Nota de premsa

Les carteres Master de CaixaBank fan cinc anys amb més de 300.000 clients i un patrimoni de més de 35.000 milions d'euros

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Representants de CaixaBank i CaixaBank Asset Management junt amb representants d’Amundi, JP Morgan, MSIM, Robeco i Nomura, durant la trobada amb motiu de l’aniversari de les carteres Master.

• Les carteres Master combinen el model d'assessorament de terceres gestores internacionals especialitzades per tipus d'actiu, amb la gestió, anàlisi i supervisió de CaixaBank Asset Management

• Entre els deu fons amb més patrimoni d'Espanya, dos són fons Master.

• Des del seu llançament fa 5 anys, les carteres Master han aconseguit rendibilitats positives. Gràcies a la seva gestió activa, han demostrat tenir la capacitat i les eines per adaptar-se a l'entorn, diversificant i controlant adequadament els riscos

• Estan dirigides a clients de Banca Premier i Banca Privada amb contracte d'assessorament, essent claus en l'estratègia d'avançar cap als models de pagament explícit en els serveis d' assessorament

 

Les carteres Master de CaixaBank han complert cinc anys, i s'han consolidat com un servei líder en l'àmbit de la gestió discrecional a Espanya. A tancament d'agost del 2024, sumaven més de 300.000 clients i un patrimoni de més de 35.000 milions d'euros. 

Amb motiu del cinquè aniversari de les carteres Master, els principals directius de CaixaBank i de CaixaBank Asset Management s'han reunit amb els representants de les cinc gestores internacionals advisor -Amundi, JP Morgan Asset Management, Morgan Stanley, Nomura i Robeco- que, en aquests cinc anys, han aportat estabilitat i fiabilitat al servei.

Un servei pioner

El 2019, amb la creació de les carteres Master, CaixaBank es va convertir en la primera entitat a Espanya a oferir un servei de gestió discrecional que combinava un model d'assessorament de terceres gestores internacionals especialitzades per tipus d'actiu, amb la gestió, anàlisi i supervisió de CaixaBank Asset Management.

Un model d’advisory pioner que ja entenia que la tendència del mercat anava cap a la transparència i l'assessorament a mida, comptant a més amb l'experiència i professionalitat de CaixaBank Asset Management.

D'aquesta manera, en un entorn regulatori de MIFID, les carteres Master han permès a l'entitat oferir més transparència i flexibilitat, així com una reducció de costos per als partícips, amb una solució senzilla, escalable i eficient.

A més, han estat clau en l'avanç cap al pagament explícit dels serveis d'assessorament, podent-se contractar des de 6.000 euros en els negocis de Banca Privada i Premier i sempre per a clients amb contracte d'assessorament, dins d'una planificació financera global.

Amb les carteres Master, CaixaBank ha reforçat el seu lideratge en l'àmbit de la gestió discrecional a Espanya, amb més de 48.186 milions d'euros gestionats a tancament d'agost.

Adaptació contínua i resultats consistents

Les carteres Master han evolucionat al llarg dels anys per adaptar-se a les demandes del mercat i dels inversors.  El 2022, vuit dels 12 fons subjacents van ser classificats com a article 8 del Reglament de divulgació de finances sostenibles (SFDR, en les seves sigles en anglès), mentre promouen i promocionen aspectes mediambientals i socials. El 2023, es va llançar la cartera Master Renta Fija, que inverteix 100% en renda fixa, per capitalitzar les oportunitats en aquest sector. I el 2024, es va optimitzar la inversió en alternatius líquids, transformant el model d'inversió de fons d'inversió a inversió directa, mitjançant la gestió delegada amb set gestores internacionals. El procés es va realitzar de forma molt gradual, primer amb la transformació del fons CaixaBank Master Gestión Alternativa, FI i després amb el fons CaixaBank Master Retorno Absoluto, FI. Amb aquesta estructura, la inversió en alternatius líquids de les carteres Master aconsegueix complir un triple objectiu: transparència, flexibilitat i eficiència.

Durant aquests cinc anys, les carteres Master han ofert resultats sòlids, amb rendibilitats anualitzades positives a cinc anys. Per exemple, Master Tranquilidad va assolir una rendibilitat de l'1,28%; Master Patrimonio, del 3,93%; i Master Inversión, del 6,42% (rendibilitats anualitzades a cinc anys a tancament de setembre, netes de 0,75% de comissió de gestió). Durant l'any, les carteres acumulen rendibilitats del 4,39%, 8,47% i 12,34%, respectivament.

Dels deu fons amb més patrimoni d'Espanya, tres d'ells es gestionen per CaixaBank AM, sent dos d'ells fons Master: el CaixaBank Master RV USA Advised By, FI; i el CaixaBank Master Renta Fija Deuda Pública 3-10, FI.

