Nota de premsa

CaixaBank i Microsoft reconeixen les millors alumnes de graus STEM d'Espanya amb els Premis WONNOW

CaixaBank i Microsoft reconeixen les millors alumnes de graus STEM d'Espanya amb els Premis WONNOW

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Guanyadores de la 7ª edició dels Premios WONNOW amb representants de CaixaBank i Microsoft.

• Carmen Tabuenca, l'estudiant guardonada com a millor expedient acadèmic i millor trajectòria professional, personal i social, ha estat premiada amb una dotació econòmica de 10.000 euros i l'accés a un programa de 'mentoring' de Microsoft

• Altres 15 estudiants seleccionades per la seva excel·lència acadèmica, professional, personal i social accediran també a un programa de 'mentoring' de Microsoft i treballaran durant sis mesos en àrees clau dels equips tecnològics del Grup CaixaBank

• En l'edició del 2024, un total de 1.078 alumnes han presentat la seva candidatura, xifra que quadruplica les candidatures rebudes en la primera edició

• Des de la seva creació l’any 2018, han participat en els Premis WONNOW més de 4.800 estudiants de tota Espanya, el que demostra el reconeixement que han assolit els premis en l'àmbit universitari

CaixaBank i Microsoft han guardonat per setè any consecutiu a les 16 millors estudiants de graus universitaris científics i tècnics d'Espanya amb els Premis WONNOW. Es tracta d'uns guardons que reconeixen l'excel·lència femenina en graus universitaris STEM –Ciències, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques–, amb l'objectiu de fomentar la diversitat i contribuir a reduir la bretxa de gènere en aquests sectors.

Des de la seva creació l’any 2018, als Premis WONNOW s'han presentat més de 4.800 estudiants de tota Espanya, el que demostra la consolidació d'aquesta convocatòria, que ha esdevingut referent en l'àmbit universitari. En aquesta última edició s'ha tornat a batre un rècord de participació, amb un total de 1.078 candidatures, el que suposa quadruplicar la xifra de participació del primer any.

El percentatge de dones en treballs científics i tecnològics sobre el total de dones ocupades a Espanya és del 5%. En els homes, aquesta xifra assoleix el 13%. Cal continuar treballant per accelerar les vocacions i la incorporació de la dona a l'àmbit STEM, que presenta enormes oportunitats laborals. 

Aquest és un dels objectius dels Premis WONNOW, l'acte de lliurament de la setena edició dels quals s'ha celebrat a l'oficina 'all in one' de CaixaBank a Madrid, on han intervingut Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank; Eva Fernández, directora de Canals Digitals i Innovació de CaixaBank; Silvia Hernández, directora de Sector Financer i Assegurances de Microsoft Espanya, i Raquel Hernández, directora de Solucions de Seguretat de Microsoft Espanya.

En la seva intervenció, Gonzalo Gortázar ha explicat que "aquesta iniciativa té l'objectiu de reconèixer i premiar el talent de les dones que opten per carreres científiques i tecnològiques, uns estudis que són cada vegada més importants per a abordar els desafiaments globals de la nostra societat, però en els quals la presència femenina encara és reduïda". En aquest sentit, el conseller delegat de CaixaBank ha agraït a les guanyadores l'exemple que representen perquè nenes i adolescents s'interessin per la ciència, la tecnologia, l'enginyeria i les matemàtiques i se segueixi avançant en la igualtat d'oportunitats.

Per la seva banda, Silvia Hernández ha destacat que "les científiques i tecnòlogues de demà estan assegudes a les aules d'avui. Si no impulsem l'interès de les dones per aquest tipus d'estudis, serà difícil reduir la bretxa de gènere en aquest sector, on cada vegada es demanen nous perfils professionals per cobrir àrees i treballs d'acord amb la nova realitat que porta la digitalització. A Microsoft estem convençuts que el talent no té gènere, i per això treballem per inspirar les nenes, animar les joves i ajudar les nou graduades a desenvolupar la seva carrera al món STEM. Hem de seguir impulsat accions, com aquests Premis WONNOW, que fomentin l'interès de les dones pel món de la tecnologia i la ciència".

