Nota de premsa

CaixaBank assoleix els 37.000 objectes donats a Barcelona amb el seu programa social d'economia circular 'ReUtilitza’m'

Balanç del primer semestre de 2024

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Programa 'ReUtilitza’m' de CaixaBank.

• El programa social d'economia circular de CaixaBank fomenta la creació d'una xarxa de suport entre companyies donants, que faciliten materials excedents en bon estat, i entitats socials receptores, potenciant així un intercanvi rendible, sostenible i social

• La donació d'articles es duu a terme des del web de cabkreutilizame.com, un espai en el qual les companyies comparteixen els seus articles perquè les entitats socials puguin sol·licitar aquells que necessitin

 

'ReUtilitza’m', el programa d'economia circular de CaixaBank que connecta companyies donants i entitats socials i amb presència a tota Espanya, ha assolit els més de 37.000 objectes donats a Barcelona. D'aquesta manera el programa assoleix a la província les 399 donacions, 34 empreses participants i arriba a 172 entitats beneficiàries des de la seva posada en marxa el 2020.

A nivell nacional, el primer semestre de l'any, el projecte ReUtilízame ha sumat al programa 30 empreses i 192 entitats receptores.

Mitjançant la web de cabkreutilizame.com, les empreses poden registrar-se i publicar una imatge i descripció de l'article perquè, d'aquesta manera, les entitats socials inscrites puguin consultar la disponibilitat d'aquests i reservar l'article que satisfaci les seves necessitats. Amb aquest intercanvi, CaixaBank potencia l'economia circular a tot el territori espanyol, ja que la iniciativa és present a totes les comunitats autònomes.

Així mateix, cal destacar que 'ReUtilitza’m' es duu a terme amb la garantia i supervisió dels equips de CaixaBank per assegurar la idoneïtat dels participants i que la informació entre empreses i entitats participants sigui correcta.

Construint xarxes solidàries entre empreses i entitats socials

La iniciativa d'economia circular posada en marxa per CaixaBank presenta grans beneficis tant per a les empreses donants d'articles en desús com per a les entitats socials que els reben posteriorment, teixint d'aquesta manera una xarxa de solidaritat que cada vegada compta amb més col·laboradors.

En aquest sentit, les empreses que participen del programa de 'ReUtilitza’m' redueixen i eviten costos d'emmagatzematge, contribuint d'aquesta manera a generar un impacte social positiu en permetre cobrir les necessitats de les entitats socials i dels seus beneficiaris. A més, aquest intercanvi permet allargar la vida útil dels materials, redueix els residus i col·labora amb els ODS. Al mateix temps, la iniciativa permet a les empreses adherir-se a la nova Llei 7/2022 de Residus i Sòls Contaminats, la qual prohibeix la destrucció d'excedents no venuts de productes tèxtils, electrodomèstics i joguines i ofereix una alternativa enfocada en la donació i reutilització dels seus materials en desús i que mantenen un bon estat.

Sobre l’Acció Social de CaixaBank

CaixaBank és una entitat amb una vocació profundament social. L'entitat, referent en banca sostenible, manté una actitud de servei cap als seus clients i tota la societat en general.

L'impuls d'iniciatives d'acció social i el foment del voluntariat són una forma de contribuir a donar resposta als reptes que demanda la societat, alhora que, a través de l'activitat financera, l'entitat ofereix serveis i solucions per a tota mena de persones.

L'estratègia d'Acció Social se centra a fomentar accions en col·laboració amb la Fundació "la Caixa", així com altres aliances que s'impulsen de forma directa des de CaixaBank. Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank, la més gran d'Espanya, amb més de 3.800 oficines retail i presència a més 2.200 municipis de tot el país, pot donar suport a la Fundació "la Caixa" en la detecció de necessitats d'entitats socials locals.

L'actuació sostenible de CaixaBank ha estat reconeguda pels principals organismes internacionals. El Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes de sostenibilitat. L'organització internacional CDP, per la seva banda, la considera com a empresa líder contra el canvi climàtic.