CaixaBank va incrementar un 47% el servei financer que presta amb les seves oficines mòbils el 2022 i està present en un total de 626 municipis en risc d'exclusió financera, davant els 426 municipis a què arribava fa només un any. L'entitat va incorporar al servei la província de Palència durant el passat exercici i, a més, va ampliar les rutes a Àvila, Ciudad Real, Granada, Guadalajara, La Rioja, la Comunitat de Madrid i Segòvia.
En les poblacions que CaixaBank atén a través dels ofimòbils, hi resideixen prop de 308.000 habitants, segons l'Institut Nacional d'Estadística, i una tercera part té més de 60 anys, cosa que posa de manifest el compromís de l'entitat amb el col·lectiu sènior.
El servei d'ofimòbil permet als usuaris, siguin o no clients de l'entitat, fer les operacions bancàries més habituals, entre les quals destaquen retirar efectiu, fer ingressos i pagar rebuts i impostos.
El banc compta amb 15 oficines mòbils que recorren 43.000 quilòmetres de mitjana al mes i ofereixen el seu servei en dotze províncies de sis comunitats autònomes: Àvila, Segòvia, Burgos i Palència, a Castella i Lleó; Guadalajara, Ciudad Real i Toledo, a Castella-La Manxa; València i Castelló, a la Comunitat Valenciana; Granada, a Andalusia, la Comunitat de Madrid i La Rioja. A més, l'entitat té d'altres dos ofimòbils en reserva per atendre esdeveniments empresarials, culturals i esportius, com la Fira del Llibre de Madrid.
“Les oficines mòbils són un servei que forma part de l'estratègia de CaixaBank per poder arribar a tots els ciutadans, independentment de quin sigui el seu municipi de residència, i ens permeten complir amb l'objectiu de mantenir la inclusió financera en zones rurals, on els sectors agrícola i ramader presenten un gran pes específic i on hi ha un percentatge elevat de clients sènior”, ha destacat el director de Negoci de CaixaBank, Jaume Masana.
Oficines mòbils en sis comunitats autònomes
Castella i Lleó, amb set ofimòbils, és la comunitat autònoma on més presència té el servei de tot Espanya. A més, dues oficines mòbils recorren localitats de La Rioja, la Comunitat Valenciana i Castella-La Manxa, mentre que la província de Granada i Comunitat de Madrid són ateses per una oficina mòbil cadascuna.
Els ofimòbils de CaixaBank a Castella i Lleó atenen en un total de 338 municipis. A Àvila, les oficines mòbils donen servei a un total de 127 poblacions i recorren una mitjana mensual de 8.000 quilòmetres. Àvila és la província amb un nombre més gran de poblacions cobertes amb aquest servei de tot Espanya.
A més, a Segòvia, els ofimòbils donen cobertura financera a 104 localitats gràcies a un recorregut de 5.400 quilòmetres; a Palència arriben a 68 municipis a través d'unes rutes en què fan 2.700 quilòmetres al mes, i, a Burgos, ofereixen servei en 39 municipis després de recórrer gairebé 3.300 quilòmetres.
A La Rioja, les dues oficines mòbils de l'entitat recorren 4.900 quilòmetres durant el mes per donar cobertura a 78 pobles. A Castella-La Manxa, l'ofimòbil dona servei a Guadalajara, on una oficina mòbil fa una ruta de més de 4.100 quilòmetres per atendre 31 poblacions; a Ciudad Real dona cobertura a 29 localitats esteses per un recorregut de més de 3.100 quilòmetres i una oficina mòbil arriba a dos municipis de Toledo.
A la Comunitat Valenciana, les dues oficines mòbils de CaixaBank donen servei en 70 localitats. A València, atenen 34 municipis completant un itinerari de gairebé 3.100 quilòmetres al mes i, a Castelló, les poblacions ateses són 36 i els quilòmetres recorreguts superen els 3.100.
A més, l'oficina mòbil que atén a la Comunitat de Madrid permet fer operacions bancàries en 43 municipis en un recorregut de 2.700 quilòmetres, i la ruta a Granada presta servei a la població de 35 localitats en risc d'exclusió financera en un recorregut que supera els 2.600 quilòmetres al mes.
Cada oficina mòbil compta amb rutes diàries diferents i, en funció de la demanda, visita les localitats a què presta servei entre una i quatre vegades al mes.
Clau en l'estratègia de CaixaBank
Les oficines mòbils són clau en l'estratègia de CaixaBank per evitar l'exclusió financera de les zones rurals, a més de preservar la relació directa amb el client que resideix en aquest tipus d'entorns i mantenir l'aposta de CaixaBank per l'economia d'aquests territoris.
Aquest servei de CaixaBank contribueix a la reducció de les desigualtats, un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de la Nacions Unides (ODS), amb què l'entitat es troba fortament compromesa.
En aquest sentit, CaixaBank aposta per no abandonar aquells municipis en què és l'única entitat bancària. És la manera d'entendre la inclusió financera per part de l'entitat com una banca propera i accessible, mantenint inalterable el seu compromís d'estar a prop dels clients.