Millors expedients acadèmics

El 2024, l'estudiant amb el millor expedient acadèmic, trajectòria personal, professional i social ha estat Carmen Tabuenca Gómez (Pamplona), doble grau en Química i Bioquímica a la Universitat de Navarra, que ha obtingut una dotació econòmica de 10.000 euros i l'accés a un programa de mentoring de Microsoft.

La resta de les alumnes premiades que tindran accés a un programa de mentoring de Microsoft i treballaran durant sis mesos a CaixaBank amb un contracte laboral en àrees clau com Digital Transformation & Advanced Analytics, Mitjans i Sostenibilitat, entre d'altres, són:

  • Paula Pérez Romero (Cartagena, Múrcia), que ha cursat un doble grau de Física i Matemàtiques a la Universitat de Granada, així com un màster de Ciberseguretat i Intel·ligència de Dades a la Universitat de la Laguna, a Tenerife.
  • Olmar Arranz Escudero (Madrid). Graduada en el doble grau d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques a la Universitat Autònoma de Madrid.
  • Ángela Alarcón Ballester (Alacant), que ha estudiat el grau en Matemàtiques per la Universitat de València i actualment està cursant el màster en Ciència de Dades en el mateix centre.
  • Sara Cobelo Cabrerizo (Guadalajara), que ha cursat el grau en Ciències Físiques i el màster en Física Teòrica a la Universitat Complutense de Madrid. Actualment està cursant el màster en Ciència de Dades a la Universitat Autònoma de Madrid.
  • Carmen Bermejo Navarro (Jerez, Cadis). Graduada en Matemàtiques per la Universitat de Cadis i actualment cursant el màster en Big Data & Business Analytics per la Universitat Pablo de Olavide de Sevilla.
  • Silvia Riaño Prado (Roda de Berà, Tarragona), que ha cursat un mínor, itinerari de grau programat per la Universitat Pompeu Fabra en Emprenedoria i actualment és alumna del grau en Enginyeria Informàtica al mateix centre.
  • Paula Pijoan Gros (Madrid), que actualment està estudiant el doble grau en Enginyeria de Telecomunicacions i de Business Analytics a la Universitat Pontifícia Comillas: Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Universitat ICAI.
  • Irene Ramiro López (Càceres), que ha cursat el doble grau d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques a la Universitat Autònoma de Madrid.
  • Alejandra Hernández Sieber (Madrid), qui actualment està estudiant el grau en Matemàtiques a la Universitat Politècnica de Madrid.
  • Alba Cano Lara (Jaén). Graduada en Enginyeria Informàtica per la Universitat de Jaén i actualment cursant el màster en Enginyeria del Programari i Intel·ligència Artificial a la Universitat de Màlaga.
  • Delia Díaz Prieto (Piornal, Càceres), que ha estudiat el grau en Enginyeria Informàtica amb un títol propi en Ciberseguretat i Hacking Ètic a la Universitat Francisco Vitoria.
  • Anna Sallés Rius (Barcelona). Doble grau d'Enginyeria Física i Enginyeria Industrial al Centre de Formació Interdisciplinària Superior de la Universitat Politècnica de Catalunya; i màster en Intel·ligència Artificial per la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat de Barcelona i la Universitat Rovira i Virgili.
  • Ainhoa Aranda Elvira (Granada), que ha cursat el grau en Matemàtiques a la Universitat de Granada i el màster en Ciberseguretat i Intel·ligència Artificial a la Universitat de la Laguna, a Tenerife.
  • Noelia Candal (A Corunya). Graduada en Enginyeria de Disseny Industrial i Desenvolupament de Producte a la Universitat de Barcelona, i màster universitari en Disseny d'Interacció i Experiència d'Usuari (UX/UI) a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).
  • Ana Rojas (Sant Antoni de Calonge, Girona), que ha cursat el grau en Química (Computacional), a la Universitat de Girona i està estudiant un màster en Ciberseguretat i Privacitat, amb especialitat en Sistemes, a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Compromís de CaixaBank amb la diversitat

