Nota de premsa

CaixaBank i la Generalitat de Catalunya posen en marxa el servei d'ofimòbil per garantir la inclusió financera de 95 localitats de Girona

En un acte celebrat a la localitat gironina d'Ullà

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Imatge de la presentació de l'ofimòbil a la localitat gironina d'Ullà.

• Dues oficines mòbils de CaixaBank recorren des d'aquesta setmana 4.000 quilòmetres al mes per garantir la cobertura financera en poblacions de les comarques de l'Alt Empordà, el Baix Empordà, la Garrotxa, el Gironès, el Pla de l'Estany i la Selva en les quals viuen prop de 56.000 habitants

• L'acord recull que, abans de final d'any, un total de nou ofimòbils garantiran la cobertura financera de fins a 503 localitats de les quatre províncies de Catalunya

• A la presentació hi han participat la consellera d'Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya, Alícia Romero; els directors d'Institucions de CaixaBank a les direccions territorials de Barcelona i Catalunya, Patricia Trillo i Joaquím Macià; i l'alcalde d'Ullà, Josep López Ruíz

• Amb la incorporació a les rutes de la província de Girona, CaixaBank ja ofereix servei en un total de 907 poblacions de 14 províncies de set comunitats autònomes

 

CaixaBank i la Generalitat de Catalunya han posat en marxa aquesta setmana el servei d'oficines mòbils per garantir la inclusió financera en un total de 95 localitats de Girona en les quals resideixen prop de 56.000 habitants.

Dues oficines mòbils de CaixaBank recorren des de dimarts 4.000 quilòmetres al mes per garantir la cobertura financera a poblacions de les comarques de l'Alt Empordà, el Baix Empordà, la Garrotxa, el Gironès, el Pla de l'Estany i la Selva.

El servei ha estat presentat en un acte celebrat a la localitat gironina d'Ullà en el qual han participat la consellera d'Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya, Alícia Romero; els directors d'Institucions de CaixaBank a les direccions territorials de Barcelona i Catalunya, Patricia Trillo i Joaquim Macià; i l'alcalde d'Ullà, Josep López Ruíz.

A més, l'acord recull que, abans de final d'any, un total de nou ofimòbils recorreran 18.000 quilòmetres al mes per garantir la cobertura financera de fins a 503 localitats de les quatre províncies de Catalunya en les quals resideixen més de 307.000 persones.

El mes de novembre està previst que el servei s'ampliï a les comarques del Camp de Tarragona i al Sud de Barcelona i que, al llarg del mes de desembre, s'incorporin a les rutes localitats de Catalunya Central, Barcelona, Lleida, l'Alt Pirineu, l'Aran i Terres de l'Ebre.

El servei d'ofimòbil permet als usuaris, siguin o no clients de l'entitat, realitzar les operacions bancàries més habituals, entre les quals destaquen retirar efectiu, fer ingressos i pagar rebuts i impostos en municipis sense oficina bancària o amb restriccions que limiten l'accés als serveis financers. Un 70% dels usuaris té més de 65 anys, cosa que posa de manifest el compromís de CaixaBank amb el col·lectiu sènior.

El servei de Banca Mòbil de Catalunya, amb la col·laboració de la Generalitat, es posa en marxa sota el lema 'Cap municipi sense servei bancari' amb l'objectiu d'assegurar que cada municipi rebi el servei, com a mínim, un cop al mes.

La consellera d'Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya ha destacat que “és una aposta del Govern per fer arribar els serveis financers, sobretot, als municipis rurals i petits de Catalunya”. “El nostre vol ser el Govern de tothom. Un Govern en el que no hi ha ciutadans ni de primera ni de segona” i, en aquest sentit, “la Banca Mòbil de Catalunya respon a la voluntat que visquis on visquis, siguis d’on siguis, puguis tenir els mateixos serveis”, ha reblat.

La directora d'Institucions de CaixaBank a la Direcció Territorial de Barcelona ha posat en valor "el compromís de l'entitat amb la inclusió financera". "La nostra experiència i coneixement en oferir aquest servei en localitats d'altres províncies és molt beneficiós perquè les noves rutes que hem incorporat i incorporarem a Catalunya es posin en marxa amb un alt nivell d'atenció i qualitat", ha destacat Trillo.

Per la seva banda, el director d'Institucions de CaixaBank a la Direcció Territorial ha volgut subratllar "la importància dels serveis financers per retenir població a localitats on l'economia depèn, en gran mesura, de l'agricultura i la ramaderia", així com que "un 70% dels usuaris atesos per les oficines mòbils té més de 65 anys,  el que reflecteix la importància que per a CaixaBank té estar a prop i donar el millor servei al col·lectiu de gent gran".

Localitats ateses on resideixen 395.000 persones

Amb la incorporació de la província de Girona a les rutes de les oficines mòbils, CaixaBank ja ofereix servei en un total de 907 poblacions en risc d'exclusió financera de 14 províncies on resideixen 395.000 persones.

En total, les 20 oficines mòbils de CaixaBank recorren més de 57.000 quilòmetres al mes i donen servei, a més de Girona, en altres sis comunitats autònomes: Àvila, Burgos, Lleó, Palència i Segòvia, a Castella i Lleó; Ciudad Real, Guadalajara i Toledo, a Castella-la Manxa; Castelló i València, a la Comunitat Valenciana; Granada, a Andalusia, la Comunitat de Madrid i La Rioja.

Clau en l'estratègia de CaixaBank

Les oficines mòbils són clau en l'estratègia de CaixaBank per evitar l'exclusió financera de les zones rurals, a més de preservar la relació directa amb el client que resideix en aquest tipus d'entorns i mantenir l'aposta de CaixaBank per l'economia d'aquests territoris.

Aquest servei de CaixaBank contribueix a la reducció de les desigualtats, un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, amb els quals l'entitat està fortament compromesa.

En aquest sentit, CaixaBank aposta per no abandonar aquells municipis en els quals és l'única entitat bancària. És la manera d'entendre la inclusió financera per part de l'entitat com una banca pròxima i accessible, mantenint inalterable el seu compromís d'estar a prop dels clients.

Principal xarxa de sucursals i caixers

En paral·lel al desplegament dels ofimòbils, CaixaBank compta amb la xarxa de sucursals i caixers automàtics més àmplia de tot el país, amb prop de 4.000 oficines, per oferir servei en tot tipus de localitats, grans i petites. Això suposa tenir presència mitjançant oficina física a més de 2.230 municipis. Aquesta capil·laritat de la xarxa permet a l'entitat arribar a pràcticament tots els racons del país i ser l'única entitat financera amb model d'oficina bancària en 458 municipis amb els quals té, a més, el compromís de no abandonar el servei.

A Catalunya, actualment CaixaBank és present en un total de 437 poblacions i la seva xarxa compta amb 801 oficines de particulars, de les quals un total de 350 (el 44%) són rurals i es troben a petits municipis. A 177 poblacions de Catalunya, CaixaBank és l'única entitat present amb model d'oficina bancària.