Nota de premsa

CaixaBank i la Cambra de Tarragona renoven la seva aliança a favor de les empreses del Camp de Tarragona per acompanyar-les en la seva internacionalització

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Acord CaixaBank i Cambra de Comerç de Tarragona

• El director d’institucions a la direcció territorial Catalunya de CaixaBank, Joaquim Macià, i la presidenta de la Cambra de Tarragona, Laura Roigé, reafirmen el suport a les empreses tarragonines.

• CaixaBank col·laborarà, a través de les seves oficines operatives i de representació situades al continent africà, amb les missions comercials que la cambra realitzi.

CaixaBank i la Cambra de Tarragona han renovat la seva aliança per col·laborar en l’àmbit de la internacionalització. El conveni, signat pel director d’institucions a la direcció territorial a Catalunya de CaixaBank, Joaquim Macià, i la presidenta de la Cambra de Tarragona, Laura Roigé, reafirma el suport de l’entitat financera a les activitats de la cambra en comerç que inclouen l’assessorament en mercats internacionals, la celebració de jornades informatives sobre països a on exportar i la realització de missions comercials multisectorials que la cambra tarragonina ha programat a diversos països africans.

L’acord inclou cursos per a la formació del personal responsable del departament de comerç internacional en àrees com les vendes internacionals o les estratègies de cobrament, pagament i finançament internacional.

El director d’institucions a la direcció territorial a Catalunya de CaixaBank, Joaquim Macià, ha manifestat que l’acord de col·laboració amb la Cambra de Tarragona “és una mostra del compromís de l’entitat financera amb les empreses tarragonines”. Així mateix, González ha destacat el paper fonamental del comerç exterior en l’economia del territori.

La presidenta de la Cambra de Tarragona, Laura Roigé, ha agraït a CaixaBank el seu compromís amb la internacionalització de les empreses i ha recordat que la institució que presideix està creant tot un seguit de sinèrgies amb les principals firmes de les Comarques de Tarragona, o amb aquelles amb interessos al territori, i assolint d'aquesta manera el múscul necessari per seguir fent de la Cambra un proactiu referent de la societat civil en l'impuls de l'economia i al servei de l'emprenedoria.

CaixaBank, entitat de referència per a les empreses

CaixaBank, a través de la seva divisió CaixaBank Empreses, s'ha consolidat com una entitat de referència per al teixit empresarial gràcies al seu model d'especialització. L'entitat ofereix productes i serveis adaptats a les necessitats concretes de les empreses a través dels més de 70 centres d'empreses 'Store Pimes', que presten servei a aquelles empreses que facturen menys 2 milions d'euros, i dels més de 140 centres especialitzats a atendre empreses de més dimensió, que facturen més de 2 milions d'euros. CaixaBank Empreses, per tant, compta actualment amb una xarxa total de més 220 centres i oficines especialitzades repartides per totes les comunitats autònomes espanyoles en les quals treballen 2.200 professionals altament qualificats amb sòlida reputació en l'assessorament empresarial.

L'entitat compta amb especialistes en finançament, comerç exterior, tresoreria, turisme, negoci immobiliari i pimes, que ofereixen un servei personalitzat més enllà del financer per donar suport i impulsar el sector empresarial. A més, a través de DayOne, CaixaBank presta atenció especialitzada a empreses de tecnologia, innovació i als seus inversors.

En l'àmbit internacional, l'entitat dona suport als seus clients empresa amb diverses solucions operatives amb accés efectiu territorial a 127 mercats de diferents països i ofereix el millor assessorament per a les seves operacions a l'estranger. CaixaBank presta servei tant a les pimes i microempreses que estan iniciant les seves activitats exportadores com a les grans corporacions i grups empresarials que afronten projectes internacionals més complexos. 

L'entitat financera, en el marc del Pla de Banca Sostenible, integrat en el seu Pla Estratègic 2022-2024, assumeix la responsabilitat de promoure una economia positiva per al benestar de les persones a través de tres ambicions: impulsar la transició sostenible de les empreses i la societat, liderar l'impacte social positiu i afavorir la inclusió financera. A més, el banc està present en els índexs de sostenibilitat més rellevants del món i és avaluada pels principals analistes especialitzats.