CaixaBank ha anunciat les 14 guanyadores regionals del Premi Dona Empresària 2018, que optaran a representar a Espanya als IWEC Awards 2018. El guardó, que es consolida a l'àmbit nacional, té com a objectiu contribuir a donar visibilitat a les líders femenines del món corporatiu.
Un jurat integrat per directius territorials de CaixaBank ha escollit les candidatures de les guanyadores en la fase territorial d'aquest premi després d'identificar i valorar diferents propostes.
Després d'aquesta primera fase territorial, un jurat format pel Comitè de Diversitat de CaixaBank, integrat per directius membres del comitè de direcció i pels líders dels projectes de diversitat, escollirà entre les 14 guanyadores territorials a la representant espanyola en els premis IWEC Awards 2018. L'acte se celebrarà a Xangai el proper 9 de setembre, al costat d'unes altres 219 empresàries procedents de 39 països.
CaixaBank, una de les entitats pioneres en la gestió de la diversitat a Espanya, reconeix la trajectòria de les directives espanyoles a través d'aquest premi. El guardó neix en el marc de l'11è Aniversari de la Conferència International Women's Entrepreneurial Challenge (IWEC) i té com a objectiu premiar l'excel·lència, tant professional com empresarial, de les dones amb una reconeguda trajectòria de lideratge al món de l'empresa a Espanya.
Per a CaixaBank, "el compromís social, que és un dels valors principals de l'entitat, ens permet contribuir al desenvolupament d'una societat més justa i amb més igualtat d'oportunitats. Per aquest motiu, impulsem activament polítiques i mesures per contribuir a la igualtat d'oportunitats i a la diversitat, com per exemple, els Premis Dona Empresària de CaixaBank”.
14 empresàries opten a representar a Espanya en els IWEC Awards 2018
Les 14 guanyadores de cadascuna de les direccions territorials de CaixaBank que optaran a representar a Espanya en els IWEC Awards 2018 són:
- Andalusia Occidental: Arancha Manzanares, vicepresidenta executiva d'Ayesa Advanced Technologies. És una empresa que “ofereix coneixement, enginyeria, informació i imaginació per donar serveis tecnològics d'avantguarda”.
- Navarra: Yolanda Torres Lusarreta, vicepresidenta del Grupo M.Torres. Les línies d'activitat de l'empresa són la fabricació de maquinària per a la indústria de paper (activitat inicial), fabricació de maquinària per les indústries aeronàutiques i renovables (especialment eòliques).
- Barcelona: Gemma Molina Coral, executive president de Ricardo Molina, empresa familiar fundada el 1927 que distribueix prodcutes químics d’especialitat i ingredients naturals.
- Castella Lleó i Astúries: Rocío Hervella, CEO de Prosol, empresa dedicada a la fabricació de cafès solubles i càpsules amb els estàndards més alts de seguretat, qualitat i cost, oferint una àmplia gamma de solucions amb l'objectiu de satisfer al client.
- Madrid: Mónica Rucabado Fuentes, directora general de Vizgar Shoes, empresa dedicada al calçat de dona.
- Aragó i La Rioja: Raquel Pérez Cuevas, directora comercial de Bodegas Ontañón, empresa fundada fa més de 30 anys i que compta amb una llarga experiència en la viticultura de La Rioja.
- Balears: Carmen Serra Magraner, presidenta del Grup Serra, grup de comunicació balear líder al territorio, que agrupa diversos mitjans de comunicació.
- País Basc i Cantàbria: María del Mar Gómez Casuso, vicepresidenta de l'Associación Cántabra de la Empresa Familiar (ACEFAM), associació privada independent, sense ànim de lucre, creada pel suport i defensa de les empreses familiars de Cantàbria.