La gamma de fons Master està formada per 12 fons d'inversió, set gestionats per equips de CaixaBank Asset Management: 

  • CaixaBank Master Renta Fija Corto Plazo, FI
  • CaixaBank Master Renta Fija Deuda Pública 3-10, FI
  • CaixaBank Master Renta Fija Privada Euro,FI
  • CaixaBank Master Renta Variable Europa,FI
  • CaixaBank Master Renta Variable España,FI
  • CaixaBank Master Retorno Absoluto, FI
  • CaixaBank Master Gestión Alternativa,FI

I de cinc fons Advised By:

  • CaixaBank Master Renta Fija Deuda Pública 1-3 Advised By,FI
  • CaixaBank Master Renta Fija Advised by,FI
  • CaixaBank Master Renta Variable USA Advised By,FI
  • CaixaBank Master Renta Variable Japón Advised By ,FI
  • CaixaBank Master Renta Variable Emergente Advised By,FI

Reconeixements

Aquesta estratègia de CaixaBank Banca Privada ha estat mereixedora de reconeixement internacional. El 2024, CaixaBank va ser escollida com a Millor Entitat de Banca Privada en Gestió Discrecional de Carteres a Espanya per la revista Euromoney.

A més, el fons CaixaBank Master RF Privada Euro, FI ha estat reconegut com el Millor Fons de Renda Fixa Euro d'Espanya en el marc dels 'Premis Inversió a Fons 2023' d’ El Economista. La gestió activa va ser la clau de la bona evolució del fons en el passat exercici.

Assessorats per terceres gestores líders

Les cinc gestores internacionals advisor van ser escollides després d'una rigorosa selecció, en la qual van participar 18 gestores i en la qual es van analitzar 24 polítiques d'inversió diferents. Són:

AMUNDI ASSET MANAGEMENT (assessorament en renda fixa americana). És la primera gestora europea i una de les 10 més grans a nivell global, gestionant més de 2,15 bilions d'euros a juny 2024, amb presència a 35 països. La seva plataforma de renda fixa cobreix la gestió de bons, mercat monetari, deute privat i productes estructurats, gestionant més d'1 bilió d'euros, i compta amb 400 experts que ofereixen un accés privilegiat a aquesta classe d'actiu. En renda fixa americana, la filial Amundi US ofereix un dels processos d'inversió més sòlids i reconeguts per la seva trajectòria i resultats.

J.P. MORGAN ASSET MANAGEMENT (assessorament en renda variable americana). Amb 3,3 bilions d'USD sota gestió a nivell global, porten més de 100 anys invertint en el mercat de renda variable d'EUA, el més gran del món. La seva àmplia gamma de fons es beneficia d'un nivell de coneixements i experiència que molt pocs poden igualar; amb 36 gestors especialitzats en aquesta classe d'actiu que es basen en els resultats de l'anàlisi d'un equip de més de 71 analistes (dades a 30 juny de 2024).

MORGAN STANLEY INVESTMENT MANAGEMENT (assessorament en renda variable emergent). Amb 1,5 bilions d'euros sota gestió, és pionera en la inversió en mercats emergents, on està present des del 1986, amb un ampli nombre de gestors, analistes i traders, situats a Nova York, Singapur i l’Índia. La seva experiència, presència global i recursos, els posiciona com un equip líder per aprofitar les oportunitats d'inversió que sorgeixin als mercats emergents.

ROBECO INSTITUTIONAL ASSET MANAGEMENT (assessorament en renda fixa de governs 1-3 anys). És líder en la inversió en renda fixa i integració de sostenibilitat. L'equip global macro de renda fixa compta amb 17 anys d'experiència mitjana en la indústria, amb reconegut prestigi, i amb més de 12 professionals experimentats; i combina la visió top down per país i bottom-up per emissió. Robeco està molt compromesa amb la sostenibilitat, pedra angular de la inversió i pilar important en aquesta estratègia.

NOMURA ASSET MANAGEMENT (assessorament en renda variable japonesa). Gestora amb uns 545.000 milions de dòlars en actius sota gestió i 65 anys d'experiència en renda variable japonesa. Compta amb un equip de 35 gestors i 20 analistes independents especialitzats en empreses japoneses, amb les quals van realitzar 3.841 reunions el 2023, i amb una base de dades única de més de 35 anys d'història. El grup Nomura va ser fundat l’any 1925.

Peu de foto: (d’esquerra a dreta): Laura Roman, head of Iberia Robeco; Juan San Pío, director comercial d’Amundi ETF, Indexing & Smart Beta per a Ibèria i Latinoamèrica; Ana Martín de Santa Olalla, directora general de CaixaBank AM; Manuel Martel, managing director, head of Global Markets Sales, Iberia, de Nomura Financial Products Europe; Jorge Colomer, director general adjunt i director d’inversions de CaixaBank AM; Jaume Masana, director general de Negoci de CaixaBank; Carolina Fernández, driectora de banca premier de CaixaBank; Belén Martín, directora de banca privada de CaixaBank; David Griera, director de banca retail de CaixaBank;  Javier Dorado, director general de J.P. Morgan Asset Managemet per a Espanya i Portugal; Juan Gandarias, president de CaixaBank Wealth Management Luxembourg; i Miguel Villaba, managing director, head of MSIM Iberia.