Nota de premsa

CaixaBank posa en marxa la primera edició del seu propi Programa d'FP Dual

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank posa en marxa la primera edició del seu propi Programa d'FP Dual.

• La iniciativa s'emmarca en l'aposta de l'entitat pel foment de les oportunitats laborals per als qui estan iniciant la seva carrera professional

• L'objectiu d'aquest programa és contribuir i potenciar el talent jove en l'empresa

• Es tracta d'una modalitat d'FP en la qual el centre educatiu i l'empresa es corresponsabilitzen de la formació de l'alumne

 

CaixaBank ha posat en marxa la primera edició del Programa d'FP Dual, adreçat a joves estudiants de Formació Professional, i es converteix així en l'única entitat financera amb el seu propi programa de formació dual, a través del que assumeix un compromís en la formació d'estudiants que realitzen el seu aprenentatge en un entorn real, on poden aplicar l'après i millorant la seva ocupabilitat.

Amb aquest programa, l'entitat busca contribuir i potenciar el talent jove en l'empresa i donar una oportunitat al desenvolupament professional d'aquests estudiants, de manera que els permeti tenir un aprenentatge en entorns reals de treball, amb inserció en el món laboral, permetent-los així adquirir experiència i ampliar els seus coneixements.

Per a això, CaixaBank ha seleccionat 17 estudiants, que s'han incorporat a l'entitat. Deu d'ells, tots pertanyents a un grau superior de Formació Professional d'Administració i Finances, es formaran en posicions comercials de la xarxa en la Direcció Territorial (DT) Catalunya i en la DT Barcelona. Altres cinc estudiants, provinents de graus superiors de Formació Professional en les branques de tecnologia i dades, s'han incorporat al departament de Mitjans dels serveis corporatius de l'entitat a Barcelona. Els altres dos estudiants, provinents del mateix tipus de graus especialitzats en tecnologia i dades, han passat a formar part de l'equip d'Auditoria dels serveis corporatius de l'entitat a Barcelona.

Major integració entre teoria i pràctica

La seva permanència a CaixaBank serà aproximadament d'un any, fins a completar les 1.000 hores requerides pels centres formatius. La col·laboració es realitza amb sis centres: Institut Lacetània, Institut Joan Brossa, La Salle, Col·legi Badalonès, Institut Escola del Treball i Institut TIC de Barcelona.

L'objectiu del programa de CaixaBank és dur a terme una modalitat de Formació Professional en la qual el centre educatiu i l'entitat es corresponsabilitzen de la formació de l'alumne. D'aquesta manera, es promou una major integració entre teoria i pràctica, transformant l'aprenentatge en un model dinàmic i versàtil.

En 2023, CaixaBank va dur a terme una prova pilot del Programa FP Dual i va incorporar a dos estudiants de cicles superiors especialitzats en Informàtica i Comunicacions per a realitzar pràctiques en Auditoria IT. Els resultats de la prova van ser molt positius, arribant fins i tot a incorporar, en finalitzar el projecte, a un dels estudiants a la plantilla de l'entitat.

A més, altres deu estudiants de cicles superiors de Desenvolupament d'Aplicacions Web i Multiplataforma van realitzar la seva formació a CaixaBank Tech, dels quals set es van incorporar a treballar en l'entitat.

Captació de talent

El nou Programa d'FP Dual s'emmarca dins de l'aposta de CaixaBank per atreure i retenir el millor talent per al Grup CaixaBank en l'assoliment dels seus objectius estratègics, així com de contribuir a la formació i l'impuls de les habilitats professionals com a principal camí per a la innovació.

Per això, l'entitat disposa de diferents programes per a atreure talent jove extern en perfils estratègics amb alta demanda, com els Premis WONNOW, impulsats juntament amb Microsoft i dirigits a dones estudiants de graus STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques), amb els quals es busca potenciar la presència de dones en l'àmbit de la tecnologia i les ciències, premiant l'excel·lència acadèmica. CaixaBank també compta amb el New Graduates Talent Program, dirigit a joves graduats, l'objectiu dels quals és atreure el talent a l'àmbit bancari, fer costat als joves que estan començant la seva carrera professional i contribuir al desenvolupament de trajectòries reeixides. A banda, impulsa el Data Talent Program, dirigit a incorporar el millor talent de professionals de Data i Business Intelligence en diferents àrees dels Serveis Corporatius de CaixaBank i les empreses del Grup, col·laborant en projectes estratègics i entorns dinàmics del món del Data Analyst, Business Analyst i Machine Learning.

CaixaBank Dualiza

El nou Programa d'FP Dual de l'entitat financera reforça, a més, la seva aposta per la formació professional que es duu a terme des de CaixaBank Dualiza, dedicada a la promoció d'aquesta modalitat educativa amb l'objectiu de prestigiar-la i difondre-la a Espanya.

Des de la seva constitució, Dualiza s'ha convertit en un referent de la promoció de la Formació Professional gràcies a les activitats realitzades per al desenvolupament de projectes educatius en centres d'FP, la formació de docents i alumnes en matèries específiques o com a complement a ensenyaments ja adquirits, la seva labor de pont entre centres educatius i empreses, la seva ambició per facilitar una transferència d'informació entre tota la comunitat educativa i, sobretot, pel seu desenvolupament de la investigació sobre l’àmbit de la Formació Professional.

 

NOTÍCIES RELACIONADES