La diversitat, la meritocràcia, la igualtat d'oportunitats i el reconeixement del talent són alguns dels pilars de la cultura corporativa de CaixaBank. Sota aquestes premisses treballa amb el compromís de ser un referent per als seus empleats, fomentant la inclusió i la participació i impulsant projectes que promoguin la igualtat tant en la companyia com en el conjunt de la societat. De fet, CaixaBank compta amb un 43% de dones en posicions directives i amb un 40% de dones al Consell d'Administració.

CaixaBank compta amb el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de l'entitat basat en la meritocràcia i en la promoció en igualtat d'oportunitats, que treballa per fomentar i visualitzar la diversitat en totes les seves dimensions: de gènere, funcional, generacional, LGBTI, cultural... Wengage inclou mesures internes per involucrar i sensibilitzar totes les persones sobre el valor de la diversitat, per fomentar la flexibilitat i la conciliació i per reforçar el rol de la dona, amb ternes en els processos de promoció interna o els plans de mentoring femení. A més, CaixaBank és la primera empresa a Espanya a obtenir la certificació d'AENOR pel seu programa de mentoring. 

En l'àmbit extern, Wengage també desenvolupa iniciatives per als clients i la societat, basant-se a impulsar la diversitat en quatre àmbits d'actuació: lideratge i emprenedoria, amb l'organització de diferents premis i reconeixements al lideratge femení empresarial (CaixaBank Premi Empresària i Premi A Dona Professional Autònoma); innovació i educació (Premis WONNOW a l'excel·lència acadèmica a dones en l'àmbit STEM); esport (patrocini de la selecció femenina de bàsquet) i entorn rural (Càtedra AgroBank: Dona, empresa i medi rural, o l'estudi de la bretxa de gènere en el sector agrari de Closingap). 

A més, CaixaBank compta amb un Pla d'Igualtat per fomentar els principis d'igualtat d'oportunitats i diversitat dels equips de treball, potenciar la presència de dones en posicions directives i reforçar les mesures de conciliació de la vida personal i professional. Inclou, per exemple, la perspectiva de gènere en els programes de desenvolupament directiu i en els processos de selecció i formació, fomenta el teletreball i la flexibilitat. 

Sobre Microsoft

Microsoft (Nasdaq «MSFT» @microsoft) crea plataformes i eines impulsades per IA per oferir solucions innovadores que satisfacin les necessitats en constant evolució dels seus clients. L'empresa tecnològica es compromet a fer que la IA estigui àmpliament disponible i a fer-ho de forma responsable, amb la missió d'ajudar cada persona i cada organització del planeta a fer més en el seu dia a dia.

Microsoft és una empresa diversa en tots els sentits. La seva missió com a companyia és intrínsecament inclusiva. Internament, la companyia promou una cultura que permet als seus empleats connectar la seva energia i la seva passió per la tecnologia amb aquesta missió. I per això, la diversitat és clau.

La companyia aposta per la digitalització i el desenvolupament d'habilitats digitals com a eix principal per reimaginar Espanya, amb l'objectiu d'aprofitar la tecnologia d'una manera inclusiva, tenint en compte la diversitat i el talent sense importar el gènere.

Videonotícia

Declaracions Gonzalo Gortázar

Declaracions Eva Férnandez

Declaracions Silvia Hernández

Declaracions Raquel Hernández

Declaracions de les guanyadores dels Premios WONNOW 1

Declaracions de les guanyadores dels Premios WONNOW 2

Compactat de recursos

 

NOTÍCIES RELACIONADES