Nota de premsa

Gonzalo Gortázar demana "marcar-nos objectius intermedis" i "mesurar les iniciatives" en marxa per assolir abans la igualtat de gènere

En el marc del V Economic Equality Summit de l'Associació ClosinGap

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, en el V Economic Equality Summit de l'Associació ClosinGap.

• Segons el III Índex ClosinGap, encara queden per davant 33 anys per acabar amb la bretxa de gènere a Espanya, una dada que porta a ClosinGap a continuar treballant amb ambició i perseverança per intentar retallar aquest termini.

• El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, considera que “anem en la direcció adequada amb iniciatives com les que s’han llançat des de ClosinGap”.

• CaixaBank compta amb el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal amb iniciatives tant a nivell intern com extern per promocionar la igualtat d’oportunitats.

 

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha demanat "marcar-nos objectius intermedis" i "mesurar les iniciatives" posades en marxa per afavorir la igualtat de gènere amb l'objectiu d'assolir la igualtat abans dels 33 anys que seran necessaris per tancar la bretxa de gènere a Espanya, tal com recull el 'III Índex ClosinGap'.

Gortázar s'ha expressat en aquests termes en el V Economic Equality Summit de l'Associació ClosinGap, celebrat en l’oficina All in one de CaixaBank a Madrid, i en el qual han participat, entre altres representants empresarials, la presidenta europea de Merck Healthcare i de ClosinGap, Marieta Jiménez.

"Estem cada vegada més a prop d'aconseguir la igualtat entre homes i dones", ha apuntat el conseller delegat de CaixaBank, que ha demanat continuar treballant amb ambició i perseverança per intentar retallar el termini en la lluita contra la desigualtat.

Gortázar ha explicat que "queda camí per recórrer", però "la bona notícia és que anem en la direcció adequada amb iniciatives com les que s'han llançat des de ClosinGap". A més, ha assenyalat que "l'èxit dependrà de la involucració de tots, tant de dones, com d'homes".

Programa de diversitat Wengage

La diversitat, la meritocràcia, la igualtat d'oportunitats i el reconeixement del talent són alguns dels pilars de la cultura corporativa de CaixaBank. Sota aquestes premisses, l'entitat treballa amb el compromís de ser un referent per als seus empleats, fomentant la inclusió i la participació i impulsant projectes que promoguin la igualtat tant en la companyia com en el conjunt de la societat. CaixaBank compta amb un 42,7% de dones en posicions directives i amb un 40% de dones al Consell d'Administració.

Gortázar també ha posat en valor el programa de diversitat Wengage de CaixaBank, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de l'entitat basat en la meritocràcia i en la promoció en igualtat d'oportunitats, que treballa per fomentar i visualitzar la diversitat en totes les seves dimensions: de gènere, funcional, generacional, LGBTI, cultural... Wengage inclou mesures internes per involucrar i sensibilitzar totes les persones sobre el valor de la diversitat, per fomentar la flexibilitat i la conciliació i per reforçar el rol de la dona, amb ternes en els processos de promoció interna o els plans de mentoring femení. 

En l'àmbit extern, Wengage també desenvolupa iniciatives per als clients i la societat, basant-se en impulsar la diversitat en quatre àmbits d'actuació: lideratge i emprenedoria, amb l'organització de diferents premis i reconeixements al lideratge femení empresarial (Premi Dona Empresària i Premi A Dona Professional Autònoma); innovació i educació (Premis WONNOW a l'excel·lència acadèmica a dones en l'àmbit STEM); esport (patrocini de la selecció femenina de bàsquet) i entorn rural (Càtedra AgroBank: Dona, empresa i medi rural, o l'estudi de la bretxa de gènere en el sector agrari de Closingap). 

Analitzar l' impacte econòmic de la desigualtat d'oportunitats

CaixaBank és una de les 12 organitzacions integrants de ClosinGap juntament amb Merck, Mapfre, Repsol, grup BMW, Mahou San Miguel i Solán de Cabras, PriceWaterhouseCoopers, Grup Social ONCE, Kreab, la Fundació CEOE, Telefónica i Redeia. L'Associació Closingap va néixer el setembre del 2018 com un clúster d'empreses a partir de la premissa que, si bé és cert que Espanya és entre els països més avançats en matèria d'igualtat d'oportunitats, continuen existint desigualtats per gènere.

Els integrants de ClosinGap treballen amb l'objectiu d'analitzar l'impacte econòmic de la desigualtat d'oportunitats a la que s'enfronten les dones.

En l'acte del cinquè aniversari de ClosinGap, ha tingut lloc un panell sobre 'Dona i transformació social', format per alguns membres de la junta directiva de ClosinGap com Antonio Huertas, president de Mapfre; Fátima Báñez, presidenta de Fundació CEOE; Manuel Terroba, president executiu de BMW Group Espanya i Portugal; Eduardo Petrossi, CEO de Mahou San Miguel; Manuel Martín, soci responsable de Mercats de PwC Espanya; Miguel Carballeda, president de Grup Social ONCE; Eugenio Martínez, Deputy CEO Kreab Worldwide; Beatriz Corredor, presidenta de Redeia; i Marta Machicot, directora Global de Persones de Telefónica.

A més, s'ha celebrat un panell de diàleg on s'han donat a conèixer iniciatives que permeten reduir la bretxa de gènere en professions STEM (Ciències, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques), a més de conscienciar de la importància de treballar de forma conjunta en aquest sentit. El debat ha comptat amb la participació d'Amparo García, guanyadora el 2021 dels Premis WONNOW de CaixaBank i Microsoft, entre altres ponents.

Finalment, l'Associació ha lliurat la quarta edició dels Premis ClosinGap a la transformació social cap a la igualtat d'oportunitats, la innovació i la generació de coneixement econòmic en matèria d'igualtat de gènere, respectivament, a Marian Rojas, psiquiatre de l'Institut Espanyol d'Investigacions Psiquiàtriques i divulgadora; Hortensia Roig, consellera de Mercadona i presidenta d'EDEM Escola d'Empresaris, a qui li ha lliurat el premi Gonzalo Gortázar; i Núria Mas, economista i membre del consell de Direcció de l'IESE.