Nota de premsa

Arrenquen els entrenaments oficials del Sail Team BCN de la Copa Amèrica juvenil

CaixaBank, patrocinador principal del Sail Team BCN

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
AC40 del Sail Team BCN navegant durant l’entrenament.

• L'equip espanyol ha iniciat les regates de pràctica prèvies a la competició, en la que debutaran el 18 de setembre, a bord de l'AC40.

• Els patrons del Sail Team BCN seran Martín Wizner i Conrad Konitzer i els ‘trimmers’ seran Jaime Framis i Antonio Torrado. Albert Torres i Neus Ballester seran els patrons reserva, mentre que Marcos Fernández ho serà en la funció de ‘trimmer’.

 

El Sail Team BCN, l'equip que representarà a Espanya en la Copa Amèrica Femenina i Juvenil, ha donat avui el tret de sortida als entrenaments oficials a bord de l'AC40. La primera tripulació a pujar al vaixell ha estat la juvenil, formada per regatistes de menys de 26 anys, que seran els primers a debutar en la competició el pròxim 18 de setembre.

Després de dues jornades d'entrenament lliure, els patrons i trimmers del Sail Team Barcelona han realitzat la primera regata d'entrenament oficial amb boies i comitè de regates. Finalment, els patrons del Sail Team BCN seran Martín Wizner i Conrad Konitzer, mentre que la posició de trimmers l'ocuparan Jaime Framis i Antonio Torrado. Per la seva banda, Albert Torres i Neus Ballester seran els patrons reserva, i Marcos Fernández serà reserva en la funció de trimmer.

L'equip femení, per la seva banda, començarà els entrenaments oficials el proper 28 de setembre, una vegada finalitzada la prova juvenil, per a preparar-se per a la seva competició, que s’iniciarà  el 6 d'octubre. En la seva composició femenina, l'AC40 tindrà com a patrones a Silvia Mas i a Neus Ballester, mentre que la posició de ‘trimmer’ l'ocuparan María Cantero i Paula Barceló, amb Nicole Van der Velden com a regatista reserva.

Un equip jove i experimentat

El Sail Team BCN Youth America’s Cup Team competirà al costat d’11 equips més en un esdeveniment que promet equilibrar l'experiència amb el vigor juvenil, del 17 al 26 de setembre. L'equip, que compta amb CaixaBank com a patrocinador oficial, està format per set integrants:

Albert Torres (12/06/1999, Mallorca)

Forma part de l'equip del Real Club Nàutic de Palma. És subcampió del món 420 i campió del Món Team Racing 420

“És una oportunitat única, somiàvem amb això des de petits. Òbviament és la Copa Amèrica Juvenil, però és una etapa cap al món professional al que nosaltres volem arribar. Estic molt feliç i amb moltes ganes de disputar la Copa Amèrica”.

Marcos Fernandez (21/04/1999, Santiago de Compostel·la)

Pertany al Real Club Náutico Portosin. És bronze al Mundial Juvenil Nacra17.

“Vam anar tenint diferents notícies sobre que podria haver-hi un procés de selecció en el que podrien incloure'ns i vam tenir la sort de formar part d'aquest procés. Estem molt contents d'arribar fins aquí i de formar part dels escollits”.

Martin Wizner (01/01/2001, Vigo)

El seu club és el Real Club Náutico de Vigo. És campió del món 420 i campió d'Europa 420.

“Estic súper content de ser aquí i de representar el meu cognom, però amb l'objectiu d'algun dia deixar de ser “fill de” i començar a tenir el meu propi llegat”.

Conrad Konitzer (16/06/2001, Vancouver, Canadà)

Forma part del Club Nàutic S’Arenal. És campió d'Europa 420

“El 49er és un vaixell de vela olímpica que transmet molt d’aprenentatge i moltes coses que ens ajuden en aquest projecte. Estem encantats de ser aquí a Barcelona i amb moltes ganes de veure què podem fer en la copa”.

Jaime Framis (05/09/2002, Sant Sebastià)

Forma part del Club Náutico Hondarribia. És campió mundial d’eslàlom Waszp.

“És un món que m'agrada molt, és molt divertit i transmet molta adrenalina. Intentarem estar en l'aigua el màxim possible, aprenent cada dia de cada cosa que vola”.

Antonio Torrado (01/04/1999, Torrevieja)

Pertany al Real Club Náutico Torrevieja. És bronze a l’Europeu juvenil 49er.

“És un honor i un plaer, una cosa amb la que tots somiem, poder representar al nostre país en la Copa Amèrica. Sobre les opcions, nosaltres intentarem aprendre i millorar com a equip per poder fer el millor paper possible”.

Neus Ballester (16/12/2003)

Forma part del Club Nàutic Sa Ràpita. És dues vegades campiona del Món de 420, bronze en l’europeu juvenil de 470 i cinquena del món juvenil de 470.

“Per a mi, encara que estigui en aquest equip i també en el femení, crec que entre tots fem un equip i no considero com que estigui en dos, sinó que estem en el mateix equip tots. I incloem a tots els nostres patrocinadors en el nostre equip. Al final, creiem que és la millor manera per arribar a l'objectiu, treballar en equip, així de cada persona pots agafar moltes coses i cal aprendre molt de tots”.

Vinculació històrica de CaixaBank amb l'esport

CaixaBank, patrocinador oficial del Sail Team BCN, és una de les empreses pioneres a Espanya del patrocini esportiu, una activitat des de la qual fomenta el progrés social i econòmic dels territoris en els que opera, en línia amb el seu compromís amb la societat.

L'entitat financera es va posicionar com a referent en 1988 amb l'impuls del pla ADO, del qual va ser membre creador i d'on va sorgir el projecte propi ‘Llibreta Campions’. Aquest projecte, impulsat per “la Caixa”, buscava promoure i reconèixer l'esforç diari dels esportistes espanyols en la preparació prèvia i durant els Jocs Olímpics de Barcelona ’92. Entre les condicions necessàries per accedir a la Llibreta hi havia la consecució de rècords absoluts (nacionals, europeus o mundials); medalles en campionats internacionals, així com l'obtenció de medalla, o la quarta i cinquena plaça en els Jocs Olímpics de Barcelona ‘92. En total, es van donar 676 llibretes per valor de 50 milions d'euros.

Aquesta històrica implicació amb l'esport ha portat a l'entitat a ser present, avui dia, en quatre segments estratègics com són el futbol, bàsquet, esport paralímpic i running amb més de 300 acords vigents. Actualment, CaixaBank és el banc dels clubs de futbol a Espanya, ja que patrocina el 80% dels equips de futbol masculí professional i més de la meitat dels clubs femenins de primera divisió. A banda, l'entitat financera és soci patrocinador de la Federació Espanyola de Bàsquet i patrocinador oficial de la Selecció Espanyola, tant femenina com masculina en totes les seves categories, així com patrocinador oficial de 9 pedreres de bàsquet ACB dedicades a la formació dels més joves.

A banda, el banc és patrocinador oficial del Comitè Paralímpic Espanyol, amb la finalitat d'ajudar a tots els atletes paralímpics a competir via el programa ADOP, així com patrocinador de la Federació Espanyola d'Esports de Persones amb Discapacitat Física.

En running, CaixaBank és present en 60 de les principals curses populars del país i compta amb un equip propi de #runnersCaixaBank, format per empleats, entre els quals fomenta hàbits de vida saludable.

Imatges de recurs dels entrenaments

 

NOTÍCIES RELACIONADES