Nota de premsa

CaixaBank Dualitza celebra el seu vuitè aniversari amb més de 42.000 estudiants d'FP beneficiats per les seves activitats

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank Dualitza celebra el seu vuitè aniversari amb més de 42.000 estudiants d'FP beneficiats per les seves activitats.

• De la mateixa manera, les empreses que han col·laborat en accions formatives assoleixen les 5.634 i el nombre d'activitats amb centres ascendeix a 3.641

• El president de la Fundació, José Ignacio Goirigolzarri, ha destacat la positiva evolució de la Formació Professional al llarg d'aquests anys, com demostra el pes més gran que té en el nostre sistema educatiu i en el nostre mercat de treball, encara que ha recordat que "l'impuls i millora de la Formació Professional continuen sent tasques fonamentals per a la nostra societat, per la seva contribució a la millora de l'ocupabilitat en apropar la formació a les necessitats laborals de les empreses"

• La directora de CaixaBank Dualitza, Paula San Luis, ha recordat que l'FP "serà clau durant la pròxima dècada, de 2025 a 2035, en els quals, segons l'Observatori de l'FP, es generaran més de tres milions d'oportunitats d'ocupació per a titulats d'FP"

 

CaixaBank Dualitza celebra aquesta setmana el vuitè aniversari des de la seva fundació i ha realitzat balanç de les activitats dutes a terme des que comencés la seva activitat el juliol de l'any 2016.

A través de les activitats desenvolupades per CaixaBank Dualitza per a la promoció i el desenvolupament de la Formació Professional, un total de 42.037 estudiants han resultat beneficiats, 5.634 empreses han col·laborat i s'han realitzat 3.641 activitats amb centres de Formació Professional.

Tots ells han participat en algunes de les línies d'activitat de la Fundació, que inclouen la promoció i impuls de l'FP, la recerca i l'orientació en aquesta modalitat educativa.

El president de la Fundació, José Ignacio Goirigolzarri, ha destacat la positiva evolució de la Formació Professional al llarg d'aquests anys, com demostra el seu gran pes en el nostre sistema educatiu, sent triada per un de cada tres estudiants d'ensenyament postobligatori. Però ha remarcat que, si bé aquests resultats ens omplen de satisfacció, "l'impuls i millora de la Formació Professional continuen sent tasques fonamentals per a la nostra societat per la seva contribució a la millora de l'ocupabilitat, en acostar la formació a les necessitats laborals de les empreses, fent-ho, a més, d'una forma flexible, ràpida i eficient".

A més, ha insistit que "aquesta ocupabilitat dels ciutadans és la principal clau per al desenvolupament d'un país, el principal factor de cohesió social i la millor forma de lluitar contra la desigualtat".

En aquest context, la directora de CaixaBank Dualitza, Paula San Luis, ha reafirmat "el compromís que l'entitat manté amb l'impuls de l'FP com a eina clau a l'hora de capacitar treballadors per incorporar-se al mercat laboral o d'actualitzar competències per a molts dels que ja es troben treballant".

El compromís és imprescindible per a continuar impulsant una modalitat formativa que "serà clau durant la pròxima dècada, de 2025 a 2035, en els quals, segons l'Observatori de l'FP, es generaran més de tres milions d'oportunitats d'ocupació vinculades a l'FP".

L'establiment d'aliances i col·laboracions per mirar de multiplicar les accions, així com els beneficiaris d'aquestes s'ha mantingut com a essencial en l'activitat de CaixaBank Dualitza, que suma ja més de 200 col·laboradors entre l'administració pública, entitats socials o agrupacions empresarials.

Aquestes activitats mantenen com a objectiu augmentar la formació de la societat i amb això la seva ocupabilitat.

Entre elles, destaca la Convocatòria Dualitza, que enguany ha celebrat la seva VII edició.

Des del seu inici, aquesta Convocatòria d'Ajuts ha permès impulsar més de 240 projectes de centres d'FP presentats de la mà d'una empresa, que assumeix una part formadora en la iniciativa, per millorar l'aprenentatge dels estudiants.

