21 de Agost de 2023
CORPORATIU PRODUCTES FINANCERS
Nacional

AgroBank finança amb 13.464,3 milions d'euros el sector agroalimentari en el primer semestre, un 3,1% més

#AgroBank   |   #CaixaBank   |   #Finançament   |   #Sostenibilitat   |   #Rural
Oficina d'AgroBank

Oficina d'AgroBank

Oficina d'AgroBank

Oficina d'AgroBank

Suport a l'àmbit rural

  • L'entitat registra un nou increment del finançament al sector gràcies a comptar amb més de 1.150 oficines agro, la xarxa més gran de sucursals especialitzades i amb presència a totes les províncies, i amb un equip de més de 3.000 gestors especialitzats.
  • Jaime Campos, director d'AgroBank, explica que "tenim un ferm compromís amb el sector agroalimentari espanyol, una peça clau de la nostra economia, i estem a prop dels nostres clients per a tot el que necessitin, ajudant per tal que les seves explotacions siguin més sostenibles i innovadores, factors clau per al progrés de l'àmbit rural".
  • La proposta de valor d'AgroBank combina el desenvolupament dels millors productes, serveis i eines adaptats a les necessitats dels agricultors, ramaders, sector pesquer o cooperativistes, a més d'un assessorament proper i integral.

AgroBank, la divisió especialitzada en el sector agroalimentari de CaixaBank, ha finançat el conjunt de la cadena agroalimentària amb 13.464,3 milions d'euros en el primer semestre de 2023, la qual cosa suposa un increment del 3,1% en comparació amb el mateix període de l'exercici anterior.

L'entitat tanca el primer semestre de l'any amb un nou increment del finançament al sector gràcies a comptar amb més de 1.150 oficines agro, la xarxa més gran de sucursals especialitzades i amb presència a totes les províncies, i amb un equip de més de 3.000 gestors especialitzats.

El director d'AgroBank, Jaime Campos, ha assegurat que "el creixement del volum de finançament reflecteix el nostre ferm compromís amb el sector agroalimentari espanyol, una peça clau de la nostra economia, i estem a prop dels nostres clients per a tot el que necessitin, ajudant, a més, per tal que les seves explotacions siguin més sostenibles i innovadores, factors clau per al progrés de l'àmbit rural".

A més, Campos ha explicat que "aquest primer semestre ha estat marcat per les pèrdues que els nostres clients estan patint com a conseqüència de la sequera. Per això, des d'AgroBank s'estan duent a terme iniciatives de finançament amb condicions preferents per ajudar a combatre la disminució d'ingressos".

La proposta de valor d'AgroBank combina el desenvolupament dels millors productes, serveis i eines adaptats a les necessitats dels agricultors, ramaders, sector pesquer o cooperativistes, a més d'un assessorament proper i integral, no només amb el suport financer, sinó que també ofereix la planificació conjunta, l'ajuda a la formació i l'especialització per oferir un servei realment útil.

Amb aquest objectiu, els més de 3.000 gestors agro de CaixaBank compten amb un alt coneixement del sector i mantenen una formació continuada i especialitzada, tenen coneixements específics en funció dels tipus de cultius i ramaderies de cada població, i els equips de riscos estan especialitzats en les seves zones d'influència per tal que coneguin molt de prop les necessitats dels clients i entenguin els seus fluxos financers.

Préstecs sequera i avançament de la PAC

D'aquesta manera, en el primer semestre d'aquest any, AgroBank ha posat a disposició dels seus clients el préstec Agroinversió, amb condicions preferents, per pal·liar la disminució d'ingressos provocada per episodis de sequera. Aquest préstec permet que les necessitats addicionals de liquiditat per fer front a aquesta campanya es puguin retornar en terminis de temps més amplis. Els préstecs tindran una carència opcional d'un any, ampliable fins a quatre anys en cas de pèrdua total en cultius llenyosos.

A més a més, al març es va posar en marxa la campanya de la PAC 2023 per facilitar la tramitació de les ajudes i avançar la quantia d’aquestes, la qual cosa permet a agricultors i ramaders disposar dels fons de manera anticipada.

Els clients de l'entitat han pogut tramitar la PAC 2023 a les oficines amb l'assessorament personalitzat dels gestors especialitzats. Així mateix, es facilita la tramitació de la bestreta de la PAC a través de CaixaBank Now, en el seu web i app digital, gràcies a un procés senzill mitjançant el qual, en només dos passos, poden anticipar les ajudes i disposar dels diners abonats.

Per facilitar i agilitar la gestió d'aquests préstecs i ajudes, AgroBank té a disposició dels seus clients gairebé 7.000 milions d'euros en finançament preconcebut.

D’altra banda l'entitat posa a disposició dels seus clients un catàleg complet d'assegurances per cobrir qualsevol mena d'adversitat, destacant l'Assegurança Agrària i les assegurances Multiriscos adaptades a cada cultiu i bestiar.

Suport a l'àmbit rural i aposta per la sostenibilitat i la innovació

L'aposta d'AgroBank pel món rural va més enllà de l'àmbit financer, i l'entitat desenvolupa projectes per mantenir la xarxa rural, fomentar la diversitat i impulsar la sostenibilitat i la innovació del sector.

Entre els nous projectes que s'han desenvolupat des de principi d'any, en col·laboració amb el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), s'ha impulsat 'Creixem juntes - Projecte Mentores Rurals', un programa de desenvolupament professional a disposició de les dones emprenedores en el medi rural.

Aquest programa, dissenyat des del departament de Desenvolupament de Recursos Humans de CaixaBank, persegueix diversos objectius, entre els quals, sistematitzar la transmissió de coneixements i experiències acumulades per les emprenedores rurals i accelerar el seu desenvolupament i creixement professional. A més, es busca també conformar i visualitzar una xarxa sòlida de dones referents en el medi rural.

Per la seva banda, en l'àmbit de la innovació, s'ha dut a terme el programa d'acceleració de startups AgroBank Tech Digital INNovation, amb l'objectiu d'atreure i retenir talent tecnològic i avançar en la transformació digital del camp en compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible fixats en l'Agenda 2030 de l'ONU.

La primera edició d'aquesta convocatòria d'innovació oberta va aconseguir atreure 154 startups d'àmbit nacional i internacional en el seu Open Call, de les quals se'n van seleccionar 15 per tal d’accelerar projectes agrotech que plantejaven una optimització més gran dels recursos naturals i energètics per així liderar alguns dels vuit reptes estratègics establerts en el programa: agricultura de precisió; energies alternatives i sostenibilitat en el camp; automatització dels processos de transformació; sostenibilitat i eficiència energètica; gestió sostenible de l'aigua; economia circular, innovació en l'envasament, emmagatzematge i logística, noves plataformes d'e-commerce i venda; traçabilitat i seguretat agroalimentària.

També et pot interessar