank des de l'abril de 2018, culmina una dilatada trajectòria en l'entitat a la qual es va incorporar el 1976 i on ha assumit diferents responsabilitats amb gran coneixement del funcionament i la cultura del banc, com la direcció de Recursos Humans, mercat de capitals o la gestió de l'ALCO. També destaca la seva gestió del grup assegurador com a vicepresident executiu i conseller delegat de VidaCaixa des del 1997 fins al novembre del 2018.

Tomás Muniesa ha reconegut "la gran aportació de José Ignacio Goirigolzarri durant la seva etapa com a president de CaixaBank" i ha assenyalat que assumeix la presidència de l'entitat "amb una gran il·lusió i, també, amb una enorme responsabilitat i vocació de servei".

Tomás Muniesa, llicenciat en Ciències Empresarials i Màster en Direcció d'Empreses per ESADE, va ser nomenat Director General Adjunt el 1992 i el 2011 Director General del Grup Assegurador. Avui dia té els càrrecs de vicepresident de CaixaBank, VidaCaixa i SegurCaixa Adeslas. És, a més, membre del Patronat d'ESADE Fundació i Conseller d'Allianz Portugal.

Amb anterioritat, va ser president de MEFF (Societat Rectora de Productes Derivats), Vicepresident de BME (Bolses i Mercats Espanyols), vicepresident 2n d'UNESPA, Conseller i President de la Comissió d'Auditoria del Consorci de Compensació d'Assegurances, Conseller de Vithas Sanidad, SL i Conseller Suplent del Grupo Financiero Inbursa a Mèxic.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES