Nota de premsa

CaixaBank reconeix la trajectòria professional i el talent de les directives líders a Espanya amb el seu Premi Dona Empresària 2019

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, amb un grup de finalistes del Premi Dona Empresària 2018

• El termini per presentar les candidatures per a la nova edició acaba el 22 de maig.

• La guanyadora serà una de les dues representants espanyoles als premis IWEC 2019, que es lliuraran a Nova Delhi el pròxim 12 de novembre.

• El Premi Dona Empresària s'inscriu en el programa Wengage de CaixaBank, que desenvolupa i promou el valor de la diversitat dins i fora del banc. L'entitat té un 40,1% de dones en posicions directives.

CaixaBank, entitat pionera en la gestió de la diversitat, ha llançat la tercera edició del seu Premi Dona Empresària, que reconeix l'excel·lència professional i empresarial de dones amb una trajectòria de lideratge important i reconeguda en el món de l'empresa a Espanya.

El guardó s'ha consolidat en l'àmbit nacional pel seu impuls a la diversitat i la seva contribució a fomentar la igualtat de gènere en la societat espanyola. Així, doncs, el premi té com a objectiu augmentar la visibilitat, la credibilitat, l'acceptació, el reconeixement social i el respecte a la dona empresària, i ajuda a crear consens social sobre el seu important paper en el món econòmic i social actual.

La guanyadora del Premi Dona Empresària 2019 de CaixaBank serà una de les dues representants espanyoles als premis IWEC en el marc de la 12a Conferència International Women's Entrepreneurial Challenge (IWEC), la xarxa mundial de dones empresàries líders de tot el món, que aquest any se celebrarà a la ciutat de Nova Delhi entre els dies 10 i 13 de novembre. La segona candidata serà seleccionada per la Cambra de Comerç de Barcelona, entitat impulsora d'aquests premis internacionals.

El Premi Dona Empresària 2019 s'inscriu en el programa Wengage de CaixaBank, llançat el 2017 per desenvolupar i promoure el valor de la diversitat dins i fora de l'entitat. El jurat del Premi Dona Empresària està format pel Comitè de Diversitat de CaixaBank, integrat per directius membres del comitè de direcció i pels líders dels projectes de diversitat, i supervisa l'estratègia i els resultats obtinguts.

Les candidates han de complir les condicions que estableix IWEC, entre d'altres, ser accionista majoritària de l'empresa i estar involucrada de manera activa en el dia a dia del funcionament del negoci. Per part seva, l'empresa ha de tenir almenys tres anys d'antiguitat, uns ingressos anuals mínims equivalents a 1,5 milions de dòlars i mostrar un compromís amb l'honestedat, l'equitat, l'objectivitat i la responsabilitat.

El termini per presentar les candidatures per a la tercera edició és obert fins al 22 de maig. Les empresàries que compleixin les condicions de les bases podran presentar la seva candidatura de manera presencial a les oficines de CaixaBank.

En una primera fase, se seleccionaran tres candidates a cadascuna de les catorze direccions territorials de CaixaBank. D'entre elles, s'escollirà la finalista de cada territori, i d'entre les catorze finalistes es triarà la guanyadora nacional de la tercera edició, que succeirà Inés Juste, presidenta del Grup Juste, i Rocío Hervella, fundadora i consellera delegada de Prosol, guanyadores de la primera i la segona edició del Premi Dona Empresària de CaixaBank, respectivament.

Per a les dues, l'experiència va ser molt positiva. Per a Inés Juste, “ser Dona Empresària de l'any va suposar per a mi un motiu d'orgull i una reivindicació de la tasca de l'empresariat d'aquest país, que tant aporta i treballa pel seu desenvolupament econòmic i social”. El seu pas per IWEC li ha aportat “una visió més àmplia del món en l'àmbit empresarial i l'oportunitat de formar part d'una xarxa de dones de vàlua extraordinària, tant professional com personal”.

Per part seva, Rocío Hervella assegura que el reconeixement va suposar per a ella un gran estímul personal i professional i destaca la importància d'aquest tipus d'iniciatives, que per a ella són “molt necessàries i oportunes, perquè atorguen una visibilitat sense precedents a dones que són un exemple per a moltes joves que encara tenen un llarg camí per recòrrer”.

