Nota de premsa

imagin posa en marxa una nova edició del programa de creació d’idees d’emprenedoria en sostenibilitat imaginPlanet Challenge

Iniciativa de suport a joves per a desenvolupar projectes sostenibles

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Llançament de la 4a edició de imaginPlanet Challenge.

• El projecte està adreçat a estudiants d'universitats i de centres de Formació Professional que estiguin interessats a desenvolupar idees d'emprenedoria que ajudin a combatre el canvi climàtic.

• Els interessats a participar hauran de presentar-se organitzats en equips de tres persones i poden inscriure's fins al juny de 2024.

• L'equip guanyador, triat entre els 10 finalistes, podrà gaudir d'una estada a Silicon Valley d'incubació del seu projecte i visitarà empreses com Netflix, Google HQ, Instagram, X, IDEO, entre altres.

• El llançament de la nova edició s'ha presentat a Madrid en un acte al qual han assistit més de 150 emprenedors, estudiants i docents de diferents universitats i centres educatius.

imagin, la plataforma de serveis digitals i estil de vida impulsada per CaixaBank, llança la quarta edició del programa imaginPlanet Challenge, adreçat a joves que estiguin interessats a desenvolupar idees d'emprenedoria que ajudin a combatre el canvi climàtic. Enguany, com a novetat, s'ha baixat l'edat per a poder participar de 18 a 16 anys i poden inscriure's tant estudiants d'universitats com de centres de Formació Professional.

Els interessats a participar hauran de presentar-se organitzats en equips de tres persones i inscriure's a través de la web del programa https://imaginplanetchallenge.com/ fins al juny de 2024. Durant tot el període d'inscripcions, com en edicions anteriors, es duran a terme sessions en universitats per a promoure la iniciativa entre els estudiants.

Tots els participants, a mida que es vagin inscrivint al programa, rebran formació, ja que imagin ofereix sessions telemàtiques i píndoles de formació sobre sostenibilitat i emprenedoria, així com accés a eines i recursos que puguin ajudar-los a donar forma a les seves idees a través del mètode Lombard, basat en el Design Doing.

La quarta edició del programa imaginPlanet Challenge es va presentar ahir a Madrid, en un acte que va comptar amb la participació de l'emprenedor Xavier Verdaguer; l'equip de imagin; Patrick Lokkegaard. cofundador de Ecodeliver; Anna Martín, cofundadora d’Atom, i Pablo Gómez, cofundador d'Utopia, i al qual van assistir més de 150 emprenedors, estudiants i docents de diferents universitats i centres educatius.

Programa d’incubació i presentació del projecte

Una vegada tancat el termini per a presentar candidatures, un jurat, integrat per experts interns i externs referents en sostenibilitat, seleccionarà els 10 projectes finalistes. Entre aquests, es triarà l'equip guanyador, que podrà gaudir d'una estada a Silicon Valley, concretament en el centre d'innovació d’Imagine Creativity Center, dirigit per l'emprenedor Xavier Verdaguer. Els integrants de l'equip guanyador participaran durant 10 dies en un programa d'incubació del seu projecte i visitaran empreses com Netflix, Google HQ, Instagram, X, IDEO, entre altres, i rebran formació de les universitats d’Stanford i Berkeley.

Al setembre, l'equip guanyador presentarà el seu projecte en una sessió format Demo Day davant inversors i organitzacions de referència de l'ecosistema emprenedor. El projecte comptarà amb el suport d’imagin també en la fase d'acceleració per a aconseguir que tiri endavant i es converteixi en una iniciativa capaç de generar impacte positiu en el planeta.

Més de 5.000 participants en les primeres edicions

Més de 5.000 joves han participat ja en l’imaginPlanet Challenge, que enguany aconsegueix la seva quarta edició. ecoDeliver i Kidalos van ser els projectes triats en la primera edició, iniciatives que tenen l'objectiu de fer més sostenible el sector del transport de paqueteria (ecoDeliver) i el consum de joguines (Kidalos). ecoDeliver, que ja s'ha constituït i està operant com a empresa, ha aconseguit una ronda d'inversió de 30.000 euros recentment i 400.000 euros de fons europeus. Al juliol de 2022, Atom, un projecte de generació i emmagatzematge de combustible d'hidrogen, va ser l'equip guanyador de la segona edició del programa impulsat per imagin. Si és el cas, també s'han constituït com a empresa i han aconseguit una ronda d'inversió de 50.000 euros amb Farside. En l'última edició celebrada, el projecte guanyador va ser Utopia, una iniciativa per a detectar i frenar l'expansió d'incendis a través d'intel·ligència artificial. El projecte, després del període d'incubació a Silicon Valley, es troba en fase d'evolució de la seva proposta de valor i del model de negoci.

Amb l'objectiu de continuar donant suport a l'evolució dels projectes que han format part del imaginPlanet Challenge, imagin compte una comunitat Alumni perquè tots els equips participants puguin seguir vinculats al programa. Aquest Alumni permet continuar donant suport el desenvolupament dels projectes, fomentar el futur laboral dels participants i generar interacció entre tots els agents implicats en el imaginPlanet Challenge.

Projectes que generin un impacte positiu en el planeta

El principal objectiu de l’imaginPlanet Challenge és contribuir a crear projectes que busquin generar un impacte positiu en el planeta i donar veu i eines a una generació de joves amb consciència mediambiental i inquietuds emprenedores.

El programa compta amb la col·laboració d'emprenedors en l'àmbit de la sostenibilitat i fundadors de projectes d'èxit com Diana Ballart, de The Smart Lollipop; Sana Khouja, de Zeena, i Llavor Marín, de We Llauri Kniters (WAK); entre altres perfils que han creat i lideren iniciatives en l'àmbit de la sostenibilitat.

Amb aquesta iniciativa, imagin reforça la seva clara aposta per la sostenibilitat, que constitueix un dels pilars de la seva estratègia. L’imaginPlanet Challenge forma part del conjunt de productes, serveis, continguts, acords i iniciatives basades en la sostenibilitat que imagin, a través de imaginPlanet, desenvolupa per a generar un impacte positiu en el planeta i en el conjunt de la societat. A través d’imaginPlanet s'activen projectes de suport a causes socials i mediambientals pròpies o impulsades per persones o organitzacions als qui imagin presta el seu suport.

Més de 4 milions d’imaginers

imagin és una plataforma d'estil de vida impulsada per CaixaBank que ofereix serveis digitals, financers i no financers, que ajuden als seus usuaris, majoritàriament joves menors de 30 anys, en la seva vida diària i en els seus projectes de futur. Actualment compta amb una comunitat de 4’4 milions d'usuaris, una xifra en continu creixement gràcies a l'àmplia oferta de continguts i serveis –en bona part, d'accés gratuït-, la facilitat de registre i la creació de diversos nivells de vinculació, que, a diferència dels bancs tradicionals, no necessàriament impliquen l'alta com a client financer.

A banda, l'aplicació imagin desenvolupa una oferta de productes financers per a cobrir les necessitats d'estalvi i de finançament dels joves que han entrat en l'edat adulta i que comencen a tenir els seus primers ingressos i els seus propis projectes d'estil de vida. En aquest sentit, imagin manté les característiques que l’han convertit en líder bancari per al públic jove: operativa mobile only (els serveis es presten exclusivament a través de l'app, sense oficines i sense web, que compleix només funcions informatives), sense comissions per a l'usuari i amb un llenguatge propi, senzill i clar, especialment adequat per a una comunicació directa amb els joves.