- Catalunya: Elisabeth Cañigueral Borràs, CEO del Grup Cañigueral, holding d'origen i caràcter familiar amb més de 50 anys d'història, especialista en carns, elaborats carnis i solucions alimentàries. S'estructura en cinc empreses, especialistes en cada tipus de producte i integrades en la cadena alimentària del Grup Cañigueral. Disposa d’11 plantes de producció i està present en 50 països.
- Andalusia Oriental i Múrcia: Rosario Martín Maldonado, presidenta i consellera delegada d'Alhóndiga la Unión. La companyia ha passat de ser una empresa familiar dedicada a l'exportació d'hortalisses a convertir-se en un referent al món de la comercialització de fruites i hortalisses i el primer comercialitzador de cogombre del món.
- Canarias: Laura Patricia Acosta Matos, consellera delegada de Grupo Acosta Matos, empresa dedicada a la construcción d’edificacions industrials i habitatge.
- Comunitat Valenciana: Mª José Llopis Marhuenda, directora general i consellera delegada de Grupo Almendras Llopis, empresa alacantina que treballa en el negoci de l'ametlla.
- Castella la Manxa i Extremadura: Caridad Redondo Ugena, consellera d'Explotaciones Avícolas José Luis Redondo, empresa que realitza la cadena completa de producció i tractament de productes avícoles, per oferir al client tant productes frescos i congelats com productes elaborats.
- Galicia: Mamen Quintas Cruceira, sòcia fundadora i administradora de Ficción producciones, empresa dedicada a l'elaboració de contingut audiovisual.
IWEC Awards
Els IWEC Awards són una iniciativa de la Cambra de comerç de Barcelona, que es va posar en marxa el 2007, en col·laboració amb la Cambra de Comerç de Manhattan i la FICCI / FLO (Confederació de Cambres de comerç i Indústria de l'Índia) i que, a més, compta amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Ciutat del Cap a Sud-Àfrica i del Departament d'Estat dels Estats Units. Aquest projecte compte des dels seus inicis amb el suport de CaixaBank, entitat líder del mercat financer espanyol, l'escola de negocis IESE Business School i, des de l'any passat, de Repsol.
CaixaBank, compromesa amb la diversitat
CaixaBank, banc presidit per Jordi Gual i amb Gonzalo Gortázar com a conceller delegat, és una de les entitats pioneres en la gestió de la diversitat a Espanya, amb un equip especialitzat que coordina projectes transversals per a tota l'organització amb múltiples dimensions: diversitat cultural, diversitat de gènere, diversitat funcional i diversitat generacional. Concretament en diversitat de gènere, l'entitat compta amb el programa Wengage, que desenvolupa les línies d'actuació a favor de la diversitat i la igualtat efectiva entre homes i dones.
La diversitat és un dels eixos principals del pla de CaixaBank de Banca Socialment Responsable. Com element central de la seva identitat, el banc participa en nombroses aliances i iniciatives de responsabilitat corporativa, nacionals i internacionals i dona suport a diferents iniciatives que contribueixin a avançar en la igualtat de gènere.
L'entitat està adherida a diverses iniciatives per impulsar la igualtat de gènere, com la iniciativa Women's Empowerment Principles, impulsada per les Nacions Unides; l'Acord Voluntari amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat per a una major representativitat de la dona en posicions directives; el Xàrter de la Diversitat, per fomentar la igualtat d'oportunitats i les mesures antidiscriminatòries, i l'Observatori Generació i Talent, amb l'objectiu de promoure la gestió de la diversitat generacional. També compta amb el certificat efr que l'acredita com una empresa familiarment responsable.
Actualment, CaixaBank compta amb un 39,1% de dones en posicions directives i té una línia específica d'actuació per fomentar la diversitat de gènere. L'entitat té un Pla d'Igualtat per contribuir a la igualtat efectiva entre homes i dones. CaixaBank és l'entitat líder en banca retail a Espanya, amb una quota de penetració de clients particulars com a entitat principal del 26,7%. El banc té a prop de 16 milions de clients en el mercat ibèric i 5.379 oficines.