El programa Wengage de CaixaBank

CaixaBank, banc presidit per Jordi Gual i que té com a conseller delegat Gonzalo Gortázar, és una de les entitats pioneres en la gestió de la diversitat a Espanya, amb un equip especialitzat que coordina projectes transversals per a tota l'organització amb múltiples dimensions: diversitat cultural, diversitat de gènere, diversitat funcional i diversitat generacional.

Dins el seu Pla de Diversitat, CaixaBank ha posat en marxa el programa Wengage per potenciar el seu compromís amb la diversitat i la igualtat de gènere. La iniciativa té un doble vessant: intern, amb una sèrie d'accions adreçades a incrementar la visibilitat i la proporció de dones en posicions directives de l'entitat i impulsar el talent i el desenvolupament professional, i extern, amb activitats adreçades al públic general per conscienciar sobre la igualtat d'oportunitats i el valor de la diversitat.

En l'àmbit intern, CaixaBank té a tancament de març del 2019 un 40,1% de dones en posicions directives, una de les proporcions més altes del sector, i té un Pla d'Igualtat per contribuir a la igualtat efectiva entre homes i dones.

Així mateix, l'entitat ha presentat el 2018 la seva “Guia de comunicació igualitària: el repte de les relacions interpersonals”, un document per trencar estereotips i promoure els comportaments igualitaris i no discriminatoris en l'àmbit professional.

En l'àmbit extern, CaixaBank promou premis i conferències per incrementar la visibilitat de les dones en múltiples àrees de responsabilitat. És el cas del Premi Dona Empresària, que reconeix la trajectòria de dones del món empresarial, o els premis WONNOW, que, en col·laboració amb Microsoft, premien les millors estudiants en matèries STEM (ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques, en les seves sigles en anglès). A més, el 2018 CaixaBank va impulsar setanta trobades a Espanya per conscienciar sobre el valor de la diversitat i onze jornades Diversity Talks a la xarxa internacional del banc.

El programa Wengage s'emmarca en el model de banca socialment responsable de CaixaBank, caracteritzat pel compromís amb l'entorn, la vocació social i la contribució al desenvolupament de les persones i el conjunt de la societat.

CaixaBank forma part de l'Índex d'Igualtat de Gènere de Bloomberg 2019, que distingeix aquelles companyies compromeses amb la transparència en els informes sobre gènere i amb el foment de la igualtat en l'àmbit laboral.

Els Premis IWEC

La Conferència International Women’s Entrepreneurial Challenge (IWEC) és una xarxa mundial de dones empresàries líders de tot el món que sustenten la propietat de les companyies i que cooperen a escala global amb l'objectiu d'ajudar a crear i distribuir la riquesa en el món empresarial.

Cada any, en el marc d'aquesta Conferència, es lliuren els prestigiosos premis IWEC per tal de reconèixer les dones empresàries de tot el món i donar-los suport. Entre altres aspectes, els premis IWEC pretenen incrementar la visibilitat, la credibilitat i la responsabilitat de la dona empresària perquè pugui representar una part important i decisiva en el desenvolupament de l'economia global del segle XXI.

La primera edició d'aquests guardons va tenir lloc a Barcelona el febrer del 2007 i, posteriorment, s'han celebrat a Nova York (2008), Nova Delhi (2009), Ciutat del Cap (2010), Nova York (2011), Barcelona (2012), Lima (2013), Estocolm (2014), Istanbul (2015), Brussel·les (2016), Seattle (2017) i Xangai (2018).

El 2018, aquests premis internacionals van reconèixer la trajectòria de quaranta-vuit empresàries procedents de vint països. Les empreses que dirigeixen aquestes dones registren una facturació global superior als 1.700 milions de dòlars i tenen més de quaranta-vuit mil treballadors.

IWEC és una iniciativa de la Cambra de Comerç de Barcelona, que es va posar en marxa el 2007 en col·laboració amb la Cambra de Comerç de Manhattan i la FICCI / FLO (Confederació de Cambres de Comerç i Indústria de l'Índia) i amb el suport de la Cambra de Comerç de Ciutat del Cap a Sud-àfrica.

 

NOTÍCIES RELACIONADES