Nota de premsa

CaixaBank, entitat pionera a signar davant notari per videoconferència

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Oficina de CaixaBank.

• El nou sistema permet que els clients de l’entitat puguin signar productes com línies de crèdit, préstecs, factoring, confirming i leasing, entre d’altres, a través de videoconferència

• Aquest procés innovador reafirma el posicionament de CaixaBank com un referent en processos de digitalització i sostenibilitat; al mateix temps que millora l’eficiència i agilitat de les gestions, i l’experiència de client

 

CaixaBank s'ha convertit en una de les entitats pioneres a implementar la signatura davant notari a través de videoconferència. Aquest nou procediment ja està disponible per a empreses i pimes, i s'estendrà pròximament a la resta de clients de l'entitat.

En concret, els clients empreses i pimes de CaixaBank poden contractar ja amb aquest servei diversos productes com línies i comptes de crèdit, préstecs, factoring, confirming i leasing, entre d'altres.

A la Comunitat Valenciana i Regió de Múrcia, primeres comunitats en les quals es va desplegar aquest procediment, s'han realitzat al voltant de 300 signatures.

La firma a través de videoconferència la poden fer tant els clients com els professionals de CaixaBank, i entre els avantatges del procés es troba que poden signar a hores diferents, cosa que facilita la gestió d'horaris i l'agilitat dels processos.

D'aquesta manera, CaixaBank reafirma el seu posicionament com a referent en digitalització, alhora que millora l'eficiència i agilitat de les gestions notarials, reduint significativament el temps d'execució de la signatura. Entre els seus beneficis també destaca la millora d'experiència del client i empleat, en simplificar els processos; i la seva contribució a la sostenibilitat, en fomentar una cultura responsable, en línia amb el Pla de Banca Sostenible 22-24 de l'entitat.

Aposta per la digitalització

Aquest projecte dona resposta a la Llei 11/2023, del 8 de maig, coneguda com la "Llei de Digitalització", una normativa que inclou algunes mesures rellevants per fomentar la digitalització en l'àmbit de les actuacions notarials, registrals i societàries. I és que CaixaBank destaca per ser, des dels seus inicis, una entitat bancària compromesa amb la contínua inversió en l'ús de les noves tecnologies per millorar el servei al client.

La innovació ha permès a CaixaBank situar-se com a referent en banca digital, a nivell nacional i internacional, amb una àmplia base de clients que operen pels canals online. A més, l'entitat disposa de productes i serveis 100% digitals, com la contractació de préstecs al consum online i amb disponibilitat immediata, o la simulació d'una hipoteca amb preus personalitzats.

Gràcies a aquesta tasca, el passat 11 de juny, l'entitat va ser reconeguda com a 'Banc més Innovador a Europa Occidental' en els premis The Innovators, organitzats per la revista estatunidenca Global Finance per reconèixer de forma anual aquelles empreses que marquen les tendències en tecnologia en el disseny de productes i serveis pioners en el sector bancari global.