Arancha Manzanares, vicepresidenta d'Ayesa, ha guanyat la tercera edició del Premi Dona Empresària CaixaBank, que reconeix l'excel·lència professional i empresarial de dones amb una destacada trajectòria de lideratge en el món de l'empresa a Espanya.
El jurat del Premi Dona Empresària CaixaBank, format pel comitè de Diversitat de CaixaBank –integrat per directius membres del comitè de direcció i per diversos líders dels projectes de diversitat–, ha triat, d’entre les 14 guanyadores en la fase territorial, Arancha Manzanares per la seva destacada trajectòria professional, per l'èxit en l'estratègia d'internacionalització i diversificació de la companyia, que és avui una empresa tecnològica internacional amb projectes a tot el món; i pel seu compromís amb el foment de la innovació i el desenvolupament professional.
Arancha Manzanares és doctora enginyera Industrial per la Universitat de Sevilla (1992 i 2006), i compta amb un Programa d'Alta Direcció d'Empreses (PADE) pel IESE. El 1996, va passar a formar part d'Ayesa, on ha desenvolupat diversos càrrecs de responsabilitat. El 2004, va assumir la direcció general d'ACT Sistemas, origen de l'àrea IT del grup. Entre 2005 i 2007 es va fer càrrec de la Direcció General Corporativa. El 2011 va ser nomenada presidenta d'Ayesa Advanced Technologies i des del maig de 2019 és vicepresidenta d'Ayesa.
Per a l'empresària aquest guardó representa un “enorme orgull, no solament per representar Espanya en aquest premi, sinó també per la resta de les dones que m'acompanyaran a Nova Delhi. Som la prova que l'esforç i el treball són els autèntics motors per aconseguir grans objectius”.
Ayesa és la primera consultora d'enginyeria i tecnologia (ETC, segons les sigles en anglès) de capital espanyol. Fundada el 1966 a Sevilla com una empresa vinculada a projectes d'aigües i estructures, la companyia s'ha diversificat sectorialment i geogràficament fins a convertir-se en una consultora d'ampli espectre, amb projectes a tot el món.
La seva experiència i presència internacional en 17 països l'ha convertit en un dels cent principals grups mundials en l'àmbit de l'enginyeria i en un referent en la transformació digital de grans empreses i sector públic.
La doble condició d'experts en infraestructures i desenvolupadors de sistemes d'informació no és només un factor de diferenciació, sinó un nou model de negoci, plenament verticalitzat, idoni per afrontar els reptes d'un món connectat i intel·ligent.
Per a Ayesa, l'ètica empresarial és un actiu intangible essencial. Manté una política de tolerància zero amb la corrupció, reflectida en el seu codi ètic i en tots els seus processos.
Els IWEC Awards
Arancha Manzanares, com a guanyadora nacional del Premi Dona Empresària de CaixaBank 2019, serà una de les representants espanyoles en els IWEC Awards 2019, que es lliuraran el 12 de novembre a Nova Delhi, en el marc de la 12a Conferencia International Women's Entrepreneurial Challenge (IWEC), una xarxa mundial de dones empresàries líders a tot el món, que cooperen de forma global amb l'objectiu d'ajudar a crear i distribuir la riquesa en el món empresarial.
La primera edició d'aquests guardons va tenir lloc a Barcelona el febrer del 2007 i, posteriorment, s'han celebrat a Nova York (2008), Nova Delhi (2009), Ciutat del Cap (2010), Nova York (2011), Barcelona (2012), Lima (2013), Estocolm (2014), Istanbul (2015), Brussel·les (2016), Seattle (2017) i Xangai (2018).
El 2018, aquests premis internacionals van reconèixer la trajectòria de quaranta-vuit empresàries procedents de vint països. Les empreses que dirigeixen aquestes dones registren una facturació global superior als 1.700 milions de dòlars i tenen més de quaranta-vuit mil treballadors.
CaixaBank, compromesa amb la diversitat
El Premi Dona Empresària CaixaBank, ja en la tercera edició, s'ha consolidat en l'àmbit nacional pel seu suport a la dona empresària i emprenedora. S'inscriu en el programa Wengage de CaixaBank, que promou el valor de la diversitat i la igualtat d'oportunitats desenvolupant una sèrie d'accions en l'àmbit intern dirigides a impulsar el talent i el desenvolupament professional de les dones de l'entitat. A tancament de maig 2019, l'entitat compta amb un 40,1% de dones en posicions directives.
En l'àmbit extern, CaixaBank promou premis i conferències per incrementar la visibilitat de les dones en múltiples àrees de responsabilitat. És el cas del Premi Dona Empresària CaixaBank, que reconeix la trajectòria de dones del món empresarial, o els premis WONNOW, que, en col·laboració amb Microsoft, premien les millors estudiants en matèries STEM (ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques, en les sigles en anglès). A més, el 2018, CaixaBank va impulsar 70 trobades a Espanya per conscienciar sobre el valor de la diversitat; i onze jornades Diversity Talks a la xarxa internacional del banc.
Wengage pertany al Pla de Diversitat de CaixaBank, que fomenta la diversitat en totes les seves dimensions i reflecteix el model de l'entitat de banca socialment responsable, compromesa amb l'entorn, amb vocació social i que contribueix al desenvolupament de les persones i del conjunt de la societat.