Nota de premsa

CaixaBank, únic banc espanyol que participa en la nova línia de crèdit sostenible de Ferrovie dello Stato Italiane S.p.A de 3.500 milions d'euros

Finances sostenibles

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Tren Rock de Ferrovie dello Stato Italiane.

CaixaBank és l'únic banc espanyol que participa en la nova línia de crèdit revolving sostenible signada per Ferrovie dello Stato Italiane S.p.A. (FS) amb un sindicat de nou bancs i institucions financeres per un import total de 3.500 milions d'euros, amb un termini de tres anys.

Fins ara, aquesta línia de crèdit és la major transacció financera mai signada pel Grup FS en termes de mida.

La línia de crèdit, signada per FS amb Banca Popolare di Sondrio, BNP Paribas, BPER Banca, CaixaBank, Cassa Depositi e Prestiti, Crédit Agricole CIB, ING, Intesa Sanpaolo i UniCredit, és un producte vinculat a la sostenibilitat, gràcies a la disposició contractual de mecanismes per revisar el marge i la comissió lligada al compromís d'aconseguir objectius relacionats amb tres indicadors clau de rendiment (KPI) que mostren el fort compromís del Grup FS amb les qüestions d' ESG. Dos dels tres KPI tenen una característica estrictament ambiental, consolidant el compromís de FS amb la sostenibilitat.

Els KPI fan referència a (i) el percentatge de capex alineat amb la taxonomia de la UE; (ii) la intensitat energètica entesa com la relació entre el consum d'energia i els beneficis operatius del Grup FS; i (iii) l'increment en el percentatge d'empleades en comparació amb el nombre total d'empleats.

La participació de CaixaBank en aquesta transacció ha reforçat la relació entre el banc i FS. Des del 2021, quan CaixaBank va signar l'anterior línia de crèdit revolving de manera sindicada amb altres bancs, s'han signat tres préstecs bilaterals més per un total de 400 milions d'euros. A més, CaixaBank també participa en el programa EMTN de 12.000 milions d'euros de FS.