Nota de premsa

CaixaBank participa a Girona, Temps de Flors amb el muntatge floral La ruta de l’aigua als Banys Àrabs

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Patrocini Girona, Temps de Flors

• L’entitat financera és un dels principals patrocinadors de l’esdeveniment que té lloc a la ciutat fins al 19 de maig.

• Al muntatge hi ha col·laborat també el grup Fundació Ramon Noguera per tal que persones de l’entitat fabriquin elements que decoren l’espai, gràcies a la implicació de la Fundació “la Caixa”.

CaixaBank ha presentat avui l’espai que ha decorat per ‘Girona, Temps de Flors’, un muntatge floral en un espai immillorable com són els Banys Àrabs de la ciutat de Girona, que es podrà visitar des de l’11 fins al 19 de maig. El projecte, denominat ‘La ruta de l’aigua’, queda escenificat als diferents espais dels Banys Àrabs on l’aigua adquireix diferents formes i colors.

Per dur a terme aquest projecte floral, s’han utilitzat 190 litres d’aigua reaprofitada i hi podem trobar flors que dibuixen la tant preuada aigua en una cascada d’orquídies de tonalitats roses i argents, aigua en moviment que reflecteix la llum i abraça la natura o jocs a l’aigua i ones que s’escampen per la seva superfície.

El muntatge de ‘La ruta de l’aigua’ ha estat possible gràcies al patrocini de CaixaBank de ‘Girona, Temps de Flors’, i és obra dels floristes Joan Manel Guillén, Lidia Torrijos, Sergi Gonzàlez, Raimon Gandia i Voluntàries d’Horta.

A més, en virtut de la col·laboració amb la Fundació ”la Caixa”, a través de CaixaBank, el grup Fundació Ramon Noguera ha fabricat elements decoratius que fan referència a l’aigua en diferents estats així com diverses figures de paper.

La vicealcaldessa i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Gemma Geis i Carreras, ha visitat aquest divendres els espais acompanyada pel director territorial Catalunya de CaixaBank, Josep Mª Gonzàlez.

Geis ha explicat que “a més de la seva bellesa artística, el muntatge té un gran valor social: la participació de persones amb discapacitat intel·lectual en la seva creació ens demostra que la inclusió és possible i que tots tenim coses a aportar. Vull agrair a la Fundació “la Caixa”, CaixaBank, i a la Fundació Ramon Noguera la seva col·laboració en aquest projecte. I també que, en un moment en què la sequera amenaça el nostre territori, posin en valor i conscienciïn sobre la importància de  cuidar l’aigua”.

Gonzàlez ha destacat que “Temps de Flors és una de les festes de flors més reconegudes i esperades de Catalunya, i tenir l’oportunitat de contribuir al seu èxit com a patrocinadors principals, és un honor per CaixaBank”. Gonzàlez ha volgut recordar que l’entitat ja centenària a les comarques gironines, reafirma el seu compromís amb la comunitat i la seva aposta per la creació d’experiències úniques i inspiradores, col·laborant de nou, gràcies a la Fundació ”la Caixa”, amb Fundació Ramon Noguera, que s’ha encarregat de produir diverses figures i escenificant l’aigua en diferents estats físics.

Per la seva part, Marina Molina, gerent de la Fundació Ramon Noguera, ha agraït a la Fundació ”la Caixa” i CaixaBank que un any més hagi comptat amb la Fundació, i ha posat en valor “la inspiració i l’esperit innovador de l’equip creatiu i de les persones amb discapacitat intel·lectual que un any més han dissenyat i elaborat amb material reciclat diferents figures representatives de la temàtica escollida com ara dos flamencs, un ibis, una nena jugant amb un vaixell a l’aigua i un home saltant a l’aigua així com diferents elements per decorar l’espai”. En el projecte han participat més de 50 persones usuàries de l’entitat acompanyats per sis professionals, i han estat treballant-hi durant prop de tres mesos.

 

NOTÍCIES RELACIONADES