Recursos per a mitjans
Accedeix als nostres recursos per a periodistes.
El Sail Team BCN ha presentat avui els membres de la tripulació que competirà a la propera Copa Amèrica, en la categoria de joves d'entre 18 i 26 anys. L'equip juvenil que representarà Espanya en la Youth America's Cup, sota el gallardet del Real Club Nàutic de Barcelona, estarà format per Albert Torres, Neus Ballester, Marcos Fernández, Martín Wizner, Conrad Konitzer, Nico Martin, Jaime Framis i Antonio Torrado.
L'acte públic de presentació, que ha tingut lloc aquest dimecres al Club Nàutic de Sitges, ha estat organitzat per CaixaBank, com a patrocinador de l'equip, i el Port de Sitges, com a base d'entrenament del Sail Team BCN. Ha comptat amb la participació de Florenci Almunia, president del club amfitrió; Albert Beltran, president de Port de Sitges; Benjamí Puigdevall, CEO d'imagin; Aurora Carbonell, alcaldessa de Sitges i, per suposat, la tripulació de joves del Sail Team BCN.
Tot i que la Copa Amèrica és el torneig més antic del món de l'esport, celebrat per primera vegada el 1851, la categoria juvenil celebra tan sols la seva tercera edició, després de les del 2013 i el 2017. Competiran a Barcelona, del 17 al 26 de setembre, un total de 12 equips, els sis que disputen la Copa Amèrica de Vela (Nova Zelanda, Gran Bretanya, Estats Units, Itàlia, Suïssa i França), i sis addicionals: Espanya, Països Baixos, Canadà, Alemanya, Suècia i Austràlia.
Abans de presentar la tripulació, el president del Club Nàutic de Sitges, Florenci Almunia, ha destacat que es tracta “d'un dia històric”. “Estic molt agraït, com a part del Nàutic, que hagueu pensat en nosaltres i de formar part d'aquest acte de presentació de l'equip que ens representarà a la Copa Amèrica”.
A continuació, Albert Bertrán, president del Port de Sitges, s'ha dirigit als regatistes per assegurar-los que compta amb ells “com a present de la vela i com a futur”. “Volem que aquest acte no quedi aquí sinó que, una vegada superada la Copa Amèrica, en què estem segurs que faran un gran paper, volem que aquesta segueixi sent casa seva”.
Benjamí Puigdevall, CEO d'imagin, plataforma de serveis digitals i estil de vida per a joves impulsada per CaixaBank, ha assenyalat que "en imagin ens sentim molt a prop dels joves, per la qual cosa és un orgull poder acompanyar aquest equip brillant d'esportistes que, malgrat la seva joventut, tenen un palmarès impressionant i s'enfronten a un nou repte de gran calat. Compartim amb ells l'afany de superació, la capacitat de treballar dur i l'aspiració per convertir-se en els millors". “En imagin, a més, impulsem multitud de projectes de conservació de mars i oceans pel que tenim un vincle molt directe amb l'ecosistema marí", ha afirmat.
L'acte va ser clausurat per l'alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, que ha agraït a l'equip “aquest temps que heu estat amb nosaltres i que ens ha servit, no només per difondre Sitges com a destinació turística, sinó com un municipi que estima l'esport, la vida saludable i, sobretot, el mar”.
Una tripulació amb les idees clares
A continuació, van pujar a l'escenari els vuit tripulants que, malgrat la seva joventut, van demostrar tenir les idees molt clares i la motivació pels núvols.
Albert Torres (Palma de Mallorca, 12 de juny de 1999), subcampió del món 420, ha destacat que se sent “molt feliç, és una oportunitat única, somiàvem amb això des de petits. És una etapa important cap a allò professional, on volem arribar”.
Marcos Fernandez (Santiago de Compostel·la, 21 d'abril de 1999), bronze mundial juvenil Nacra17, ha explicat que, durant el procés previ de selecció, van anar rebent “notícies que ens podien incloure, així que això molt content d'haver arribat fins aquí i formar part dels elegits”.
Martin Wizner (Vigo, 1 de gener de 2001), campió del món 420 i campió d'Europa 420, ha expressat que se sent “molt content de representar el meu cognom, amb l'objectiu d'algun dia deixar de ser fill de i de començar a deixar el meu propi llegat”.
