Nota de premsa

CaixaBank i IFC (Grup Banc Mundial) reuneixen a Barcelona més de 300 representants del sector del finançament del comerç internacional

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, durant la sessió d'inauguració del Global Trade Partner Meeting 2024.

• En la seva intervenció en la inauguració de la trobada, el conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha destacat el paper primordial que el sector financer juga per facilitar el finançament i el desenvolupament del comerç internacional

• A més, ha reconegut CaixaBank com el ‘Millor Banc Confirmador 2024’ per la seva tasca en la confirmació i finançament d’operacions de comerç internacional a nivell mundial

 

CaixaBank i l'International Finance Corporation (IFC), membre del Grup Banc Mundial, han reunit a Barcelona més de 300 representants del sector del finançament del comerç internacional. El Global Trade Partner Meeting, que s'ha celebrat entre els dies 7 i 9 de maig a l'edifici corporatiu de CaixaBank a Barcelona, marca el vintè aniversari de l'entrada d'IFC, la principal institució multilateral de finançament dedicada exclusivament al sector privat als països en desenvolupament, en operacions de finançament al comerç mundial (trade finance).

La trobada se celebra per primera vegada des del 2016 i ha servit de punt de trobada de representants, entre d'altres, dels bancs emissors i confirmadors de tot el món que participen en el Global Trade Finance Program (GTFP) d'IFC. En aquests dies, els participants en l'esdeveniment han pogut assistir a conferències, compartir experiències i aprendre de les millors pràctiques del sector bancari global per fer front als reptes que afronta la indústria, com el canvi climàtic, la crisi alimentària o l'alta inflació. 

L'acte d'inauguració ha reunit Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank; Mohamed Gouled, vicepresident d'Indústries d'IFC; i Nathalie Louat, directora global de Trade and Supply Chain Finance d'IFC.

 

Gonzalo Gortázar ha destacat que "trobades d'aquesta dimensió serveixen per posar en valor el paper primordial que el sector financer juga per facilitar el finançament i el desenvolupament del comerç internacional", i ha recordat que "CaixaBank, fidel al seu propòsit d'estar a prop dels seus clients, és molt activa en el negoci internacional, especialment a l'eurozona i en el sector dels préstecs a grans corporacions,  a través de la seva divisió de CIB, que ha crescut de manera destacada en els últims anys a través de les seves sucursals a Europa continental".

Per la seva banda, Mohamed Gouled, vicepresident d'Indústries d'IFC, va assenyalar que cal que el sector privat, juntament amb els bancs de desenvolupament multilaterals i les institucions financeres de desenvolupament, millorin l'accés al finançament del comerç i la cadena de subministrament per satisfer la creixent demanda, especialment als països de baixos ingressos i fràgils. "El finançament del comerç i la cadena de subministrament fomenta la resiliència, impulsa el creixement i enforteix les comunitats per superar la incertesa, assegurant una economia global més estable i interconnectada per a tothom", va assegurar.

Finançament sostenible del comerç internacional

A través del programa GTFP, CaixaBank finança entitats bancàries amb les que manté relació des de les seves sucursals internacionals, oficines de representació i l'àrea d'IFI, amb la garantia de l'IFC. D'aquesta manera, l'entitat reforça el seu lideratge en solucions de finançament del comerç exterior i la seva relació amb la banca local en les jurisdiccions en les que opera a través de la seva xarxa internacional i d’aliances amb més de 1.600 bancs corresponsals, amb l’objectiu d’oferir suport integral als seus clients que operen a l’exterior,  mantenint alhora el seu compromís amb la sostenibilitat.

El 2023, CaixaBank ha finançat 54 bancs a 22 països, per un import de 2.203 milions d’euros en el marc d’aquest programa.  A més, CaixaBank ha reforçat el seu lideratge en l’àmbit del finançament sostenible, amb més de 300 milions en transaccions dins del GTFP.

Reconeixement al lideratge de l’entitat

En el marc del Global Trade Partner Meeting, CaixaBank va rebre el premi a 'Millor Banc Confirmador 2024' (Best Confirming Bank) del programa GTFP de l'IFC, un guardó que ja ha obtingut en diverses ocasions per la seva tasca en la confirmació i finançament d'operacions d'importació i exportació a nivell mundial, i un reconeixement a l'esforç i col·laboració de múltiples equips de l'entitat,  entre els quals hi ha, entre d’altres, els equips de Serveis Centrals, Compliment Normatiu, Riscos, Assessoria Jurídica i CIB (Banca Internacional, IFI i Multilaterals).

Aquests premis reconeixen aquelles entitats líders en solucions de finançament internacional i de comerç exterior a nivell mundial. A més de diversos reconeixements globals, CaixaBank va ser guardonat com a 'Millor Banc Confirmador per als Mercats Emergents' el 2017 i com a 'Millor Banc Confirmador Regional del Sud-est Asiàtic' el 2017 i el 2021.

CaixaBank i el Grup Banc Mundial

CaixaBank contribueix al GTFP d'IFC des del 2007 en la seva ferma aposta per l'impuls al comerç exterior als països emergents i per oferir als seus clients la millor experiència en el procés de finançament d'empreses. En l'actualitat, és un dels bancs confirmadors més actius del programa.

A més, CaixaBank també participa en altres programes d'impuls al comerç exterior amb institucions com el Banc Asiàtic de Desenvolupament, el Banc Europeu de Reconstrucció i Desenvolupament o el Banc Interamericà de Desenvolupament, entre d'altres. 

Sobre IFC

IFC, membre del Grup Banc Mundial, és la més gran institució de desenvolupament global amb focus en el sector privat en mercats emergents. Treballem en més de 100 països, utilitzant el nostre capital, experiència i influència per crear mercats i oportunitats en països en desenvolupament. L'any fiscal 2023, la IFC va comprometre un rècord de 43.700 milions de dòlars a empreses privades i institucions financeres en països en desenvolupament, aprofitant el poder del sector privat per acabar amb la pobresa extrema i impulsar la prosperitat compartida mentre les economies afronten els impactes de les crisis globals compostes. Per a més informació, visiteu www.ifc.org

 

NOTÍCIES RELACIONADES