Nota de premsa

CaixaBank i Funcas amplien la seva col·laboració per a l'impuls de l'educació financera

Les entitats renoven la seva col·laboració per un any més, en el marc del Programa Funcas d'Estímul de l'Educació Financera

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, i el director general de la Fundación de los Bancos y Cajas de CECA (Funcas), Carlos Ocaña, han signat avui l'ampliació, per un any més, de la col·laboració que totes dues entitats mantenen per impulsar la cultura financera en la societat.

• Durant la signatura, el president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, ha destacat el compromís de l'entitat amb la promoció i millora de la cultura financera: “CaixaBank compta amb un pla de promoció de la cultura financera molt sòlid i ambiciós, destinat als nostres clients, accionistes i a tota la societat en el seu conjunt, amb especial atenció als col·lectius més vulnerables”

• El director general de Funcas, Carlos Ocaña, ha assenyalat que “el Programa Funcas Educa, ja en la seva sisena edició, ha donat un considerable impuls a la formació d'amplis col·lectius en matèries crucials com l'ús de mitjans digitals o la ciberseguretat, així com a la millor presa de decisions quotidianes relacionades amb l'estalvi i la gestió de les finances personals”

• En el marc de l'acord amb Funcas, CaixaBank llança el nou programa digital de cultura financera Balanç Positiu per ajudar a resoldre preocupacions comunes en la gestió de les finances personals

 

El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, i el director general de la Fundación de los Bancos y Cajas de CECA (Funcas), Carlos Ocaña, han signat avui l'ampliació, per un any més, de la col·laboració que totes dues entitats mantenen per impulsar la cultura financera en la societat espanyola. L'aliança, que es va iniciar fa ja sis anys, es desenvolupa en el marc del Programa Funcas d'Estímul de l'Educació Financera.

Durant l'acte de signatura, José Ignacio Goirigolzarri ha remarcat el compromís de l'entitat amb la cultura financera: “Un nivell  més alt d'educació i cultura financera, no és només fonamental per aconseguir una més gran estabilitat i seguretat financera individual, sinó que contribueix de manera decisiva al desenvolupament i la prosperitat de la societat en el seu conjunt, millorant les oportunitats per a tothom i ajudant a crear una societat amb més cohesió social. A banda, en un món creixentment digitalitzat, més obert, amb més informació, però també amb amenaces més grans, l'educació financera adquireix un paper encara més rellevant com a instrument de protecció i suport als consumidors, sent especialment clau en els col·lectius més vulnerables”.

Per la seva banda, Carlos Ocaña, ha assenyalat que “el Programa Funcas Educa, ja en la seva sisena edició, ha donat un impuls molt considerable a la formació d'amplis col·lectius en matèries tan crucials com l'ús de mitjans digitals o la ciberseguretat. També ha contribuït a la millor presa de decisions quotidianes relacionades amb l'estalvi i la gestió de les finances personals”. El director general de Funcas ha assegurat, a més, que “estem molt satisfets amb els ambiciosos programes que desenvoluparà CaixaBank el 2024 finançats per Funcas Educa”.

Nou programa digital de cultura financera de CaixaBank: Balanç Positiu

Dins d'aquest nou cicle de col·laboració amb Funcas, CaixaBank llança el programa digital de cultura financera Balanç Positiu, amb el propòsit d'ajudar a resoldre preocupacions habituals en la gestió de l'economia domèstica i les finances personals, com els costos derivats de les vacances o la gestió de la tornada a l’escola, entre d’altres.

L'objectiu d'aquest programa és reforçar el compromís de CaixaBank amb l'impuls de la cultura financera a l'abast de tota la societat. Per a això, s'han desenvolupat sis capítols bimensuals en dos vídeos d'un minut en els quals es resoldran dubtes sobre cultura financera de la mà d’influencers de lifestyle i una experta en cultura financera com Natalia de Santiago. Els influencers que han participat en aquesta innovadora campanya són: Amelia Platón (@ameliciousmchef9), Ingrid Pino (@ingridpino95), Cristian Delgado (@cristiandelgadofdez), Paula Vilaboy (@blondiemuser), Marina Comes (@marinacomes) i Raquel Azuaga (@doble_twins).

