Nota de premsa

CaixaBank reconeix la trajectòria empresarial de les dones directives a Espanya

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Gonzalo Górtazar amb les finalistes de la primera edició del Premi Dona Empresària de CaixaBank.

• El termini per a presentar les candidatures està obert fins al 15 de juny i aquestes poden ser presentades tant de forma individual com de forma indirecta per les organitzacions patronals.

• La guanyadora nacional serà la representant espanyola als premis internacionals IWEC Awards 2018, que se celebrarà a Shangai, el proper 9 de setembre, al costat d'altres 40 empresàries procedents de 20 països.

• CaixaBank impulsa activament polítiques i mesures per contribuir a la igualtat d'oportunitats entre els seus professionals i, alhora, dóna suport a diferents iniciatives que contribueixin a avançar en la igualtat de gènere.

CaixaBank, una de les entitats pioneres en la gestió de la diversitat a Espanya, reconeix la trajectòria de les dones directives a través del Premi Dona Empresària 2018 que es consolida, a nivell nacional, per contribuir a donar visibilitat a les líders femenines del món corporatiu. El guardó, que inicia la celebració de la segona edició, neix en el marc del 11è Aniversari de la Conferència International Women's Entrepreneurial Challenge (IWEC) i té com a objectiu premiar l’excel·lència, tant professional com empresarial, de les dones amb una reconeguda trajectòria de lideratge en el món de l’empresa a Espanya.

Amb el Premi Dona Empresària 2018, CaixaBank pretén contribuir a incrementar la igualtat de gènere en la societat espanyola en un àmbit en el qual, els avanços aconseguits encara són insuficients. D’aquesta manera, el guardó busca augmentar la visibilitat, credibilitat, acceptació, reconeixement social i respecte a la dona empresària, ajudant a crear consens social sobre el seu important paper a l'actual món econòmic i social.

Per a CaixaBank, "el compromís social, que és un dels valors principals de l’entitat, ens permet contribuir al desenvolupament d'una societat més justa i amb més igualtat d'oportunitats. Per aquest motiu, impulsem activament polítiques i mesures per contribuir a la igualtat d'oportunitats i a la diversitat, com, per exemple, els Premis Dona Empresària de CaixaBank”.

El termini per a presentar les candidatures està obert fins al 15 de juny i aquestes poden ser presentades tant de forma individual com de forma indirecta per les organitzacions patronals.

La guanyadora nacional serà la representant espanyola als premis IWEC Awards 2018, que se celebraran a Shangai, el proper 9 de setembre, al costat d'altres 40 empresàries procedents de 20 països.

En una primera fase, se seleccionaran 3 candidates a cadascuna de les 14 direccions territorials que es donaran a conèixer a finals de juny. El jurat escollirà la finalista de cada territori, que optarà a ser la guanyadora nacional, i que representarà a Espanya als premis IWEC Awards 2018. Aquest jurat estarà format pel comitè de Diversitat de CaixaBank, integrat per directius membres del comitè de direcció i pels líders dels projectes de diversitat, i supervisa l'estratègia i els resultats obtinguts. L’anunci de la guanyadora nacional es farà durant la segona quinzena del mes de juliol.

La Conferència International Women's Entrepreneurial Challenge (IWEC) és una xarxa mundial de dones empresàries líders de tot el món, que sustenten la propietat de les seves pròpies companyies i que cooperen de forma global amb l'objectiu d'ajudar a crear i distribuir la riquesa en el món empresarial. Cada any, en el marc d'aquesta Conferència, es lliuren els prestigiosos premis internacionals IWEC per tal de reconèixer i donar suport a les dones empresàries de tot el món, alhora que suposa un impuls en el seu desenvolupament professional cap al mercat internacional. Entre d'altres aspectes, els premis IWEC pretenen incrementar la visibilitat, credibilitat i responsabilitat de la dona empresària, perquè pugui representar una part important i decisiva en el desenvolupament de l'economia global del segle XXI.

CaixaBank, compromesa amb la diversitat

CaixaBank, banc presidit per Jordi Gual i el conseller delegat del qual és Gonzalo Gortázar, és una de les entitats pioneres en la gestió de la diversitat a Espanya, amb un equip especialitzat que coordina projectes transversals per a tota l'organització amb múltiples dimensions: diversitat cultural, diversitat de gènere, diversitat funcional i diversitat generacional.

La diversitat és un dels eixos principals del pla de CaixaBank de Banca Socialment Responsable. Com a element central de la seva identitat, el banc participa en nombroses aliances i iniciatives de responsabilitat corporativa, nacionals i internacionals i dóna suport a diferents iniciatives que contribueixin a avançar en la igualtat de gènere.

L'entitat està adherida a diverses iniciatives per impulsar la igualtat de gènere, com la iniciativa Women's Empowerment Principles, impulsada per les Nacions Unides; l'Acord Voluntari amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat per a una major representativitat de la dona en posicions directives; el Charter de la Diversitat, per fomentar la igualtat d'oportunitats i les mesures antidiscriminatòries; i l'Observatori Generació i Talent, amb l'objectiu de promoure la gestió de la diversitat generacional.

Actualment, CaixaBank compta amb un 39,1% de dones en llocs directius i té una línia específica d'actuació per fomentar la diversitat de gènere. L'entitat té un Pla d'Igualtat, que es materialitza a través del programa Wengage, per a contribuir a la igualtat efectiva entre homes i dones. CaixaBank és l'entitat líder en banca retail a Espanya, amb una quota de penetració de clients particulars com a entitat principal del 26,7%. El banc té prop de 16 milions de clients en el mercat ibèric i 5.379 oficines. 

IWEC Awards

Els IWEC Awards són una iniciativa de la Cambra de Comerç de Barcelona, ​​que es va posar en marxa al 2007, en col·laboració amb la Cambra de Comerç de Manhattan i la FICCI / FLO (Confederació de Cambres de Comerç i Indústria de l'Índia) i que , a més, compta amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Ciutat del Cap a Sud-àfrica i del Departament d'Estat dels Estats Units. Aquest projecte compta des dels seus inicis amb el suport de CaixaBank, entitat líder del mercat financer espanyol, de l'escola de negocis IESE Business School i, des de l'any passat, de Repsol.

La primera edició d'aquests guardons va tenir lloc a Barcelona al febrer de 2007 i, posteriorment, s'han celebrat a Nova York (2008), Nova Delhi (2009), Ciutat del Cap (2010), Nova York (2011), Barcelona (2012 ), Lima (2013), Estocolm (2014), Istanbul (2015), Brussel·les (2016) i Seattle (2017).

Al 2017, aquests premis internacionals van reconèixer la tasca de 42 empresàries, procedents de 21 països. Les empreses que dirigeixen aquestes dones registren una facturació global superior als 7.240 milions de dòlars i donen feina a més de 32.000 persones distribuïdes en els cinc continents.

 

NOTÍCIES RELACIONADES