Nota de premsa

CaixaBank rep tres guardons als Global Sustainable Finance Awards de la revista The Digital Banker

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Premios al lideratge de CaixaBank en finances sostenibles.

• La revista The Digital Banker premia el lideratge en finançament sostenible de CaixaBank i l’elegeix com a ‘Millor Banc majorista/transaccional en Finançament Sostenible a Espanya 2024 i a Europa 2024’. A aquests premis se suma el ‘d’Excel·lència en la iniciativa de transició Net-Zero’ atorgat al servei Net Zero Advisory

• L’entitat veu així premiat el seu compromís per impulsar un model de finances sostenibles, promovent el desenvolupament de solucions innovadores que facilitin la transició ecològica i generin un impacte positiu en els models de negoci sostenibles

 

En el context actual en què la sostenibilitat és un pilar fonamental per a la societat i el seu desenvolupament una tasca pendent en diferents àmbits, la posada en marxa de les finances sostenibles és essencial per a l' ecosistema de serveis financers. Promoure models financers responsables amb els criteris ESG i crear solucions innovadores, que impulsin la transició ecològica, és una de les prioritats actuals en el sector bancari. Cada vegada més, les institucions financeres juguen un paper cabdal per fomentar el desenvolupament de models de negoci sostenibles i responsables a generar un impacte positiu tant en la societat com en el medi ambient.

En aquesta línia, The Digital Banker reconeix, a través dels seus Global Sustainable Finance Awards, els serveis, productes, solucions i projectes financers més innovadors del món en l'àmbit de les finances sostenibles.

En l'edició d'enguany, CaixaBank ha rebut tres dels guardons: 'Millor Banc majorista/transaccional en Finançament Sostenible d'Espanya 2024', 'Millor Banc majorista/transaccional en Finançament Sostenible d'Europa 2024' i el premi a ‘l'Excel·lència en la iniciativa de transició Net-Zero 2024'

Aquest últim premi és un reconeixement a la innovació del servei Net Zero Advisory de CaixaBank CIB, integrat dins d'ESG Advisory i destinat a donar suport als clients corporatius en la transició dels seus models de negoci per aconseguir impactes neutrals o positius en diversos àmbits ambientals a través de la gestió i mitigació de variables com la descarbonització,  gestió de l'aigua, la biodiversitat i l'economia circular.

Així mateix, l'activitat de CaixaBank en matèria de finances sostenibles és un dels pilars essencials de l'entitat, que fixa en el seu Pla Estratègic la mobilització de 64.000 milions d'euros en finances sostenibles entre 2022 i 2024. A tancament del primer semestre de 2024, el banc havia mobilitzat un total de 67.157 milions d'euros, la qual cosa suposa superar l'objectiu establert amb sis mesos d'antelació.

Ampli reconeixement internacional

Aquests premis se sumen als de 'Millor Banc en ESG a Espanya 2024' per la revista Euromoney i als de 'Millor Banc del Món pel seu Suport a la Societat 2024', 'Millor Banc en Finançament Sostenible a Europa Occidental 2024' i 'Millor Banc en Préstecs Sostenibles a Europa Occidental 2024' de la revista Global Finance.

A més, el Banc Europeu de Reconstrucció i desenvolupament (ERBD) ha reconegut l'entitat per la seva aposta per la sostenibilitat en l'àmbit del finançament amb multilaterals amb dos reconeixements internacionals a dues operacions de finançament de comerç és a dues operacions de finançament de comerç exterior amb els seus premis '2023 Deal of the Year- Green Trade' en les categories d''Economia circular' i d''Energies Renovables'.