Nota de premsa

CaixaBank s'alia amb Tricicle per fomentar bones pràctiques en ciberseguretat i prevenció del frau

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
El grup de teatre humorístic Tricicle enregistrarà sis capítols en clau d’humor dirigits a promoure la prevenció del frau i la ciberseguretat.

• La col·laboració consisteix en la publicació d'una microsèrie de sis capítols en clau d'humor, amb consells de seguretat assequibles per a totes les edats que inclouen mencions especials a la gent gran

• El primer capítol, ja disponible als canals de l'entitat, se centra a explicar consells i recomanacions per a l'ús segur dels caixers automàtics

• En els últims dos anys, els gestors sèniors de l'entitat han realitzat més de 9.500 sessions presencials amb gent gran, que han rebut formació específica en digitalització, que inclouen continguts sobre ús de WhatsApp, Bizum i seguretat digital

 

CaixaBank s'ha aliat amb el grup de teatre humorístic Tricicle per a la producció d'una microsèrie de sis capítols en clau d'humor dirigida a promoure la prevenció del frau i la ciberseguretat. El contingut gira al voltant de recomanacions de bones pràctiques assequibles per a totes les edats, amb mencions especials a un dels col·lectius que més demanen formació sobre aquestes matèries: els sèniors.

Els vídeos tenen com a finalitat prevenir i conscienciar sobre pràctiques que ajuden a prevenir el frau. El primer capítol, ja disponible, es titula "Com operar amb seguretat en caixers" i, en aquest, els integrants del trio còmic donen consells i recomanacions de seguretat a l'hora d'utilitzar un caixer automàtic. La resta de capítols se centraran a explicar altres tipus de fraus i estafes a través de WhatsApp, del telèfon, en domicilis, a través de xarxes socials i Internet.

La sèrie, d'accés gratuït, es difondrà principalment pels canals online de CaixaBank: portal web i xarxes socials. Així mateix, els gestors de l'entitat podran enviar el contingut a través de WhatsApp, de manera que alguns clients el rebran als seus mòbils i podran compartir-lo amb qui desitgin.

La iniciativa de CaixaBank se suma a les diferents accions en educació financera que l'entitat duu a terme. Per exemple, en els últims dos anys, els gestors sèniors de l'entitat han realitzat més de 9.500 sessions presencials amb gent gran, que han rebut formació específica en digitalització, que inclouen continguts sobre ús de WhatsApp, Bizum i seguretat digital i, enguany, l'entitat realitzarà formacions específiques per a la prevenció del frau. CaixaBank compta des del 2019 amb un equip especialitzat en la proposta de valor per al col·lectiu sènior.

Objectiu: fomentar una cultura de ciberseguretat

La ciberseguretat és una prioritat estratègica per a CaixaBank, que ha implementat un ecosistema amb equips especialitzats i infraestructura tecnològica avançada per protegir les transaccions digitals dels seus clients.

L'entitat inverteix de forma contínua en tecnologia per respondre als requeriments dels clients, garantir el seu creixement, l'adaptabilitat a les necessitats del negoci i la disponibilitat permanent de la informació. D'aquesta manera, es garanteix una adaptació total de la infraestructura a les necessitats de la gestió financera i del servei als clients.

Així mateix, CaixaBank acompanya la tecnologia amb accions de conscienciació sobre riscos i bones pràctiques en ciberseguretat. Per a això, l'entitat compta amb un programa específic (Programa InfoProtect) dirigit a millorar la cultura de ciberseguretat dels empleats.

D'altra banda, l'entitat aposta per ser al costat dels seus clients en aquests temes, ajudant-los a aprendre a defensar-se de les amenaces del món digital i dels fraus. Algunes iniciatives són les newsletters trimestrals de ciberseguretat i prevenció d'estafes, així com avisos i accions especials perquè se sàpiguen identificar els fraus més nous o habituals. Així mateix, la web de CaixaBank disposa d'un apartat de seguretat on es publiquen articles de manera recurrent dirigits a tota la societat.