Nota de premsa

CaixaBank concedeix 1.750 milions en finançament al sector hoteler durant el primer semestre de l'any

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Oficina de CaixaBank.

• L'entitat financera ha realitzat 1.900 operacions de finançament al sector durant l’any 2024, un 43% més respecte al mateix període de l’any 2023

• CaixaBank materialitza el seu suport al sector a través de la seva línia de negoci Hotels & Tourism, que té com a objectiu l'impuls del mercat turístic mitjançant un model de servei especialitzat i de proximitat amb hotels i altres allotjaments turístics

 

CaixaBank Hotels & Tourism, la línia de negoci amb la qual l'entitat lidera el mercat turístic, ha concedit un total de 1.750 milions d'euros de crèdit a hotels i allotjaments turístics durant els primers sis mesos de l'any. L'entitat ha realitzat un total de 1.900 operacions de concessió de crèdit al sector per tota Espanya durant el primer semestre de l’any 2024, la qual cosa suposa un 43% més respecte al mateix període de l'any anterior.

Aquest volum de crèdit s'ha destinat, principalment, a finançar projectes de reforma d'allotjaments turístics; adquisició d'hotels; desenvolupament d'iniciatives vinculades a la innovació i a la sostenibilitat, així com a finançar l'operativa diària de les empreses a través de productes de circulant. Les Illes Balears, Catalunya, Canàries, Andalusia i la Comunitat de Madrid són les comunitats autònomes que més volum de crèdit han rebut de CaixaBank per donar suport al sector.

CaixaBank Hotels & Tourism, que compta actualment amb una cartera de crèdits total al sector de l'allotjament turístic de 8.400 milions d'euros i més de 12.000 clients, està posicionada com un referent per a aquest segment d'empreses. L'any passat CaixaBank va concedir un total de 2.850 milions d'euros de crèdit al sector, la xifra més alta que l'entitat ha destinat a finançament d'allotjaments turístics en un sol any.

Aquestes xifres posen de manifest la confiança i l'aposta decidida de CaixaBank pel sector turístic, no només a través del finançament de projectes, sinó també atenent les seves necessitats concretes en la gestió del seu dia a dia i donant suport a les seves prioritats estratègiques en qüestions com la transició verda.

CaixaBank Hotels & Tourism, productes i serveis especialitzats per al sector

Gràcies a la seva especialització en el sector turístic a través de CaixaBank Hotels&Tourism, l'entitat té capacitat per detectar i adaptar-se amb agilitat a les necessitats d'aquest tipus d'empreses i donar suport amb el servei personalitzat que requereixen a través d'un equip de més de 30 professionals especialitzats en el mercat hoteler i els més de 2.200 gestors de l'entitat experts en l'assessorament empresarial.

A través de CaixaBank Hotels & Tourism, l'entitat posa a la disposició del mercat hoteler una oferta de productes i serveis diferencials per ajudar a optimitzar la rendibilitat del seu negoci i a simplificar la seva activitat diària, tenint en compte les necessitats dels diferents subsectors: hotels, allotjaments turístics i càmpings.

A més, CaixaBank Hotels & Tourism té una sensibilitat especial amb els projectes sostenibles, com per exemple aquells que incorporen millores en eficiència energètica, accessibilitat, gestió de l'aigua i residus, o que promoguin la incorporació laboral de persones en risc d'exclusió. Des de l'entitat, a més, s'impulsen iniciatives d'impacte social a les quals les empreses del sector tenen accés, com el programa Reutilitza'm, que canalitza excedents de material de les empreses hoteleres a entitats socials.

Hotels & Tourism té convenis amb més de 40 federacions i associacions hoteleres, i organitza periòdicament trobades amb empresaris referents del sector per tota la geografia espanyola. L'entitat financera participa també en les principals fires turístiques internacionals (Fitur, WTM, ITB); en els esdeveniments sectorials més rellevants que se celebren al nostre país i també és membre de l'ONU Turisme, l'organisme de Nacions Unides encarregat de la promoció d'un turisme responsable, sostenible i accessible per a tots.

Perspectives positives per al sector

Segons l'últim informe sobre el sector elaborat per CaixaBank Research, el sector turístic espanyol ha començat l’any 2024 amb excel·lents registres en termes d'arribades de visitants, despesa i activitat. Es tracta del millor inici d'any des que es recopilen aquests indicadors. A més, aquest dinamisme es produeix després d'un any 2023 que ja va batre rècords en el sector. Així, en els primers cinc mesos de l’any 2024, van arribar al nostre país 33,2 milions de turistes estrangers, uns 4 milions més que en el mateix període de l’any 2023 i la despesa turística internacional va créixer un 21,8% interanual, contribuint de forma molt positiva a l'equilibri extern de l'economia espanyola.

CaixaBank Research preveu que el PIB turístic creixerà entorn d'un 5% l’any 2024 (el doble de l'esperat per al conjunt de l'economia) i un 3,2% en 2025, gràcies a la recuperació del poder adquisitiu de les llars europees en un context de descens de la inflació, la recuperació de l'economia europea i la percepció de major seguretat que ofereix el nostre país en un context d'elevada inestabilitat geopolítica a l'est del Mediterrani.

 

NOTÍCIES RELACIONADES