Nota de premsa

CaixaBank i Fundació Relife impulsen unes jornades de conscienciació sobre les addiccions dels joves que arribaran a 3.500 estudiants de dotze províncies

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Imatge de la primera jornada del ‘Circuito Relife’ celebrada a Saragossa.

• El ‘Circuit Relife’ està dirigit a conscienciar sobre les conseqüències de les noves addiccions com xarxes socials, apostes, jocs online i videojocs, i les addiccions tradicionals com alcohol, tabac i drogues, entre els joves d’entre 15 i 18 anys

• Les jornades arrenquen aquest dimarts a CaixaForum Saragossa i comptaran amb la ponència de l’exfutbolista i fundador de Fundació Relife, Julio Alberto; amb la intervenció del director d’Acció Social CaixaBank, Josep Parareda, i amb taules d’especialistes en addiccions

• En els pròxims mesos, el ‘Circuit Relife’ farà parada, entre altres ciutats, a Tarragona, Lleida, Sevilla, Barcelona, Madrid i Palma

• En el projecte hi col·laboren, també, la Fundació ”la Caixa”, la Fundació del FC Barcelona, Immunokids, Diari Sport i l’ADDE

 

CaixaBank i la Fundació Relife han posat en marxa aquest dimarts a Saragossa el 'Circuit Relife', un cicle de jornades dirigit a conscienciar sobre les conseqüències de les noves addiccions, com xarxes socials, apostes, jocs online i videojocs, i de les addiccions tradicionals, com alcohol, tabac i drogues, entre els joves estudiants d'entre els 15 i els 18 anys.

El programa, que arribarà a 3.500 joves de dotze províncies, té per objectiu ensenyar i debatre sobre què són les addiccions, com evitar-les i, en el cas d'estar travessant un procés, a qui es pot demanar ajuda i com se'n pot sortir.

El 'Circuit Relife', que tindrà com a ponent habitual l'exfutbolista i fundador de Fundació Relife, Julio Alberto Moreno, arrenca a CaixaForum Saragossa, i arribarà, en els pròxims mesos, als CaixaForum de Tarragona, Lleida, Sevilla, Barcelona, Madrid i Palma, així com en altres cinc ciutats que seran confirmades pròximament.

Julio Alberto Moreno donarà a conèixer la seva experiència personal com a exemple del que significa travessar una addicció i oferirà les eines que són imprescindibles per superar-la. A més, totes les sessions comptaran amb intervencions de psiquiatres i psicòlegs especialitzats en el tracte i estudi de les addiccions, i amb una taula rodona final en la qual es convidarà als propis alumnes i docents, a professionals de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i policies locals i a professionals sanitaris a debatre sobre els temes abordats en les jornades.

"Un dels objectius de Fundació Relife és tornar a situar les addiccions i els perills que comporten en el debat públic, per a la qual cosa es requereix una tasca conjunta d'administracions, organitzacions, centres educatius i grups professionals", ha apuntat Julio Alberto Moreno. L'exfutbolista ha explicat que el que es vol amb aquestes jornades és "apropar d'una forma directa i oberta als joves quines repercussions té prendre una mala decisió". "Volem formar-los i informar-los perquè adquireixin habilitats socials que els facin capaços de dir no", ha apuntat.

En la jornada inaugural hi ha participat, també, el director d'Acció Social de CaixaBank, Josep Parareda. En la mateixa línia, ha posat en valor que el 'Circuit Relife' pretén "donar resposta a un dels majors reptes socials als quals ens enfrontem com a societat".

"Creiem que la prevenció i intervenció primerenca en l'adolescència és clau per reduir considerablement les probabilitats de dependència crònica, que cal treballar la desinformació perquè molts joves no són plenament conscients dels riscos associats a les addicions sense substància, com les xarxes socials o les apostes, i que els programes de conscienciació ajuden a modificar conductes mitjançant l'ús d'eines educatives que fomenten la presa de decisions informades i promouen hàbits saludables", ha apuntat Parareda.

El 'Circuit Relife' compta, a més, amb la col·laboració de la Fundació ”la Caixa”, la Fundació del FC Barcelona, Immunokids, Diari Sport i l’Asociación de Directivos Deportivos de España (ADDE).

En l'acte d'inauguració a Saragossa, en el qual han participat més de 250 estudiants i docents dels centres Col·legi Alemany i San Valero de la capital, han intervingut la consellera de Polítiques Socials de l'Ajuntament de Saragossa, María Ángeles Orós; i el responsable d'Acció Social de CaixaBank a la Direcció Territorial Ebre, Jorge García Cabanes.

Per la seva banda, el psiquiatre de la Unitat de Trastorn de la Personalitat de l'Hospital Provincial de Saragossa, César Paumard, ha participat en una sessió sobre consum de drogues i trastorn de personalitat.

Sobre l'Acció Social de CaixaBank

CaixaBank és una entitat amb una vocació profundament social, a més d'un referent en banca socialment responsable. La seva actitud de servei envers els seus clients i tota la societat en general es veu reflectida en l'impuls de programes d'acció social i en el foment del voluntariat, com a via per donar resposta als reptes que demanda la societat.

Des d'Acció Social CaixaBank es promouen iniciatives, activitats i campanyes solidàries, algunes en col·laboració amb la Fundació ”la Caixa”. Gràcies a la seva presència a tot el territori, la seva xarxa d'oficines, la més gran d'Espanya, pot detectar les necessitats locals i ajudar des de la proximitat, així com donar suport a la Fundació ”la Caixa” en la canalització de les ajudes econòmiques a les entitats socials. A més, a través de l'activitat financera, l'entitat ofereix serveis i solucions per a tot tipus de persones.

D'altra banda, l'actuació responsable de CaixaBank ha estat reconeguda pels principals organismes internacionals. El Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes de sostenibilitat i l'organització internacional CDP la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic. 

Sobre la Fundació Relife

Relife és la marca-fundació creada el 2023 per l'exfutbolista de FC Barcelona, Atlètic de Madrid i selecció espanyola Julio Alberto Moreno per recuperar les vides de les persones que han caigut en alguna addicció i per treballar en aquests casos. A través de programes educatius, formatius, de prevenció i d'ajuda, la fundació treballa com a altaveu per conscienciar joves i majors d'aquesta problemàtica. Relife compta amb especialistes en l'àmbit de les addiccions i es finança com a fundació a través d'esdeveniments, la creació dels seus propis productes i mitjançant els 'Life Angels'.