Nota de premsa

CaixaBank reconeix la trajectòria professional i el talent de 12 dones amb el ‘CaixaBank Premi Empresària’

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank reconeix la trajectòria professional i el talent de 12 dones amb el ‘CaixaBank Premi Empresària’.

• El guardó reconeix l'excel·lència d'empresàries referents per la seva trajectòria, visió estratègica, capacitat d'innovació i lideratge transformador

• Totes elles opten al premi nacional i formaran part de la Comunitat Premi Empresària de LinkedIn creada per l'entitat, que promou el ‘networking’

 

CaixaBank ha seleccionat a les 12 guanyadores territorials de la vuitena edició del CaixaBank Premi Empresària, que cada any reconeix el talent i l'excel·lència professional d'empresàries a Espanya referents per la seva trajectòria, visió estratègica, capacitat d'innovació i lideratge transformador. L'objectiu dels guardons és donar major visibilitat a empresàries líders i fomentar la seva participació en xarxes internacionals en les quals puguin interactuar i compartir experiències.

Les 12 guanyadores que opten al guardó nacional del CaixaBank Premi Empresària 2024 són:

  • Direcció Territorial Andalusia: Virginia González Lucena, presidenta executiva de Grupo Dian

Grupo Dian és una empresa de distribució comercial de gran consum, tant majorista com detallista. Actualment, Grup Dian centra tot el seu esforç en quatre grans àrees: la transformació digital de les seves empreses; la sostenibilitat, des d'una triple perspectiva mediambiental, econòmica i social; l’omnicanalitat; i la gestió del talent i els recursos humans.

  • Direcció Territorial Balears: Susana Juan Baras, consellera delegada d’Invisa Hoteles

Susana Juan és diplomada en Turisme per HOSTA (Hotel and Tourism School, Switzerland); diplomada en Administració i Direcció d'Empreses i Activitats Turístiques per l'Escola Oficial de Turisme de Madrid, ciutat en la qual també va cursar un màster en Màrqueting i Direcció Comercial a l'Escola Superior d'Estudis de Màrqueting. Ha dedicat la seva vida professional al sector turístic i destaca pel seu lideratge en l'expansió i modernització d’Invisa Hoteles, la cadena familiar que dirigeix en la que ha impulsat iniciatives de sostenibilitat, innovació i millora de l'experiència del client.

  • Direcció Territorial Catalunya: Judith Viader Codina, CEO de Frit Ravich

Frit Ravich és una empresa familiar amb un model dual, com a fabricants i distribuïdors. Com a fabricadors, es dediquen a la fabricació de patates fregides, snacks i fruits secs; mentre que en el vessant de distribució ho fan d'altres marques d'alimentació.

  • Direcció Territorial Comunitat Valenciana i Regió de Múrcia.

o Comunitat Valenciana: Zulema Beresaluce Saliner, directora general d'Aceitunas Cazorla

Zulema Beresaluce és diplomada en Empresarials per la Universitat d'Alacant. Aceitunas Cazorla és fabricant i distribuïdor olivaire amb més de 60 anys d'experiència en el sector. És la major empresa conservera de la província d'Alacant per volum de negoci. L'empresa neix en 1957 a Novelda, Alacant, província especialitzada en la indústria del farciment d'anxova i, en 1996, traslladen la fàbrica d'olives a la seva ubicació actual a Alacant. En l'actualitat, té una àmplia presència a nivell internacional venent més de 80 milions de quilograms d'olives a l'any en més de 60 països.

o Regió de Múrcia: Dolores Marín Sánchez, directora general del grup La Ciezana Venta del Olivo

Loli Marín és llicenciada en Gestió Comercial, Màrqueting i Direcció d'Empreses a ESIC Business & Màrqueting School València. Compta amb un màster d'alta Gestió de la Cadena alimentària a San Telmo Business School. La Ciezana Venta del Olivo és una empresa familiar fundada l'any 1988, amb més de 30 anys d'experiència en la producció i comercialització de fruites fresques. Des del cor de l'horta murciana exporta als principals mercats majoristes i gran distribució d'Europa i altres destins d'Àsia i Orient Pròxim fruites de pinyol com a préssec, paraguaià, nectarina, albercoc i també raïm de taula. A més, el grup gestiona una finca a Cieza a nivell hoteler, coneguda com a Casa de la Campana Hospedería Rural, amb gran projecció en la celebració d'esdeveniments i hostaleria premium.

  • Direcció Territorial Nord: Paula Rodríguez Pelaez, CEO de Grupo Cafento

La visió de Grupo Cafento és poder donar als seus clients totes les eines que ells necessiten entre productes, serveis i formació per a ser capaces d'adaptar-se a les necessitats de la societat. Unes necessitats molt canviants, per la qual cosa la companyia s'intenta avançar per a oferir-li als clients aquestes solucions. La companyia està enfocada en innovació, sostenibilitat i qualitat.

  • Direcció Territorial Castella-La Manxa-Extremadura: Beatriz Magro Nogueres, CEO & cofundadora de Komvida Kombucha

Komvida Kombucha va ser fundada en 2017 per Beatriz Magro i Nuria Morales a Frenegal de la Serra, Extremadura. La companyia realitza la kombutxa de manera natural amb el ferm propòsit de contribuir al benestar de les persones amb el seu producte i generar riquesa al seu poble, sobretot ocupant dones.

