Recursos per a mitjans
Accedeix als nostres recursos per a periodistes.
CaixaBank ha llançat les noves Smart Allocation, una nova solució de gestió discrecional que ofereix una gestió dinàmica amb més control de la volatilitat a través d'un model quantitatiu que identifica diferents escenaris de mercat per ajustar el grau de risc de la cartera modificant el pes en renda variable dins de cada perfil.
S'adrecen a clients assessorats de Banca Privada i Premier que volen tenir exposició a mercats atenuant l'efecte dels extrems dels cicles de valoració en renda variable i es poden contractar amb una inversió inicial de 6.000 euros. Igual que la resta de les solucions de gestió discrecional, es poden contractar a distància a través de l'operativa “Ready to buy”, sense que el client s'hagi de desplaçar a l'oficina.
El model matemàtic de les Smart Allocation utilitza variables que analitzen el cicle econòmic, el valor relatiu entre els actius i les tendències a curt termini en els preus. Tenint en compte aquestes tres variables, el model identifica diferents escenaris de mercat, que generen ajustos en la cartera.
D'aquesta manera, si el model preveu l'arribada d'un període baixista, la cartera disminuirà de manera significativa l'exposició a renda variable. En canvi, el model requereix una confirmació més ferma dels escenaris alcistes per incrementar les posicions.
Aquesta nova gamma de carteres permet triar entre diferents perfils, en funció del pes en renda variable i d'acord amb les expectatives de rendibilitat del client i amb l'horitzó temporal de la inversió: Tranquil·litat (màxim del 30% en renda variable i amb un horitzó a 4 anys); Patrimoni (màxim del 60% en renda variable, de 4 a 6 anys), i Inversió (màxim del 100% en renda variable, amb un horitzó superior als 6 anys).
Les carteres inverteixen en els onze fons Smart de CaixaBank Asset Management, que a partir d'ara compartiran amb les carteres Smart Money i que cobreixen tota la tipologia d'actius. El seu objectiu és replicar els índexs de referència amb la diferència més petita respecte a aquests (“low tracking error”). En funció de la informació de mercat, Smart Allocation mou la seva distribució d'actius, per la qual cosa, tot i que Smart Money i Smart Allocation estan compostos per la mateixa gamma de fons, ho poden estar en proporcions diferents, és a dir, poden tenir una composició diferent per tipologia d'actiu.
Les carteres Smart Allocation comparteixen la transparència en costos de totes les gammes de carteres de gestió discrecional de CaixaBank. Gràcies al cobrament directe del servei, el client pot saber per endavant el cost del mandat de gestió, així com beneficiar-se de comissions més baixes, ja que accedeix a classes “netes” en els fons subjacents. Per a aquestes noves carteres, el cost del servei és d'un 0,70% anual.
Una oferta completa de solucions de gestió discrecional
Amb les Smart Allocation, CaixaBank completa la seva oferta de solucions de gestió discrecional amb dues gammes diferenciades: la gamma Smart, composta per les carteres Smart Money i Smart Allocation, de gestió indexada, i la gamma Màster, de gestió activa, amb l'assessorament de terceres gestores en certes classes d'actiu.
Amb aquestes dues gammes, CaixaBank es consolida com a líder en gestió discrecional a Espanya amb més de 25.000 milions d'euros gestionats: la gamma Smart té més de 1.600 milions d'euros i la gamma Màster suma més de 20.400 milions d'euros. Finalment, les carteres Asset Plus, disponibles per a clients de CaixaBank Wealth, gestionen més de 3.200 milions d'euros.
La plataforma Ocean, per a tots els clients de CaixaBank
CaixaBank ha donat un nou impuls a Ocean, la seva plataforma en línia de gestió de fons, obrint-la a tots els seus clients. Amb aquesta iniciativa, CaixaBank posa a disposició de tots els clients de l'entitat fons d'arquitectura oberta perquè operin a la seva iniciativa. A més, ha incorporat en el catàleg d'Ocean els fons de CaixaBank Asset Management i ha reduït l'import mínim d'aportació en terceres gestores des dels 20.000 euros fins als 600 euros, llevat de si el fullet marca un import superior, que seria el que s'aplicaria.
El servei Ocean, llançat el 2019 per a clients de Banca Privada, va ser la primera plataforma de fons d'inversió amb informació i condicions personalitzades per client en funció del model de servei. Amb una operativa 100% digital, el client pot triar i contractar a iniciativa pròpia entre 2.000 fons de més de 140 gestores.
Des del seu llançament el 2019, s'han fet més de 31.900 operacions amb un volum intermediat de més de 749 milions d'euros.
La plataforma està dissenyada per proporcionar el grau màxim de transparència en les condicions de cost total que cada client assumeix en funció del seu perfil: sense assessorament recurrent, s'aplica un servei de custòdia en fons de terceres gestores i es tornen els incentius cobrats de tercers (rebates); assessorament recurrent no independent, es bonifica el 100% de la comissió de custòdia i es dona accés a classes de fons en què CaixaBank rep contraprestació de la gestora del fons, o wealth -assessorament independent-, ofereix accés a classes “netes”, en què CaixaBank no rep cap contraprestació de la gestora del fons.
A CaixaBank, sempre al costat dels seus clients
L'aposta de CaixaBank per la innovació tecnològica com a millora de l'experiència dels seus clients ha permès que l'entitat continuï operant amb normalitat durant tot el període de l'estat d'alarma, amb el 90% de la xarxa d'oficines oberta.
Gràcies a eines com el Mur i a solucions integrals de mobilitat, l'entitat ha pogut reforçar la comunicació amb els seus clients dotant els gestors de Banca Privada i Banca Premier de plena capacitat d'assessorament i funcionalitat des de qualsevol lloc.
A més, CaixaBank ha impulsat el servei de banca online CaixaBankNow, disponible tant via web com a través de l'aplicació mòbil, que permet fer gairebé tota l'operativa de manera fàcil, ràpida i còmoda sense necessitat de desplaçar-se.