Nota de premsa

CaixaBank s'adhereix a les noves línies ICO 'Verd' i 'Empreses i Emprenedors'

Vinculades al Pla de Recuperació

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Oficina de CaixaBank.

• Els clients de l'entitat podran accedir pròximament a aquestes dues línies de finançament de l'ICO, exemple de la importància de la col·laboració publicoprivada en el desplegament dels Fons Europeus

• El posicionament de CaixaBank com a banc líder li permet exercir un rol clau en la contribució al creixement econòmic sostenible

• CaixaBank disposa d’un equip d'especialistes i una àmplia xarxa d'oficines diferenciada per donar servei a particulars i a tota mena de professionals i empreses

 

CaixaBank ha signat un acord amb l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) en virtut del qual comercialitzarà les noves línies 'ICO Verd' i 'ICO Empreses i Emprenedors', impulsades pel Govern i que preveuen mobilitzar més de 30.000 milions d'euros en préstecs del Pla de Recuperació posat en marxa amb el suport dels Fons Next Generation de la Unió Europea.

D'aquesta manera, els clients de l'entitat podran accedir pròximament a aquestes dues línies de finançament de l'ICO, que exemplifiquen la importància de la col·laboració publicoprivada com a peça clau en el desplegament dels Fons Europeus.

En concret, la 'Línia ICO Verda' està dotada amb 22.000 milions d'euros per finançar tant projectes d'empreses de totes les mides com llars amb la finalitat de dinamitzar la transició verda. Per exemple, aquests préstecs es podran destinar al desenvolupament de projectes de transport sostenible, eficiència energètica, energies renovables, descarbonització de la indústria, gestió de l'aigua, economia circular i adaptació al canvi climàtic, tots ells d'impacte mediambiental positiu.

Per la seva banda, la 'Línia ICO Empreses i Emprenedors', dotada amb 8.150 milions d'euros, busca finançar projectes per potenciar el creixement de les empreses espanyoles, sobretot les de menor grandària. A més, aquesta línia inclou, en concret, un tram de 1.000 milions per promoure projectes relacionats amb la sostenibilitat, la digitalització d'equips i el reforç de la competitivitat del sector turístic. Incorpora, a més, un tram de 150 milions per finançar projectes relacionats amb la digitalització i intel·ligència artificial d'universitats públiques i privades.

Equip de professionals especialitzats

CaixaBank és el banc líder a Espanya, amb un volum d'actius de més de 630.000 milions d'euros i la xarxa més gran d'oficines i caixers del país. L'entitat desenvolupa un model de banca universal socialment responsable amb visió a llarg termini, basat en la qualitat, la rodalia i l'especialització.

D'aquesta manera, el seu posicionament com a entitat bancària líder li permet exercir un rol clau en la contribució al creixement econòmic sostenible i en la inclusió financera de col·lectius vulnerables i de l'àmbit rural.

CaixaBank disposa d’un equip de professionals especialitzats i una àmplia xarxa d'oficines diferenciada per a cada col·lectiu. El banc estructura la seva oferta en sis àmbits de negoci, amb una proposta de valor personalitzada per a cadascun d'ells: Banca de Particulars (dirigida als clients particulars amb una posició de fins a 60.000 euros), Banca Premier (ofereix solucions a mida per a clients amb un patrimoni entre els 60.000 i els 500.000 euros o nòmines superiors a 4.000 euros), Banca Privada (dona servei a clients amb més de 500.000 euros de patrimoni), Negocis (dirigit a comerços, autònoms i professionals), Banca d'Empreses (empreses de fins a 500 milions d'euros de facturació) i Corporate & Institutional Banking (corporacions amb una facturació superior a 500 milions d'euros, espònsors financers, institucions i clients internacionals).

 

NOTÍCIES RELACIONADES