Nota de premsa

CaixaBank llança el llibre ‘Receptes del món’, amb propostes culinàries de 20 empleats de l'entitat de diferents països

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Llibre de Receptes del Món.

• Es tracta d'una col·lecció de receptes i relats escrits per empleats del Grup que acosten a les tradicions dels seus països d'origen, reflectint l'heterogeneïtat i riquesa que aporten a l'entitat

• Actualment, en el Grup CaixaBank treballen 5.419 persones originàries de 88 països diferents a Espanya

• La diversitat cultural és un dels pilars fonamentals de la cultura corporativa del banc, que compta amb el programa transversal Wengage

 

CaixaBank, en la seva contínua aposta per la diversitat i la inclusió, ha llançat el llibre Receptes del món, que mostra la riquesa cultural del seu equip humà. Amb un equip de professionals procedents de més de 80 països, l'entitat valora i fomenta la diversitat com un dels pilars fonamentals de la seva cultura corporativa.

El llibre és una col·lecció de receptes i relats escrits per 20 empleats i empleades del Grup que ens acosten a les tradicions culinàries i culturals dels seus països d'origen, reflectint l'heterogeneïtat i riquesa que aporten a l'entitat. A través d'aquest llibre, CaixaBank convida a descobrir i apreciar la diversitat cultural que enriqueix el nostre dia a dia.

Receptes del món no és només un llibre de cuina, sinó un reflex del compromís de CaixaBank amb la diversitat cultural i el seu esforç per crear un entorn laboral que celebri i respecti les diferències individuals.

En el Grup CaixaBank treballen 5.419 persones originàries de 88 països diferents a Espanya: 31 d'Amèrica del Nord, 43 procedents de Centre Amèrica, 341 d'Amèrica del Sud, 4.735 de països d'Europa (sense incloure Espanya), 194 d'Àfrica, 73 d'Àsia i dos originaris d'Oceania.

CaixaBank és una entitat compromesa amb la diversitat cultural i vela per un entorn de multiculturalitat inclusiu. Aquest llibre, que es pot descarregar en la web de CaixaBank, és un exemple i un pas més de l'impuls de l'entitat per promoure una cultura inclusiva.

La promoció de la diversitat cultural dins d'una organització és fonamental per crear un entorn de treball més competitiu, sostenible i innovador. La diversitat enriqueix la intel·ligència col·lectiva dels equips, la qual cosa porta a una millor presa de decisions i a una major innovació.

Wengage, el compromís de CaixaBank amb la igualtat

La diversitat, la meritocràcia, la igualtat d'oportunitats i el reconeixement del talent són alguns dels pilars de la cultura corporativa de CaixaBank. Sota aquestes premisses treballa amb el compromís de ser un referent per als seus empleats, fomentant la inclusió i la participació i impulsant projectes que promoguin la igualtat tant en la companyia com en el conjunt de la societat. De fet, CaixaBank compta amb un 43% de dones en posicions directives i amb un 40% de dones en el Consell d'Administració.

CaixaBank compta amb el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de l'entitat basat en la meritocràcia i en la promoció en igualtat d'oportunitats, que treballa per a fomentar i visualitzar la diversitat en totes les seves dimensions: de gènere, funcional, generacional, LGBTI, cultural... Wengage inclou mesures internes per involucrar i sensibilitzar a totes les persones sobre el valor de la diversitat, per fomentar la flexibilitat i la conciliació i per reforçar el rol de la dona, amb ternes en els processos de promoció interna o els plans de mentoring femenina. A més, CaixaBank és la primera empresa a Espanya a obtenir la certificació de AENOR pel seu programa de mentoring.

En l'àmbit extern, Wengage també desenvolupa iniciatives per als clients i la societat, basant-se en impulsar la diversitat en quatre àmbits d'actuació: lideratge i emprenedoria, amb l'organització de diferents premis i reconeixements al lideratge femení empresarial (CaixaBank Premi Empresària i Premi A Dona Professional Autònoma); innovació i educació (Premis WONNOW a l'excel·lència acadèmica a dones en l'àmbit STEM); esport (patrocini de la selecció femenina de bàsquet) i entorn rural (Càtedra AgroBank: Dona, empresa i medi rural, o l'estudi de la bretxa de gènere en el sector agrari de Closingap).

A més, CaixaBank compta amb un Pla d'Igualtat per fomentar els principis d'igualtat d'oportunitats i diversitat dels equips de treball, potenciar la presència de dones en posicions directives i reforçar les mesures de conciliació de la vida personal i professional. Inclou, per exemple, la perspectiva de gènere en els programes de desenvolupament directiu i en els processos de selecció i formació, fomenta el teletreball i la flexibilitat.