Des de la posada en marxa de la Convocatòria d'Ajuts Dualitza, centres educatius de totes les Comunitats Autònomes han aconseguit estar representats, i molts dels projectes han tingut un desenvolupament posterior a la seva finalització.

De manera paral·lela, CaixaBank Dualitza ha promogut la seva altra convocatòria, d'Orientació Activa, per donar suport a iniciatives destinades a atraure joves cap a l'FP.

Amb aquest mateix objectiu de continuar visibilitzant l'FP, s'han promogut tallers per a orientadors mitjançant els quals s'ha col·laborat amb més de 2.000 professionals.

A més, les iniciatives per a millorar la qualificació professional i l'actualització de coneixements dels docents han continuat sent una de les línies fonamentals, realitzada a través de tallers, jornades, o cursos gratuïts online, com el realitzat per a entendre millor els nous aspectes de sostenibilitat que portarà la nova llei d'FP, i al qual es van inscriure més de 2.000 docents.

Per facilitar l'assimilació d'aquesta nova normativa, CaixaBank Dualitza ha elaborat materials audiovisuals, i presentacions descarregables, així com ha recopilat les principals opinions al voltant de la llei.

Les empreses s'han mantingut com un pilar fonamental de l'activitat de CaixaBank Dualitza, en ser part imprescindible de l'FP i en adquirir un paper encara més protagonista en aquesta nova llei d'FP que reforça el seu paper formador.

Per tal d'ajudar-les al desenvolupament d'aquestes tasques formatives, CaixaBank Dualitza ha elaborat guies sectorials d'acollida d'estudiants i ha organitzat trobades i esmorzars on empreses i centres educatius han pogut acostar-se per primera vegada, conèixer la realitat del mercat laboral de la localitat on se situen, i treballar en l'impuls de projectes conjunts que contribueixin a la formació dels estudiants i del talent del demà.

Moltes d'aquestes accions s'han desenvolupat tenint en compte les dades recopilades en les diferents investigacions dutes a terme pel Centre de Coneixement i Innovació de CaixaBank Dualitza, l'objectiu del qual és precisament aquest, oferir dades sòlides que facilitin la presa de decisions mitjançant un coneixement real del sistema d'FP i de les necessitats del mercat laboral.

És precisament gràcies a l'informe anual de l'FP que coneixem com en la pròxima dècada, de 2025 a 2035, s'ha pogut saber que el nostre mercat generarà més de tres milions d'oportunitats d'ocupació per a titulats en FP.

Però, a més, aquest Centre de Coneixement i Innovació ha realitzat la primera investigació sobre l'abandonament dels estudis d'FP a Espanya, basat en dades del Ministeri d'Educació, Formació Professional i Esports, i sotmès a grups de contrast amb professionals.

Aquestes dades han permès seguir l'evolució durant quatre anys dels estudiants matriculats el curs 2016-17 i 2017-18 per tenir dades de la seva evolució fins al 2022, i concloure que l'abandonament al cap de quatre anys assoleix el 40% en Grau Bàsic, el 30% al Medi i gairebé el 20% a Grau Superior.

Totes aquestes dades figuren a l'Observatori de l'FP, pilar fonamental de l'activitat del Centre, on s'agrupen totes les xifres del sistema d'FP Inicial, FP Dual i FP per a l'ocupació, classificats per Comunitats Autònomes i per anys, de manera que l'usuari pugui fer-se la seva pròpia composició sobre l'evolució de l'FP en una zona, en una comparativa amb una altra, o en una evolució temporal.

CaixaBank Dualitza

CaixaBank Dualitza és el compromís de la Fundació per la Formació Dual CaixaBank amb la promoció i la difusió de la Formació Professional, així com del paper fonamental que aquesta modalitat formativa ha de jugar en el futur de la societat. 

Només a través de més formació es pot aconseguir una societat més cohesionada en la qual es redueixin les desigualtats.

Per a això, CaixaBank Dualitza dona suport a les demandes dels docents i dels centres educatius i treballa amb empreses per a la capacitació dels futurs professionals i la millora de la seva ocupabilitat.

Des del seu inici, tota la seva activitat ha beneficiat 42.037 estudiants, 5.634 empreses i 3.641 activitats de centres educatius.