La castellonenca, i barcelonina d’adopció, Sonia Almela ha estat seleccionada com la guanyadora del Premi A Dona Professional Autònoma de CaixaBank a la Direcció Territorial de Barcelona pel seu projecte Me and Me Cosmetics. Aquests guardons, que enguany han assolit la seva quarta edició, tenen el propòsit de posar en valor l'excel·lència professional de les treballadores per compte propi a Espanya, reconeixent alhora l'aportació d'aquest col·lectiu a la societat i economia espanyola.
Me and Me és la primera marca de cosmètica biomèdica del món que protegeix la pell durant els diferents canvis hormonals de la dona, com són els processos de fertilitat, embaràs, lactància, menstruacions i ovulacions, i la menopausa, convertint-se en el primer protector hormonal cutani del mercat. Tots els productes de la firma estan lliures de disruptors endocrins, garantint una cura segura i respectuosa amb la salut. Me and Me planteja un enfocament pioner que redefineix la relació entre la ciència, la pell i l'equilibri hormonal per garantir no només la salut de les seves clientes, sinó també la de les generacions futures.
La Dra. Sonia Almela és biofarmacèutica especialitzada en cosmètica i cura de la pell, llicenciada en Farmàcia per la Universitat de València, amb especialitat en Galènica per la Universitat París Descartes de França. Després d’ocupar diferents càrrecs de responsabilitat en multinacionals del sector dermocosmètic a Nova York i París, va fundar Me and Me a Barcelona. L’any 2020, va rebre de l’Associació Europea d’Economia i Competitivitat (AEDEEC), amb seu a Brussel·les, el 1r Premi Pasteur de Medicina, Farmàcia i Investigació Biomèdica, en reconeixement a la seva tasca com a biofarmacèutica especialitzada en cosmètica i cura de la pell. Actualment, la doctora Almela és reconeguda internacionalment com una de les màximes expertes a nivell mundial en el coneixement dels efectes dels disruptors endocrins en el sector de la cosmètica i la galènica.
El seu projecte professional ha resultat guanyador entre 55 candidates que s'han presentat a la Direcció Territorial de Barcelona. El jurat dels premis, format per directius de CaixaBank i experts independents, ha valorat l'excel·lència empresarial de la Sonia Almela, tenint en compte tant la seva trajectòria professional com les fites assolides pel seu projecte empresarial. Entre els aspectes que s'han tingut en consideració, es troben el grau de desenvolupament i èxit del negoci, la innovació aplicada, l'impacte en la creació d'ocupació i els aspectes mediambientals i de sostenibilitat, entre d'altres.
En la fase territorial del Premi A Dona Professional Autònoma, CaixaBank reconeix els millors projectes de treballadores autònomes procedents de les diverses comunitats autònomes. Entre les 11 emprenedores guanyadores d'aquesta primera fase regional (una per cada Direcció Territorial de CaixaBank), se seleccionarà una d'elles perquè pugui realitzar un curs de l'oferta formativa de l'escola de negocis digital Founderz.
Així mateix, juntament amb la resta de seleccionades en la fase territorial, Almela optarà al guardó nacional, amb una dotació econòmica de 6.000 euros per destinar a accions de formació empresarial i personal. A més, la guanyadora nacional del Premi A Dona Professional Autònoma de CaixaBank rebrà un tòtem commemoratiu i es beneficiarà d'una campanya de difusió a través dels canals de comunicació de l'Associació de Treballadors Autònoms (ATA).
A tot Espanya, han participat un total de 382 professionals autònomes en la convocatòria, un 9% més que l'any anterior. Totes elles són treballadores per compte propi de qualsevol sector i amb residència fiscal a Espanya amb almenys dos anys d'activitat empresarial.
El compromís de CaixaBank amb la diversitat i l'excel·lència empresarial
CaixaBank és conscient de la importància que tenen les professionals autònomes i empresàries en el pes de l'economia i llança aquests premis com a mostra de suport i reconeixement a aquest col·lectiu clau.
Aquests guardons s'emmarquen en el programa de diversitat de CaixaBank Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de l'entitat basat en la meritocràcia i en la promoció en igualtat d'oportunitats, que treballa per fomentar i visualitzar la diversitat en totes les seves dimensions: de gènere, funcional, generacional, cultural...
Així mateix, CaixaBank promou diferents premis i reconeixements a l'excel·lència acadèmica (Premis WONNOW), al lideratge femení empresarial (CaixaBank Premi Empresària i Premi A Dona Professional Autònoma) i línies d'acció vinculades a l'esport (patrocini de la selecció femenina de bàsquet) i entorn rural (Càtedra AgroBank: Dona, empresa i medi rural, o l'estudi de la bretxa de gènere en el sector agrari de Closingap).
L'entitat compta amb un 43% de dones en posicions directives i amb un 40% de dones al Consell d'Administració.