L’Educació Financera, eix estratègic del Pla de Banca Sostenible

La col·laboració de Funcas i CaixaBank s'ha materialitzat en el desenvolupament d'iniciatives a mida dels interessos de diferents col·lectius per a la millor conscienciació, formació i creació de coneixement sobre conceptes financers bàsics.

Des del 2018, CaixaBank forma part del Programa Funcas-Educa d'Estímul de l'Educació Financera, promogut per CECA i la Fundació Funcas. El seu objectiu és millorar el nivell i la qualitat de la cultura financera de la societat espanyola.

L'entitat, associada a la CECA i que alhora és col·laboradora del Pla d'Educació Financera nacional, permet a CaixaBank aprofundir en una línia de treball que ha anat evolucionant i creixent de la mà de l'actual Pla de Banca Sostenible 2022 – 2024, així com de l'anterior Pla de Banca Socialment Responsable 2019-2021.

L'objectiu és millorar la confiança de les persones per a un més gran coneixement de productes i serveis i de les seves implicacions per a l'economia personal i familiar. Al mateix temps, es promou l'estabilitat del sistema financer amb l'augment de resiliència de les famílies i millor comprensió dels riscos, entre altres beneficis.

Com a mostra d'aquest compromís, CaixaBank ha impulsat iniciatives com el programa Molt per Fer, desenvolupat entre 2020 i 2023 i adreçat a un públic generalista, que està centrat en històries vitals de persones reconegudes i conceptes financers vinculats a elles; el programa Tips financers per a joves, d’imagin, centrat en vídeos curts adreçats a públic jove a través de l'app d’imagin i XXSS; el programa de formació “Aula” sobre economia i finances dirigit a accionistes de CaixaBank; el CaixaBankLab, el curs presencial intensiu del qual ‘Gestió en Restauració” ha ajudat a més de 450 restauradors de la mà d’elBulliFoundation; les xerrades divulgatives sobre estalvi, protecció i planificació financera en diferents situacions vitals CaixaBank Talks; així com la recerca, anàlisi econòmica i divulgació ofert per CaixaBank Research, que ha publicat 1.241 articles, ha impartit 205 conferències i ha realitzat 11 podcasts.

Un paper destacat en l'impuls de la cultura financera en la societat espanyola ha estat el fort compromís amb el col·lectiu sènior per millorar el seu coneixement financer i promoure la seva autonomia en la presa de decisions per millorar el seu benestar. En aquest sentit, ja s'han beneficiat més de 15.000 persones en sessions que inclouen formació en Whatsapp, Bizum i seguretat informàtica.

Al mateix temps, des del programa de Voluntariat CaixaBank s'han impartit més de 2.200 activitats relacionades amb educació financera.

Durant el 2023, més de 60.000 persones van assistir a conferències, cursos i tallers organitzats per CaixaBank, i els seus continguts digitals van superar els 27 milions de visualitzacions.

Sobre el programa Funcas Educa

El Programa Funcas d'Estímul de l'Educació Financera compta amb la participació de les entitats adherides a CECA i va adreçat a finançar projectes que ajudin a millorar el nivell i la qualitat de l'educació financera dels espanyols.

Les entitats estan desenvolupant accions d'educació financera que reforcen la seva tasca social i s'adapten a les necessitats de la població, els hàbits i la relació de la qual envers les finances s'han transformat de manera radical en els últims anys. El creixent ús dels serveis financers telemàtics, la necessitat de potenciar la inclusió financera facilitant l'accés a les persones en situació vulnerable a aquests canals, la protecció en matèria de ciberseguretat o la seguretat en la inversió són algunes de les tendències que exigeixen millorar els coneixements financers.