Conrad Konitzer (Vancouver, Canadà, 16 de juny de 2001), campió d'Europa 420, també ha volgut fer pública la seva alegria per “ser aquí a Barcelona ia Sitges, i amb moltes granes de veure què podem fer a la Copa aquest estiu”.
Nico Martin (Washington, EUA, 22 de desembre de 2000), campió nord-americà Nacra15-Spokane, ha explicat la importància del simulador en la preparació de la competició: “la gent ho veu i al·lucina, a terra és el més semblant al vaixell a allò que un es pot acostar. Estic encantat de portar el vaixell i la Copa Amèrica al públic”.
Jaime Framis (Sant Sebastian, 5 de setembre de 2002), campió mundial d'eslàlom Waszp, responent a un símil sobre els seus múltiples viatges amb avió i la sensació de volar que es desprèn al vaixell de la competició, va assenyalar que “és un món que m'agrada molt, és molt divertit i transmet molta adrenalina. Continuo intentant passar les màximes hores d'entrenament i continuar aprenent cada dia”.
Antonio Torrado (Torrevieja, 1 d'abril de 1999) bronze europeu juvenil 49er, va explicar que formar part de l'equip “és un honor i un plaer, cosa que tots somiem, poder representar el nostre país a la Copa Amèrica. Ara estem esperant a tenir el vaixell per poder entrenar, millorar com a equip i fer el millor paper possible”.
Finalment, Neus Ballester (Palma de Mallorca 16 de desembre de 2003), campiona mundial 420, membre també de l'equip femení i única dona regatista que forma part del grup juvenil, ha destacat precisament que “entre tots fem un equip, inclosos els patrocinadors; creiem que treballar en equip és la millor manera per arribar a objectius i cal aprendre molt de tots”.
El Sail Team BCN té com a patrocinadors principals Foundation 0 i CaixaBank i com a col·laboradors a Port de Sitges, Highfield, Musto, BWA Yachting, Sailproof i Team Out.
Vinculació històrica de CaixaBank amb l'esport
Aquest acte ha estat impulsat per CaixaBank, patrocinador principal del Sail Team BCN. L'entitat és una de les empreses pioneres a Espanya del patrocini esportiu, una activitat des de la qual fomenta el progrés social i econòmic dels territoris en els quals opera, en línia amb el seu compromís amb la societat.
L'entitat financera es va posicionar com a referent el 1988 amb l'impuls del pla ADO, del qual va ser membre creador i d'on va sorgir el projecte propi 'Llibreta Campions'. Aquest projecte, impulsat per "la Caixa", buscava promoure i reconèixer l'esforç diari dels esportistes espanyols en la preparació prèvia i durant els Jocs Olímpics de Barcelona '92. Entre les condicions necessàries per accedir a la Llibreta es trobava la consecució de rècords absoluts (nacionals, europeus o mundials); medalles en campionats internacionals, així com l'obtenció de medalla, o la quarta i cinquena plaça als Jocs Olímpics de Barcelona '92. En total, es van donar 676 llibretes per valor de 50 milions d'euros.
Aquesta històrica implicació amb l'esport ha portat l'entitat a ser present, avui dia, en quatre segments estratègics com són el futbol, bàsquet, esport paralímpic i running amb més de 300 acords vigents. Actualment, CaixaBank és el banc dels clubs de futbol a Espanya, ja que patrocina el 80% dels equips de futbol masculí professional i més de la meitat dels clubs femenins de primera divisió. A més, l'entitat financera és soci patrocinador de la Federació Espanyola de Bàsquet i patrocinador oficial de la Selecció Espanyola, tant femenina com masculina en totes les seues categories, així com patrocinador oficial de 9 planters de bàsquet ACB dedicats a la formació dels més joves.
A més, el banc és patrocinador oficial del Comitè Paralímpic Espanyol, per tal d'ajudar tots els atletes paralímpics a competir via el programa ADOP, així com patrocinador de la Federació Espanyola d'Esports de Persones amb Discapacitat Física.
En running, CaixaBank està present en 60 de les principals carreres populars del país i compta amb un equip propi de #runnersCaixaBank, format per empleats, entre els quals fomenta hàbits de vida saludable.