  • Direcció Territorial Canàries: María Esther Cabrera Quintero, CEO d'Arrecife Bus

La visió d'Arrecife Bus ha estat la d'apostar de manera clara per la qualitat del servei, la seguretat, la innovació i el compromís amb la comunitat i la formació de tot el personal dedicat al transport de viatgers. La companyia també aposta per la diversitat en el grup empresarial, en el qual els càrrecs de major responsabilitat els ocupen un 70% dones.

  • Direcció Territorial Barcelona: Marta Antich Díaz, sòcia administradora de Fertilab

Marta Antich es va formar en biologia i embriologia en la Universitat de Barcelona i en la Fundació Puigvert en un moment en què la medicina i la biologia de la reproducció humana eren disciplines que començaven a desplegar tot el seu potencial. És llavors quan l'empresària Marta Antich comença a donar vida al seu projecte, que compta amb un equip humà i professional que el converteix en un projecte de referència a nivell europeu. Fertilab Institut Català de Fertilitat va començar en 1996, treballant des del primer dia per a oferir solucions innovadores i personalitzades en el camp de la fertilitat i la reproducció assistida, sempre pensant en el benestar de les seves pacients

  • Direcció Territorial Ebre: Elena Martínez Garnica, CEO de Martínez Somalo

Elena Martínez és llicenciada en Dret per la Universitat de Navarra, i des del 1995 va estar exercint l'advocacia, col·laborant en les àrees jurídiques i financeres amb Martinez Somalo, però mai es va plantejar treballar en l'empresa familiar. Va ser el 2011, després d'una gran inversió en una segona planta productiva de l'empresa familiar, quan es planteja el relleu generacional en la direcció de l'empresa. Després d'una profunda reflexió i amb el suport d'una empresa de consultoria externa, és escollida per unanimitat familiar per dirigir l'empresa, per la seva formació i caràcter emprenedor. Martínez Somalo, fundada el 1900, és una empresa familiar dedicada a l'elaboració d'embotits i pernils. La visió de la companyia és alimentar les generacions futures. En l'actualitat està gestionada per la quarta generació familiar.

  • Direcció Territorial Castella i Lleó: Isabel Rodero Baños, administradora única de Dominio del Águila

Dominio del Águila és un celler familiar amb seu en La Aguilera, un petit poble burgalès pertanyent a la Denominació d'Origen Ribera del Duero. El principal actiu del celler i la seva passió és la vinya. Compta amb un patrimoni vinícola d'unes 35 hectàrees de vinyes molt antigues, la majoria en agricultura ecològica. Començant amb la viticultura i acabant amb l'elaboració del vi, Dominio del Águila s'esforça per fer tot de manera artesanal, ecològica i sostenible, sent molt respectuosos amb la naturalesa i fent una simbiosi entre tradició i coneixement. La marca Dominio del Águila és ja internacionalment reconeguda i s'exporta a més de 50 països.

  • Direcció Territorial Madrid: Ana María López Arjona, directora general de Grupo Connect Are Us

La visió de Grup Connect Are Us sempre ha estat molt clara: d'una banda, la companyia busca acostar la tecnologia a la societat, que digitalitzar no sigui una barrera; per un altre, la vocació de responsabilitat social corporativa, la qual cosa els porta a treballar fortament per a retornar a la societat el que la societat els dona a ells. A més, també una responsabilitat ecològica. Grup Connect Are Us és una empresa formada principalment per dones que ha posat el focus en què en el sector tecnològic també hi hagi presència de dones.

Totes elles formaran part de la Comunitat Premi Empresària de LinkedIn creada per l'entitat, que promou la relació i el networking entre totes les guanyadores de totes les edicions anteriors i els dona accés a activitats exclusives. La guanyadora nacional, a més, podrà assistir a un esdeveniment de prestigi internacional per a connectar amb empresàries líders a nivell global.

Per a optar a aquests premis, les candidates havien de ser accionistes de l'empresa i estar involucrades de manera activa en el dia a dia de l'activitat del negoci. El jurat ha valorat els seus mèrits tant referents a l'èxit de la seva activitat empresarial com a la seva trajectòria professional, la seva capacitat de lideratge i la seva participació en iniciatives de mentoria femenina i xarxes d'altres dones empresàries o grups de lideratge empresarial.

El compromís de CaixaBank amb la diversitat i l'excel·lència empresarial

CaixaBank és conscient de la importància que tenen les professionals empresàries en el pes de l'economia i llança aquests premis com a mostra de suport i reconeixement a aquest col·lectiu clau.

Aquests guardons s'emmarquen en el programa de diversitat de CaixaBank Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de l'entitat basat en la meritocràcia i en la promoció en igualtat d'oportunitats, que treballa per a fomentar i visualitzar la diversitat en totes les seves dimensions: de gènere, funcional, generacional, cultural...

Així mateix, CaixaBank promou diferents premis i reconeixements a l'excel·lència acadèmica (Premis WONNOW), al lideratge femení empresarial (CaixaBank Premi Empresària i Premi A Dona Professional Autònoma), línies d'acció vinculades a l'esport (patrocini de la selecció femenina de bàsquet) i entorn rural (Càtedra AgroBank: Dona, empresa i medi rural, o l'estudi de la bretxa de gènere en el sector agrari de Closingap).

L'entitat compta amb un 43% de dones en posicions directives i amb un 40% de dones en el Consell d'Administració.

 

NOTÍCIES RELACIONADES