Nota de premsa

Miriam Guevara, reconeguda amb el 'Premi A Dona Professional Autònoma' de CaixaBank a la direcció territorial Catalunya

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Premi A Millor Professional Autònoma Catalunya

• Nomada HR és el projecte d'aquesta empresària gironina, que es dedica a la creació de software per a la gestió dels recursos humans a les pimes

• Guevara optarà, juntament amb la resta de les guanyadores de la fase territorial, al guardó nacional, dotat amb 6.000 euros per a formació empresarial i personal

• Josep Mª Gonzàlez, director territorial de CaixaBank a Catalunya ha fet entrega del guardó a la premiada

La gironina Miriam Guevara ha estat seleccionada com la guanyadora del Premi A Dona Professional Autònoma de CaixaBank a la direcció territorial Catalunya pel seu projecte Nomada HR. El reconeixement ha estat lliurat a la premiada pel director territorial de CaixaBank a Catalunya, Josep Mª Gonzàlez. Aquests guardons, que enguany han assolit la seva quarta edició, tenen el propòsit de posar en valor l'excel·lència professional de les treballadores per compte propi a Espanya, reconeixent alhora l'aportació d'aquest col·lectiu a la societat i economia espanyola.

Miriam Guevara és sòcia fundadora l’any 2021 de Nomada HR, empresa dedicada a la creació de software propi enfocat a pimes que permet digitalitzar i simplificar els processos de recursos humans, així com també ofereix serveis de selecció de personal, headhunting i serveis de consultoria de recursos humans. Guevara, de 39 anys, és llicenciada en psicologia i té un màster en psicologia clínica i de la salut.

El seu projecte professional ha resultat guanyador entre 18 candidates que s'han presentat a la direcció territorial Catalunya, El jurat dels premis, format per directius de CaixaBank i experts independents, ha valorat l'excel·lència empresarial de Miriam Guevara, tenint en compte tant la seva trajectòria professional com les fites assolides pel seu projecte empresarial. Entre els aspectes que s'han tingut en consideració, es troben el grau de desenvolupament i èxit del negoci, la innovació aplicada, l'impacte en la creació d'ocupació i els aspectes mediambientals i de sostenibilitat, entre d'altres.

En la fase territorial del Premi A Dona Professional Autònoma, CaixaBank reconeix els millors projectes de treballadores autònomes procedents de les diverses comunitats autònomes. Entre les 11 emprenedores guanyadores d'aquesta primera fase regional (una per cada Direcció Territorial de CaixaBank), se seleccionarà una d'elles perquè pugui realitzar un curs de l'oferta formativa de l'escola de negocis digital Founderz.

Així mateix, juntament amb la resta de seleccionades en la fase territorial, Guevara optarà al guardó nacional, amb una dotació econòmica de 6.000 euros per destinar a accions de formació empresarial i personal. A més, la guanyadora nacional del Premi A Dona Professional Autònoma de CaixaBank rebrà un tòtem commemoratiu i es beneficiarà d'una campanya de difusió a través dels canals de comunicació de l'Associació de Treballadors Autònoms (ATA).

A tot Espanya, han participat un total de 382 professionals autònomes en la convocatòria, un 9% més que l'any anterior. Totes elles són treballadores per compte propi de qualsevol sector i amb residència fiscal a Espanya amb almenys dos anys d'activitat empresarial.

El compromís de CaixaBank amb la diversitat i l'excel·lència empresarial

CaixaBank és conscient de la importància que tenen les professionals autònomes i empresàries en el pes de l'economia i llança aquests premis com a mostra de suport i reconeixement a aquest col·lectiu clau.

Aquests guardons s'emmarquen en el programa de diversitat de CaixaBank Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de l'entitat basat en la meritocràcia i en la promoció en igualtat d'oportunitats, que treballa per fomentar i visualitzar la diversitat en totes les seves dimensions: de gènere, funcional, generacional, cultural...

Així mateix, CaixaBank promou diferents premis i reconeixements a l'excel·lència acadèmica (Premis WONNOW), al lideratge femení empresarial (CaixaBank Premi Empresària i Premi A Dona Professional Autònoma) i línies d'acció vinculades a l'esport (patrocini de la selecció femenina de bàsquet) i entorn rural (Càtedra AgroBank: Dona, empresa i medi rural, o l'estudi de la bretxa de gènere en el sector agrari de Closingap).  

L'entitat compta amb un 43% de dones en posicions directives i amb un 40% de dones al Consell d'Administració.