Nota de premsa

Gonzalo Gortázar destaca el valor de la diversitat en una trobada amb les guanyadores del ‘Premi Dona Empresària CaixaBank 2021’

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Gonzalo Gortázar amb les guanyadores del ‘Premi Dona Empresària CaixaBank 2021’ presents a la trobada

• En la reunió, el conseller delegat de CaixaBank ha afirmat que: “És important que la diversitat i la igualtat se situïn en l’eix de les polítiques i estratègia de les companyies, al més alt nivell i de manera transversal en tota l’organització”.

• CaixaBank compta amb un 41,6% de dones en posicions directives (setembre 2021) i amb un 40% de dones en el Consell d’Administració, un dels percentatges més alts del sector.


Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, ha celebrat una trobada amb les guanyadores nacional i territorials de l'última edició dels ‘Premis Dona Empresària CaixaBank’, que des de fa cinc anys reconeixen la trajectòria i el talent de les directives líders a Espanya.

A la reunió, celebrada en la oficina all in one de Madrid i a la qual han participat una àmplia representació de l’alta direcció de l’entitat, Gonzalo Gortázar ha felicitat a totes les empresàries guardonades i ha celebrat l’alta qualitat de les candidatures, confirmant la consolidació d’uns guardons que tenen com a objectiu impulsar el valor de la diversitat: “Som conscients de que encara queda molt per fer; per això, amb aquests premis, CaixaBank vol ajudar a concienciar sobre la necessitat de promoure la igualtat d’oportunitats i la diversitat al món professional i empresarial”.

En aquest sentit, el conseller delegat de CaixaBank ha destacat que “la diversitat i la igualtat són part de la nostra cultura i un dels pilars del nostre plan estratègic. Al posar en valor la diversitat i la inclusió, som més competitius i innovadors. És important que aquests valors se situïn en l’eix de les polítiques i estratègia de les companyies, al més alt nivell i de manera transversal a tota l’organització”. 

A la trobada, Gortázar ha pogut compartir reflexions i experiències amb les empresàries guardonades, així com conèixer l'experiència de la guanyadora nacional del ‘Premi Dona Empresària CaixaBank 2021’ a Espanya, l’almerienca Pilar Martínez-Cosentino, vicepresidenta executiva de Grup Cosentino, i de la guanyadora del ‘Premi Mulher Empresária BPI’ a Portugal, la portuguesa Sandra Santos, CEO de BA Glass Group, com a representants dels seus respectius països en els premis internacionals IWEC Awards. Aquests guardons es van lliurar el 9 i 10 de novembre en la 14a conferència anual IWEC que es va celebrar en format virtual sota el títol: ‘Connectant les dones empresàries en el món- Sostenibilitat de les empreses: de sobreviure a prosperar’.

Finalment, Gortázar ha animat a totes les guardonades a continuar compartint coneixement, idees i experiències entre elles a través de la ‘Comunitat Dona Empresària CaixaBank’, una xarxa en línia que serveix de punt de trobada per establir vincles professionals entre el grup de directives i altres organitzacions internacionals.

Els Premis internacionals IWEC

La International Women’s Entrepreneurial Challenge (IWEC) és una xarxa mundial de dones empresàries líders de tot el món, que ostenten la propietat de les companyies, i que cooperen a nivell global con l'objectiu d'ajudar a crear i distribuir la riquesa en el món empresarial.

Els premis IWEC, que es lliuren cada any en la Conferència anual IWEC, reconeixen i fan costat a dones empresàries de tot el món, perquè puguin representar una part important i decisiva al desenvolupament de l'economia global del segle XXI.

En aquesta edició, la Conferència International Women’s Entrepreneurial Challenge (IWEC) va premiar la trajectòria de 35 empresàries procedents de 18 països. Les empreses que dirigeixen aquestes dones registren una facturació global superior als 3.400 milions de dòlars i ocupen més de 15.700 persones

Des de la seva constitució el 2007, IWEC ha premiat 460 empresàries amb presència a 47 països. Les companyies liderades per aquestes empresàries generen 295.416 llocs de treball i presenten una facturació agregada superior als 40.000 milions de dòlars.

Wengage, el compromís de CaixaBank amb la igualtat

La diversitat, la meritocràcia, la igualtat d'oportunitats i el reconeixement del talent son alguns dels pilars de la cultura corporativa de CaixaBank. Sota aquestes premisses, treballa amb el compromís de ser un referent pels seus empleats, fomentant la inclusió i la participació i impulsant projectes que promoguin la igualtat tant a la companyia com al conjunt de la societat. De fet, CaixaBank compta amb un 41,6% de dones en posicions directives (setembre 2021) i amb un 40% de dones en el Consell d'Administració, un dels percentatges més alts del sector.

CaixaBank compta amb el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de CaixaBank basat en la meritocràcia i en la promoció en igualtat d'oportunitats, que treballa per fomentar i visualitzar la diversitat de gènere, funcional i generacional. Wengage inclou mesures internes per fomentar la flexibilitat i la conciliació, per visibilitzar la diversitat i per reforçar el rol de la dona, amb programes de formació o els plans de mentoring femení, mitjançant els quals directives de l'entitat assessoren altres professionals en el desenvolupament de la seva carrera professional.

Wengage també desenvolupa iniciatives a nivell extern pels clientes i la societat, basant-se en impulsar la diversitat i la igualtat d'oportunitats en 3 àmbits d'actuació: lideratge i emprenedoria, innovació i educació, i esport.

A més, CaixaBank compta, des de gener del 2020, amb un Pla d'Igualtat per fomentar els principis d'igualtat d'oportunitats i diversitat dels equips de treball, potenciar la presència de dones en posicions directives i reforçar les mesures de conciliació de la vida personal i professional. Inclou, por exemple, la perspectiva de gènere als programes de desenvolupament directiu i als processos de selecció i formació, fomenta el teletreball i la flexibilitat.

Des del 2018, CaixaBank està adherida al Codi d’EJE&CON de Bones Pràctiques per la Gestió del Talent i la Millora de la Competitivitat de l’Empresa, comprometent-se a fomentar la presència de la dona en llocs directius, i treballa de manera activa per impulsar la seva difusió internacional. També es parteix de l’Aliança STEAM pel talent femení “Nenes en peu de ciència”, una iniciativa liderada pel Ministeri d’Educació i Formació Professional per impulsar les vocacions STEAM a les nenes i les joves. També participa al programa internacional Target Gender Equality i al Women’s Empowerment Principles, de Nacions Unides; o al Charter de la Diversitat, per fomentar la igualtat d’oportunitats i les mesures anti discriminatòries.

Reconeixements a la diversitat

Gracies a aquest compromís, CaixaBank ha estat reconeguda com l'entitat #1 del món en igualtat de gènere, segons l'índex internacional de Bloomberg 2021, i ocupa la primera posició a nivell espanyol en l'Índex de Diversitat de Gènere EWoB.

A més, compta amb altres distincions en aquest àmbit com el Distintiu d'Igualtat en l'Empresa (DIE), gestionada per l'Institut de la Dona i ha estat reconeguda per la Fundació Másfamilia amb la Certificació EFR sent la primera entitat financera espanyola a obtenir el nivell d'excel·lència A (Empresa Familiarment Responsable).

A aquests reconeixements se sumen el Premi 25è aniversari de FEDEPE (Federació Espanyola de Dones Directives, Executives, Professionals i Empresàries) o la distinció en el programa Wengage, com a “Millor pràctica d'una gran empresa 2020” de la Fundació per la Diversitat.

 

NOTÍCIES RELACIONADES