Nota de premsa

AgroBank finança amb gairebé 15.000 milions el sector agroalimentari en el primer semestre, un 4,1% més

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Oficina AgroBank a Gumiel de Izan (Burgos).

• L'entitat compta amb més de 1.140 oficines especialitzades AgroBank, la xarxa de sucursals més gran del sector agroalimentari, amb presència a totes les províncies

• Un de cada dos agricultors i ramaders a Espanya treballa amb CaixaBank

• Jaime Campos, director d'AgroBank, explica que "aquestes molt bones xifres de finançament són un reflex del compromís de l'entitat amb el món rural, no només des del punt de vista financer, sinó també social i d'innovació"

 

AgroBank ha tancat el primer semestre de 2024 amb un finançament al conjunt de la cadena agroalimentària d'un total de 14.826 milions d'euros, la qual cosa suposa un creixement del 4,1% respecte al mateix període de l'any anterior. La línia de negoci de CaixaBank especialitzada en el sector agroalimentari acompanya els seus clients a través de més de 1.140 oficines especialitzades distribuïdes a tota Espanya, amb presència a totes les províncies, especialment en municipis rurals.

El model de negoci d'AgroBank es desplega, així mateix, gràcies a més de 3.000 gestors especialitzats, professionals amb formació específica en les necessitats i les particularitats del sector, amb coneixements concrets en funció dels tipus de cultius, ramaderies o activitat pesquera de cada població.

A més, els equips de riscos estan especialitzats en les seves zones d'influència per tal que coneguin molt de prop les necessitats dels clients i entenguin els seus fluxos financers. Amb tot això, un de cada dos agricultors i ramaders a Espanya treballa amb AgroBank.

El director d'AgroBank, Jaime Campos, ha explicat que "aquestes molt bones xifres de finançament són un reflex del compromís de l'entitat amb el món rural, no només des del punt de vista financer, sinó també social i d'innovació. El sector agro i la cadena alimentària són fonamentals en l'economia espanyola, i per afavorir la seva competitivitat, eficiència i sostenibilitat CaixaBank compta amb un ampli equip de gestors i una proposta de valor especialitzada que cobreix les necessitats de tots els seus clients, a més d'acompanyar-los en el necessari procés de transformació".

Plataforma per a la transformació del sector

Entre les principals fites d'AgroBank durant els primers sis mesos de 2024 es troba el llançament d'una plataforma digital per a clients i no clients que té com a objectiu contribuir a la transformació del camp espanyol, impulsar la innovació, la sostenibilitat i reforçar la comunicació entre els diferents agents del sector.

AgroBank Hub està concebut com un ecosistema que vol transformar la manera com clients i no clients de l'entitat es relacionen amb el sector agroalimentari, i ser un punt de trobada i referent per a tots els agents.

D'aquesta manera, en una única plataforma s'integren quatre verticals: actualitat, amb informació fiable i contrastada a disposició del sector agro en l’àmbit nacional; un entorn de solucions per a l'òptima presa de decisions a través d'eines i simuladors; un marketplace amb productes i serveis especialitzats; i, finalment, una comunitat que té com a objectiu contribuir a la transformació del sector.

AgroBank Hub anirà incorporant pròximament noves solucions, com la petjada hídrica per mesurar i millorar l'impacte mediambiental de l'activitat i informació meteorològica. A més, al marketplace se sumaran productes addicionals, com sistemes de seguretat, imatge satel·lital o sensòrica.

Avançament de la PAC

A més, com cada exercici, en el primer semestre de l'any es va posar en marxa la campanya de la PAC 2024 per a facilitar la tramitació de les ajudes i avançar la quantia d’aquestes, la qual cosa ha permés a agricultors i ramaders disposar dels fons de manera anticipada.

Per facilitar i agilitar la gestió d'aquests préstecs i ajudes, AgroBank ha tingut a disposició dels seus clients 7.000 milions d'euros en finançament preconcebuda.

Com a complement a la campanya PAC 2024, AgroBank compta amb un catàleg complet d'assegurances per cobrir qualsevol mena d'adversitat, entre els quals destaquen l'Assegurança Agrària i les assegurances Multiriscos adaptades a cada cultiu i bestiar. AgroBank és l'entitat bancària líder en assegurances agràries, i reforça la seva aposta pel sector per vetllar per la tranquil·litat dels seus agricultors i ramaders.

Aposta per la innovació i l'àmbit rural

AgroBank considera que un dels principals reptes del sector és el relleu generacional, per a la qual cosa ha posat en marxa al costat del Basque Culinary Center la iniciativa 'Impulso Agro', dirigida a donar visibilitat a joves que, a través del seu treball i els seus projectes, estan contribuint a la transformació del sector agroalimentari espanyol.

De la mateixa manera, AgroBank mostra el seu suport al paper de la dona rural, a través de diferents iniciatives entre les quals destaquen el programa de mentoring 'Creixem Juntes' en col·laboració amb el Ministeri d'Agricultura, la Càtedra 'Dona, Empresa i Món Rural' amb la Universitat de Castella-la Manxa (UCLM) o la col·laboració d'AgroBank amb les principals associacions de dones rurals d'Espanya (Afammer, Fademur i Amcae), amb la qual l'entitat posa a disposició de totes les associades una àmplia oferta de productes i serveis financers específics per facilitar-los que puguin fer realitat els seus projectes.

A més, l'entitat té un fort compromís amb la sostenibilitat i la digitalització del sector, amb l'objectiu d'impulsar la seva transformació. En aquest sentit, ha llançat la segona edició d''AgroBank Tech Digital INNovation', un programa d'acceleració de startups per al sector agroalimentari. Amb aquesta iniciativa l'entitat es posiciona com el principal referent per oferir al sector solucions tecnològiques.

A això s'uneix la Càtedra 'Qualitat i Innovació en el sector agroalimentari' d'AgroBank i la Universitat de Lleida (UdL), que té com a objectiu posar a l'abast de la societat noves eines per promoure la qualitat i la innovació en l'àmbit agroalimentari.

 

NOTÍCIES RELACIONADES