Nota de premsa

CaixaBank emet un doble tram en euros que inclou un nou bo social de 1.250 milions dirigit a finançar projectes lligats al creixement econòmic, la igualtat de gènere i la reducció de la desigualtat

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Oficina de CaixaBank.

• Es tracta del sisè bo social de l'entitat i el catorzè bo lligat als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), amb el que ha reforçat la seva posició com una de les entitats líders a Europa en emissions amb criteris ASG

• Com a novetat, l'entitat ha identificat per primera vegada com a elegibles projectes focalitzats en la igualtat de gènere, la reducció de la desigualtat i l'habitatge social

• A més del bo social, amb format sènior no preferent amb venciment el 2032, l'entitat ha emès un bo sènior preferent a tipus flotant per 750 milions amb venciment el 2028

 

CaixaBank ha col·locat un doble tram en euros que inclou un bo social, en format sènior no preferent, de 1.250 milions d'euros. L'objectiu d'aquest bo és finançar activitats i projectes que contribueixin a lluitar contra la pobresa i fomentar el desenvolupament econòmic i social a les zones més desafavorides d'Espanya. A més, per primera vegada des de l'aprovació del marc d'emissió de bons lligats als ODS de l'entitat, CaixaBank ha identificat com a elegibles projectes i activitats focalitzats en els ODS 5, 10 i 11, que corresponen a les categories d'igualtat de gènere, reducció de la desigualtat i habitatge social, respectivament. D'aquesta manera, aquesta emissió dona suport als ODS número 1, 3, 4, 5, 8, 10 i 11 de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides.

El bo té un venciment a 8 anys amb opció d'amortització anticipada durant el setè any per part de l'emissor i ha comptat amb una demanda superior als 3.400 milions d'euros. El preu s'ha fixat en 130 punts bàsics sobre el midswap, 35 pbs per sota del preu inicial gràcies a l'alta demanda obtinguda. El cupó ha quedat establert en el 3,625%.

Aquest nou bo social, el sisè de l'entitat, s'inclou en una col·locació d'un doble tram denominat en euros. L'altre tram consisteix en un bo sènior preferent a tipus flotant a 4 anys amb opció d'amortització anticipada durant el tercer any per part de l'emissor per un import de 750 milions amb venciment el 2028.

En aquest tram, el preu s'ha fixat en 3 mesos Euríbor més 60 punts bàsics, 25 pbs per sota del preu inicial gràcies a l'alta demanda obtinguda. La demanda conjunta del doble tram ha superat els 4.700 milions d'euros.

Sis bons socials i vuit bons verds

CaixaBank va ser el primer banc espanyol en emetre un bo social en suport dels ODS de l'ONU el setembre del 2019. Des de llavors, CaixaBank ha emès de manera recurrent una emissió social a l'any, que d’aquesta manera mostra el compromís social de l'entitat: juliol del 2020 (Social Covid-19), maig del 2021, gener del 2022 i maig del 2023. Amb l'emissió d'avui, el nominal col·locat en el mercat en format social assoleix els 6.250 milions d'euros.

Des de la publicació del marc d'emissió de bons lligats a Objectius de Desenvolupament Sostenible l'agost del 2019, CaixaBank ha reforçat la seva posició com una de les entitats líders a Europa en emissions amb criteris ASG, amb 14 emissions pròpies: 8 bons verds i 6 bons socials, amb un total de 12.500 milions d'euros, 500 milions de lliures esterlines i 300 milions de francs suïssos, en emissions ASG vives en el mercat.

 

NOTÍCIES RELACIONADES