Nota de premsa

CaixaBank categoritza com a sostenible 453 milions de finançament del Grup d'Empreses Matutes

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank Hotels & Tourism compta actualment amb una cartera de crèdit total al sector de l'allotjament turístic de 8.400 milions d'euros i prop de 12.000 clients.

• L'operació va lligada a objectius estratègics de desenvolupament sostenible del Grup d'Empreses Matutes com la reducció de la petjada de carboni i la reducció de la petjada hídrica

• CaixaBank materialitza el seu suport al sector a través de la seva línia de negoci Hotels & Tourism, que té com a objectiu l'impuls del mercat turístic a través d'un model d'especialització i proximitat amb hotels i altres allotjaments turístics

 

CaixaBank ha categoritzat les posicions bilaterals que mantenia el Grup d'Empreses Matutes amb l'entitat financera i ha transformat 453 milions d'euros de capital en una operació vinculada a criteris de sostenibilitat. Aquesta operació va lligada al compromís del grup amb seu a Eivissa del compliment de dos objectius estratègics de desenvolupament sostenible com són la reducció de la seva petjada de carboni i la reducció de la seva petjada hídrica

Amb aquesta operació de finançament, CaixaBank, entitat de referència per al sector hoteler i turístic, reafirma el seu compromís a impulsar la transició sostenible de les empreses i de la societat. L'entitat financera materialitza el seu suport al sector a través de la seva línia de negoci CaixaBank Hotels & Tourism, que té com a objectiu impulsar el mercat turístic a través d'un model d'especialització i proximitat amb les empreses i negocis hotelers. Gràcies a aquesta especialització i a la seva capil·laritat, l'entitat té capacitat per detectar i adaptar-se amb agilitat a les necessitats del sector, i fer costat a aquest tipus d'empreses amb el servei personalitzat que requereixen.

CaixaBank Hotels & Tourism té una sensibilitat especial amb els projectes sostenibles, com per exemple aquells que incorporen millores en eficiència energètica, accessibilitat, gestió de l'aigua i residus, o que promoguin la incorporació laboral de persones en risc d'exclusió. En xifres, el suport de CaixaBank al sector es va concretar en 2.850 milions d'euros de crèdit a Espanya durant 2023 -la xifra més alta de nou finançament que l'entitat ha destinat al sector en un sol any- i, d'aquest import, gairebé un 25% es va destinar a iniciatives vinculades a la transició energètica i a finançaments supeditats a indicadors de sostenibilitat, concretament un total de 694 milions d'euros. De fet, l'entitat financera, en el marc del seu Pla Estratègic, estableix com una prioritat estratègica ser referent a Europa en sostenibilitat i té l'objectiu de mobilitzar 64.000 milions d'euros en finances sostenibles per impulsar la transició sostenible de les empreses i la societat.

Sobre CaixaBank Hotels&Tourism

CaixaBank Hotels & Tourism compta actualment amb una cartera de crèdit total al sector de l'allotjament turístic de 8.400 milions d'euros i prop de 12.000 clients. L'atenció al sector es duu a terme a través d'un equip de més de 30 professionals especialistes en el mercat hoteler i d'al voltant de 2.200 professionals experts en l'assessorament empresarial que treballen en els més de 200 centres i oficines d'atenció especialitzada a empreses i pimes repartits per totes les comunitats autònomes.

A través de CaixaBank Hotels & Tourism, l'entitat posa a la disposició del mercat hoteler una oferta de productes i serveis diferencials per ajudar a optimitzar la rendibilitat del seu negoci i a simplificar la seva activitat diària, tenint en compte les necessitats dels diferents subsectors: hotels, allotjaments turístics i càmpings. Des de l'entitat s'impulsen també iniciatives d'impacte social a les quals les empreses del sector tenen accés, com el programa ‘Reutilitza'm’, que canalitza excedents de material de les empreses hoteleres a entitats socials.

Sobre Grup d’Empreses Matutes

Grup Empreses Matutes (GEM) és un grup espanyol diversificat amb seu a Eivissa propietari de Palladium Hotel Group, entre altres empreses.

El grup té més de 50 anys d'història i actius en set països d'Europa i Amèrica.