Nota de premsa

CaixaBank avala la construcció del vaixell més gran fabricat fins ara per Astilleros Gondán

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Silvia Prieto, directora del centro de empresas de Gijón, Álvaro Platero, presidente de Astilleros Gondan, Juan Pedro Badiola, director territorial Norte, e Isabel Márquez, directora de Asset Finance.

• Les garanties han pujat a més de 125 milions d'euros i l'operació s'ha aconseguit tancar en un temps rècord, la qual cosa ha estat clau perquè Gondán s'assegurés la construcció del vaixell

• Es tracta d'una nau de 120 metres d'eslora, amb capacitat per acollir 180 persones, i que prestarà serveis d'inspecció, manteniment i reparació de parcs eòlics offshore en alta mar

CaixaBank ha emès una línia d'avals de més de 125 milions d'euros a favor d'Astilleros Gondán per a la construcció del vaixell més gran desenvolupat fins al moment per aquestes drassanes asturianes. En concret es tracta d'un Ocean Energy Vessel de 120 metres d'eslora dissenyat per fer una àmplia varietat d'operacions en alta mar, especialment d'inspecció, manteniment i reparació de parcs eòlics offshore, així com la col·locació i reparació de cables submarins. El vaixell serà operat per l'armador noruec Edda Fjord, del Grup Østensjø, per al qual Astilleros Gondán ja ha construït més de 20 naus.

El nou vaixell tindrà capacitat per acomodar 180 persones i comptarà amb un sistema de propulsió híbrid que integra tecnologia de bateries i sistemes de recuperació de calor. El disseny de la nau s'ha centrat en la reducció del consum energètic per disminuir significativament la seva petjada de carboni i l'impacte mediambiental.

Segons les previsions de Astilleros Gondán, el vaixell serà lliurat a finals de 2027 i serà necessària la participació d'uns 400 treballadors per a la seva construcció. La bona sintonia i confiança entre CaixaBank i Astilleros Gondán ha permès tancar l'operació en un temps rècord, cosa que ha permès a les drassanes assegurar-se aquest contracte.

Amb aquesta nova operació, es constata l'excel·lent moment de la indústria naval espanyola i posa de manifest el suport a aquest sector de CaixaBank que el 2024 ha formalitzat operacions amb armadors i drassanes espanyoles per valor de 238 milions d'euros.

Sobre Astilleros Gondán

Gondán és una empresa de construcció naval amb gairebé 100 anys d'experiència en el sector. Assentada en el concejo asturià de Castropol, l'empresa disposa de tres centres de treball a Figueras, Barres i Castropol. Es caracteritza per la seva capacitat per construir qualsevol tipus de vaixell, a mida, sense límits tecnològics, amb la flexibilitat d'incorporar millores durant el procés constructiu per ajustar-se a les necessitats de l'armador, i a més complint amb els estàndards de qualitat més exigents.

Sobre el Grup Østensjø

El grup noruec Østensjø Rederi és una destacada empresa marítima fundada el 1973, especialitzada en serveis offshore. Amb una flota moderna i versàtil de més de 30 vaixells, Østensjø Rederi ofereix solucions innovadores i d'alta qualitat en sectors com el petroli i gas en alta mar, l'energia eòlica marina i el remolc. L'empresa s'ha consolidat com un proveïdor de confiança en la indústria marítima, i es destaca pel seu compromís amb la seguretat, la sostenibilitat i l'excel·lència operativa.

Brutos declaraciones Juan Pedro Badiola y Álvaro Platero