Nota de premsa

CaixaBank reuneix a Don Benito més de 500 professionals del sector agrari en una Jornada AgroBank sobre Economia Circular

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Intervenció de la Directora Territorial de CaixaBank a Castella-la Manxa i Extremadura, Isabel Moreno, durant la Jornada AgroBank “Cooperatives i economia circular. Extremadura 2030”.

· Isabel Moreno, Directora Territorial de CaixaBank a Castella-la Manxa i Extremadura, ha inaugurat la jornada juntament amb Begoña García, Consellera de Medi Ambient i Rural, Polítiques Agràries i Territori de la Junta d'Extremadura.

· La jornada sobre Cooperatives i economia circular té com a objectiu posar de manifest les bones pràctiques que s'estan donant en el sector agroalimentari i els desafiaments de futur.

 

Més de 500 persones s'han donat cita avui a la Jornada AgroBank “Cooperatives i economia circular. Extremadura 2030”, una trobada entre professionals i experts del sector agroalimentari que s'ha celebrat a Don Benito, Badajoz. L'objectiu d'aquesta cita ha estat deixar patent la rellevància de l'economia circular i compartir els exemples de bones pràctiques que duen a terme les cooperatives d'Extremadura, que representen el 7% del PIB de la regió.

La Jornada AgroBank, celebrada a FEVAL, ha estat inaugurada per Isabel Moreno, Directora Territorial de CaixaBank a Castella-la Manxa i Extremadura; Begoña García, Consellera de Medi Ambient i Rural, Polítiques Agràries i Territori de la Junta d'Extremadura; José Luis Quintana, Alcalde de Don Benito i Ángel Juan Pacheco, President de Cooperatives Agro-alimentàries Extremadura.

Isabel Moreno ha destacat el compromís de CaixaBank per lluitar contra el canvi climàtic, recordant que l'entitat és el primer banc de l'Ibex 35 i un dels pocs d'Europa que ha aconseguit neutralitzar totalment la seva petjada de carboni. La Directora Territorial de CaixaBank a Castella-la Manxa i Extremadura ha convidat els assistents a “aprofitar les oportunitats que brinda l'economia circular al sector agroalimentari”, alhora que ha reiterat el suport de CaixaBank a tots els membres de la cadena alimentària, des del productor fins al comercialitzador.

La Consellera de Medi Ambient i Rural, Polítiques Agràries i Territori de la Junta d'Extremadura, Begoña García, ha mostrat la seva satisfacció en comprovar que les cooperatives d'Extremadura “estan preparades per a un dels grans canvis del segle XXI, en una regió on les pràctiques sostenibles han estat una norma de tota la vida”. Per la seva part, el President de Cooperatives Agro-alimentàries Extremadura ha recordat que la comunitat autònoma és una de les regions pioneres en l'economia circular. En la seva intervenció l'alcalde de Don Benito ha volgut reconèixer el suport de CaixaBank a tota mena de projectes en l'àmbit social.

Després de les intervencions d'obertura, Santos Jorna, Coordinador Regional d'Acció Local de la Conselleria de Medi Ambient i Rural, Polítiques Agràries i Territori de la Junta d'Extremadura, ha protagonitzat la primera conferència sota el títol “Què és l'economia circular?”. En la taula d'experiències representants de Viñaoliva, Tomates del Guadiana, Troil Vegas Altas, Agrupación de Cooperativas del Valle del Jerte i Sociedad Cooperativa Virgen de la Estrella han compartit amb els assistents les seves experiències en aquesta matèria.

La Jornada ha conclòs amb una taula rodona moderada per Alejandro Calero, presentador del programa La Besana de Canal Extremadura TV, en la qual s'han abordat els reptes de futur que planteja l'economia circular. La tertúlia ha comptat amb la participació de Javier de Gonzalo, Director General de la PAC de la Conselleria de Medi Ambient i Rural, Polítiques Agràries i Territori de la Junta d'Extremadura; Sebastián Trinidad, Gerent de Complus Regeneración Ambiental; Carmen Durán, Consellera Tècnica de la Subdirecció General de Residus del Ministeri per a la Transició Ecològica i María Meritxell Ripoll, Directora del Departament de Responsabilitat Social Corporativa de CaixaBank.

El Secretari General de Desenvolupament Rural i Territori de la Junta d'Extremadura, Manuel Mejías, juntament amb la Directora Territorial de CaixaBank a Castella-la Manxa i Extremadura han clausurat les jornades i han donat pas a un còctel networking per tancar la sessió.

AgroBank, una línia de negoci per al sector

Les jornades agràries formen part d’AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank dirigida al sector agrari, amb la qual l'entitat financera ha consolidat el seu lideratge en aquest segment i ja té com a clients un de cada quatre agricultors espanyols.

En els seus quatre anys de vida, AgroBank ha superat els 18.400 milions d'euros de volum de negoci, amb més de 350.000 clients, una quota PAC del 15% i una quota d'autònoms agraris del 27,5%.

La proposta de valor d’AgroBank combina el desenvolupament dels millors productes i serveis per al sector, juntament amb un assessorament pròxim que CaixaBank ofereix en les seves prop de 1.000 oficines especialitzades i amb més de 3.000 gestors formats en el negoci agrari. Lògicament, aquestes oficines estan situades en els nuclis de població rural, l'activitat de la qual se sustenta en bona mesura sobre el primer sector. Extremadura compta amb 42 oficines AgroBank i més de 13.800 clients que pertanyen als sectors agrari i agroalimentari.

 

NOTÍCIES RELACIONADES