22 de Maig de 2024
CORPORATIU
Castella-La Manxa TOLEDO

CaixaBank i la Asociación de Mujeres en el Sector Público s'alien per donar més visibilitat al talent femení i impulsar la formació

#Col·laboració   |   #CaixaBank   |   #Formació   |   #Dona   |   #Diversitat
Matilde Castellanos, tresorera de la Asociación de Mujeres en el Sector Público, i Javier Broncano, managing director Institutional Banking de CaixaBank.

Matilde Castellanos, tresorera de la Asociación de Mujeres en el Sector Público, i Javier Broncano, managing director Institutional Banking de CaixaBank.

Matilde Castellanos, tresorera de la Asociación de Mujeres en el Sector Público, i Javier Broncano, managing director Institutional Banking de CaixaBank.

Matilde Castellanos, tresorera de la Asociación de Mujeres en el Sector Público, i Javier Broncano, managing director Institutional Banking de CaixaBank.

Signatura d'un acord de col·laboració

  • CaixaBank patrocinarà el projecte de mentoria de dones en el sector públic impulsat per l'AMSP
  • La tresorera de la Asociación de Mujeres en el Sector Público, Matilde Castellanos, i el managing director Institutional Banking de CaixaBank, Javier Broncano, han signat el conveni en un acte celebrat a Toledo

 

CaixaBank i la Asociación de Mujeres en el Sector Público (AMSP) han signat un acord de col·laboració per promoure sinergies, a través de la materialització de diferents iniciatives i programes amb l'objectiu de donar una gran visibilitat al talent femení dins del sector públic i apostar per la formació, amb el desenvolupament de nous conceptes de lideratge i posicionament en la vida personal i professional.

L'acord recull que CaixaBank patrocinarà el projecte de mentoria de dones en el sector públic impulsat per l'AMSP.

La tresorera de la Asociación de Mujeres en el Sector Público, Matilde Castellanos, i el managing director Institutional Banking de CaixaBank, Javier Broncano, han signat el acord en un acte celebrat a Toledo. A més, hi han participat, per part de la Direcció Territorial de CaixaBank a Castella-la Manxa i Extremadura, el director territorial, Juan Luis Vidal; el director comercial de Banca Privada, Javier Gallego; i el director d'Institucions, José Luis Campo. També han assistit a la signatura Belén López Donaire, directora general dels Serveis Jurídics de la Junta de Comunitats de Castella-la Manxa, i membre de l'associació; i Eva Abella, gerent de Cultura i Diversitat a CaixaBank.

L'AMSP és una associació amb un ampli abast, ja que té com a sòcies dones de totes les Administracions Públiques: Administració de l'Estat, administracions autonòmiques, administració local, sector públic institucional i universitats. D'aquesta manera, el programa de mentoria inclou dones de tot el sector públic i de tots els àmbits territorials, amb una àmplia representativitat de totes les administracions públiques i CCAA.

Segona edició del programa de mentoria

Després de l'èxit de la primera edició, el passat setembre l'AMSP va llançar una convocatòria per a la segona edició del programa de mentoria amb un nombre més gran de sol·licituds de participació. Després del procés de selecció de les candidates, el passat octubre es va iniciar el programa amb un total de 50 participants (25 mentores i 25 mentoritzades), la qual cosa suposa un increment del 38% de les participants del programa. El programa, després de vuit mesos de formació, acabarà a mitjans del mes de juny.

L'organització del nou programa compta amb tres tipus de perfils: mentores sènior, noves mentores i mentoritzades.

Es manté l'esquema de formació i seguiment de mentores i d'avaluació del programa de l'edició anterior, generant un itinerari de formació específic per a les noves mentores i un altre itinerari més avançat per a les mentores sènior. A més, s'afegeixen unes sessions específiques conjuntes per a les mentoritzades, com a resultat de les propostes de millora realitzades durant el procés d'avaluació del programa anterior.

Wengage, el compromís de CaixaBank amb la igualtat

La diversitat, la meritocràcia, la igualtat d'oportunitats i el reconeixement del talent són alguns dels pilars de la cultura corporativa de CaixaBank. Sota aquestes premisses treballa amb el compromís de ser un referent per als seus empleats, fomentant la inclusió i la participació i impulsant projectes que promoguin la igualtat tant en la companyia com en el conjunt de la societat. De fet, CaixaBank compta amb un 43% de dones en posicions directives i amb un 40% de dones al Consell d'Administració.

CaixaBank compta amb el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de l'entitat basat en la meritocràcia i en la promoció en igualtat d'oportunitats, que treballa per fomentar i visualitzar la diversitat en totes les seves dimensions: de gènere, funcional, generacional, LGBTI, cultural... Wengage inclou mesures internes per involucrar i sensibilitzar totes les persones sobre el valor de la diversitat, per fomentar la flexibilitat i la conciliació i per reforçar el rol de la dona, amb ternes en els processos de promoció interna o els plans de mentoring femení.

En l'àmbit extern, Wengage també desenvolupa iniciatives per als clients i la societat, basant-se a impulsar la diversitat en quatre àmbits d'actuació: lideratge i emprenedoria, amb l'organització de diferents premis i reconeixements al lideratge femení empresarial (Premi Empresària i Premi A Dona Professional Autònoma); innovació i educació (Premis WONNOW a l'excel·lència acadèmica a dones en l'àmbit STEM); esport (patrocini de la selecció femenina de bàsquet) i entorn rural (Càtedra AgroBank: Dona, empresa i medi rural, o l'estudi de la bretxa de gènere en el sector agrari de Closingap).

CaixaBank s'ha convertit en la primera empresa espanyola a obtenir la certificació d'AENOR per al seu programa de mentoring, que acredita el seu compromís amb els màxims estàndards d'excel·lència en els seus programes d'acompanyament i desenvolupament.

A més, CaixaBank compta amb un Pla d'Igualtat per fomentar els principis d'igualtat d'oportunitats i diversitat dels equips de treball, potenciar la presència de dones en posicions directives i reforçar les mesures de conciliació de la vida personal i professional. Inclou, per exemple, la perspectiva de gènere en els programes de desenvolupament directiu i en els processos de selecció i formació, fomenta el teletreball i la flexibilitat.

Gràcies a aquest compromís, CaixaBank s'ha situat com la tercera millor empresa del món en l'Índex d'Igualtat de Gènere de Bloomberg 2023.

També et pot interessar