Nota de premsa

De la terra a la taula, passant pel mòbil

Eines digitals que ofereixen qualitat de vida a agricultors

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
L’agricultor Javier Rodríguez.

Fa un any, els dies de Javier Rodríguez transcorrien cultivant en els seus hivernacles de sol a sol. Avui, la digitalització d'alguns dels seus processos li ha regalat certa independència, que es tradueix en algunes tardes al costat del mar al costat de la seva família i amics a la localitat de Torrenueva, a la costa de Granada.

 

Javier és agricultor des de nen. El porta a la sang, ja que la seva família s'ha dedicat sempre a l'agricultura sota plàstic en hivernacles. La finalitat del cultiu sota plàstic és protegir la collita de les variacions del clima. Aquesta modalitat permet el control de la humitat de l'ambient, la temperatura i altres variables ambientals òptimes per afavorir el desenvolupament de les plantacions. És una tasca molt tediosa, ja que requereix d'una persona pendent de realitzar aquest control durant les 24 hores del dia.

Fa uns anys, Javier va heretar la finca familiar. En aquella època l'agricultura tradicional estava estancada i Javier va veure una oportunitat en la pràctica del cultiu ecològic. Era una forma de progressar però, si el cultiu sota plàstic de per si ja requereix molta atenció, quan el producte cultivat és ecològic, el control necessari de la collita és encara més gran.

Un abans i un després

"La contractació del Kit Digital d'AgroBank va suposar un abans i un després", recorda Javier, que agraeix poder tenir controlada la collita mitjançant el mòbil i disposar així de més temps lliure. Va ser just fa poc més d'un any quan Javier va contractar aquest kit a la seva sucursal bancària de CaixaBank, que proporciona una solució única per a una gestió sostenible de recursos i anàlisi i interpretació de les dades agroclimàtiques. "M'ho va comentar el meu gestor i, gràcies a això, vaig tenir controlat en tot moment el meu cultiu i consultar, a través de l'aplicació mòbil, el nivell d'humitat o la temperatura, entre d'altres", afegeix Javier.

També s'ha pogut instal·lar alertes perquè el sistema l'avisi quan alguna cosa no va bé. D'aquesta manera pot tenir una mica més d'independència, ja que no cal que estigui sempre a la seva finca controlant l'ambient. A més, les dades que li proporciona l'aplicació a través de la gestió de processos i la business intelligence, li permeten anar calibrant les diferents zones dels hivernacles, incrementant així l'eficiència dels cultius i millorant les decisions en la gestió del camp.

Automatització i control del sistema productiu

El Kit Digital d'AgroBank compta amb un programa complet d'anàlisi agronòmica que aporta solucions que automatitzen i controlen tot el procés productiu, la qual cosa redueix considerablement els costos i augmenta la productivitat. L'eina digital permet a l'agricultor visualitzar imatges amb mesuraments i cotes de totes les seves parcel·les, a més de seguir l'evolució dels seus cultius amb imatges via satèl·lit en temps real. Aquest mesurament permet digitalitzar i optimitzar els processos de reg o adob en funció dels cultius, el terreny i el clima, i utilitzar només els recursos estrictament necessaris.

Ara, l'objectiu de Javier és cultivar més quantitat dels productes que ja produeix, a més de treballar per continuar millorant la seva qualitat. Durant l'any, cultiva a la seva finca de Lújar, a Granada, pebrots i cogombres i, a la primavera, se li sumen també síndries i tomàquets. El producte de sempre i la tecnologia més avançada, al servei de la qualitat de vida de l'agricultor.

 

NOTÍCIES RELACIONADES