CaixaBank ha posat en marxa un pla de suport al petit comerç, en el marc de l'actual crisi pel brot epidèmic del coronavirus que ha portat al decret de l'estat d'alarma i al tancament d'una gran part dels establiments comercials espanyols.
El pla va dirigit, principalment, als comerços clients de CaixaBank, segment que l'entitat presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar lidera a tot Espanya, amb una quota de penetració del 33% en autònoms i una quota de facturació de comerços del 24%.
Les mesures preses engloben finançament específic, la bonificació de comissions per TPV i el llançament una nova solució tecnològica d'e-commerce que CaixaBank posa a disposició dels petits comerciants per ajudar-los a impulsar les vendes online.
En referència al crèdit, l'entitat financera ha decidit mantenir l'accés a finançament del circulant a comerços i autònoms, malgrat la caiguda en la seva facturació que hagi pogut produir-se i que, en circumstàncies normals, implicaria reduccions en la línia de finançament del client.
Aquesta mesura s'uneix al recent llançament de la línia de 25.000 milions d'euros en préstecs preconcedits per a autònoms i pimes, disponible per a qui necessiti nou finançament, així com l'accés a la línia ICO impulsada pel Govern per ajudar a les empreses afectades per la crisi que genera l'actual pandèmia mundial del coronavirus.
CaixaBank no cobrarà les comissions del TPV mentre duri la situació excepcional que estem vivint a aquells comerços que, a partir del 16 de març, data de l'entrada en vigor de l'estat d'alarma, hagin patit una caiguda molt significativa de la seva facturació habitual o, directament, no hagin registrat cap operació.
Llançament d'una nova solució tecnològica per vendre per xarxes socials
D'altra banda, CaixaBank ha creat una nova solució d'e-commerce pensada per facilitar als petits comerços l'obertura de nous canals online de forma ràpida i segura.
D'aquesta manera, l'entitat llança la solució tecnològica Social Commerce per gestionar compres online directament a través de xarxes socials i aplicacions de missatgeria. D'aquesta manera, es facilita al comerç que pugui fer vendes a partir d'ofertes llançades des dels seus perfils a Facebook, Twitter, Instagram, Whatsapp, Telegram o qualsevol altra via de comunicació amb el client final, sense necessitat de mantenir una botiga virtual o una pàgina web.
Segons l'Estudi Anual sobre Xarxes Socials 2018 de l'Associació de Publicitat, Màrqueting i Comunicació Digital (IAB Spain), un 81% dels usuaris segueixen a les marques en alguna xarxa social i per a un 27% genera confiança el que una marca tingui perfil en les xarxes socials. Un 53% dels usuaris cerca informació en alguna xarxa social abans de fer les seves compres per Internet.
Social Commerce analitza quantes interaccions ha tingut la publicació del comerç per donar-li la informació que li ajudarà a aplicar les mesures necessàries per tenir una major difusió. D'aquesta manera, podrà incrementar l'abast de la seva publicació i arribar a un número major de consumidors potencials, cosa que farà créixer el seu negoci. Pel que fa als clients, aquests reben les ofertes a través dels perfils i aplicacions de missatgeria del comerç, i si els hi agrada el producte, el poden comprar a través d'un enllaç que els porta directament a les instruccions de pagament. El comerciant rep la informació de la venda que acaba de fer i així ja pot començar a gestionar l'enviament de la comanda.
El llançament de Social Commerce es complementa amb PayGold, una solució pensada per rebre pagaments online, per correu electrònic o per SMS, sense necessitat que el comerç tingui un web mateix.
El producte està disponible tant per a comerços clients de CaixaBank com per a uns altres negocis sense relació prèvia amb l'entitat. Es pot contractar a la xarxa de CaixaBank, que compta amb 2.500 gestors especialistes en comerços.
#AmbTuAraMésQueMai: a prop dels autònoms i de les empreses
El pla de suport al petit comerç s'uneix al conjunt de mesures adoptades per l'entitat per seguir donant suport als clients davant la pandèmia del coronavirus. Amb el lema #AmbTuAraMésQueMai i en el marc del compromís de CaixaBank amb la banca socialment responsable, s'han posat en marxa una sèrie d'iniciatives per ajudar a particulars, autònoms i empreses davant la situació actual.
CaixaBank és el grup financer líder en banca minorista a Espanya. El banc té 15,6 milions de clients en el mercat ibèric; la major xarxa comercial de la península, amb 4.600 oficines; i segueix reforçant el seu lideratge en banca digital amb 6,5 milions de clients digitals.
L'essència de CaixaBank és un model de banca universal socialment responsable, basat en la qualitat, la proximitat i l'especialització en productes i serveis adaptats per a cada segment. La seva missió és contribuir al benestar financer dels seus clients i donar suport al progrés de les comunitats on desenvolupa la seva activitat.
L’any 2019, CaixaBank ha estat escollit Millor Banc a Espanya, Millor Banca Responsable a l'Europa Occidental i Millor transformació bancària a l'Europa Occidental per la revista britànica Euromoney. Uns reconeixements que se sumen als de Millor Banc a Espanya i Millor Banc a Europa Occidental per la revista Global Finance.