Nota de premsa

CaixaBank reuneix a 50 clients per analitzar les perspectives sobre l’economia internacional i mercat de divises

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Ponència Cambra de Comerç de Girona

• La jornada s’ha celebrat a la Cambra de Comerç de Girona, i ha comptat amb la participació de Josep Mª González, director territorial de CaixaBank a Catalunya.

• Ricard Murillo, economista de CaixaBank Research, i Josep Mª Guivernau, director executiu de mercats a CaixaBank, han analitzat les perspectives sobre l’economia internacional i el mercat de divises.

El departament de Comerç Exterior i Tresoreria de CaixaBank Empreses ha organitzat una xerrada sota el títol “Perspectives econòmiques i mercat de divises”. La jornada, celebrada a la Cambra de Comerç de Girona, ha comptat amb la participació de més de 50 clients de les comarques gironines.

L’obertura de la jornada ha anat a càrrec de Josep Mª González, director territorial de CaixaBank a Catalunya. Seguidament, Ricard Murillo, economista de CaixaBank Research, ha fet un anàlisi de les perspectives sobre l’economia internacional i previsions de creixement econòmic a Espanya, l’Eurozona i als Estat Units. A continuació, Josep Mª Guivernau, director executiu de mercat de divises de CaixaBank, ha explicat les variables a tenir en compte en el mercat de divises, fent especial enfoc en el tipus de canvi entre l’euro i el dòlar, i els pronòstics per la segona meitat del 2024. El tancament de la trobada ha anat a càrrec de Jaume Guàrdia, vicepresident de la Cambra de Comerç de Girona.

Josep Mª González, director territorial de CaixaBank a Catalunya, ha destacat que l’entitat impulsa regularment iniciatives i esdeveniments per donar a conèixer millor la situació econòmica, dirigits als seus clients i, especialment, a aquells amb més activitat i més interès per la situació del mercat. González, ha explicat el servei de CaixaBank Empreses, que ofereix serveis exclusius de seguiment i informació, amb informes periòdics i accés a publicacions específiques tant sobre conjuntura econòmica com sobre la situació de les seves inversions.

Durant l'acte s'ha realitzat inicialment una presentació, a càrrec de Ricard Murillo, sobre les perspectives de l’economia internacional, que posen de manifest que l’any 2024 arrenca millor del que s’esperava a l’Eurozona, sobretot a la seva perifèria, i com la debilitat de la indústria explica aquestes pitjors xifres del nucli de l’Eurozona. Es preveu que el diferencial de creixement entre Eurozona i EEUU es reduirà en els propers trimestres, i que el BCE i FED començaran a baixar tipus aquest any però en moments diferents degut a les diferències en les dades i perspectives d’inflació.

I aquesta reducció de la inflació es sustenta en una fortalesa i normalització del mercat laboral, així com d’una caiguda dels preus energètics, i de la millora dels colls d’ampolla en les cadenes de distribució globals.

Murillo ha reconegut la complexa situació actual fruit de la incertesa pel risc geopolític, i a Espanya, sorprèn a l’alça el creixement del PIB durant el primer trimestre degut al consum públic i les exportacions en serveis. I es que la despesa de targetes estrangeres en mostra molt més dinàmica que la de les espanyoles.

Per la seva banda, Josep Mª Guivernau, ha fet un anàlisi del mercat de divises i quines perspectives tenim per aquest 2024. Durant la seva exposició ha destacat que el dòlar segueix molt fort i es que des de 2008 ha anat pujant el seu preu.

El ritme dels mercats financers ha estat marcat pels riscos geopolítics i per les travesses dels inversors sobre el futur més proper de la política monetària a les principals economies desenvolupades del mes d’abril.

La política monetària està en un punt inusitadament restrictiu, resultat d’unes seqüeles inflacionistes de la COVID-19 i de la guerra a Ucraïna que han elevat les nostres estimacions per als tipus d’interès a nivell mundial per damunt del pic assolit el 2007. Així i tot, l’evolució de l’economia apunta a un canvi de fase: l’inici d’una distensió de la política monetària a nivell mundial.

CaixaBank, entitat de referència per las empreses   

CaixaBank s'ha consolidat com una entitat de referència per al teixit empresarial gràcies al seu model d'especialització, amb productes i serveis adaptats a les necessitats concretes d'aquest segment de clients. CaixaBank Empreses dona servei a través de 220 centres i oficines especialitzades repartides per totes les comunitats autònomes espanyoles on treballen 2.200 professionals altament qualificats amb sòlida reputació en l'assessorament empresarial.

L'entitat compta amb especialistes en finançament, comerç exterior, tresoreria, turisme, negoci immobiliari i pimes, que ofereixen un servei personalitzat més enllà del que és financer per donar suport i impulsar el sector empresarial. A més, a través de DayOne, CaixaBank presta atenció especialitzada a empreses de tecnologia, innovació i als seus inversors.

A nivell internacional, l'entitat dona suport als seus clients empresa amb diverses solucions operatives amb accés efectiu territorial a 127 mercats de diferents països i ofereix el millor assessorament per a les seves operacions a l'estranger. CaixaBank presta servei tant a les pimes i les microempreses que estan iniciant les seves activitats exportadores com a les grans corporacions i grups empresarials que afronten projectes internacionals més complexos.

 

NOTÍCIES RELACIONADES