Nota de premsa

CaixaBank arrenca al setembre el seu servei de ofimòbils a Catalunya que arribarà a 503 poblacions per assegurar la inclusió financera

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Peu de foto (d’esquerra a dreta): el secretari general d’Economia i Hisenda, Josep M. Aguirre Font; el director d’Institucions de CaixaBank a la Direcció Territorial de Catalunya, Joaquin Macià; la consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas Guix; i la directora d’Institucions de CaixaBank a la Direcció Territorial de Barcelona, Patricia Trillo.

• A partir del 16 de setembre, dos ofimòbils atendran a 105 localitats de la província de Girona en risc d'exclusió financera

• Les noves rutes, que recorreran 4.000 quilòmetres al mes, oferiran cobertura financera a localitats a les quals resideixen 61.000 persones

• Abans de final d'any, un total de nou ofimòbils donaran servei a les quatre províncies i garantiran el 100% de cobertura financera a Catalunya

 

Les noves oficines mòbils de CaixaBank començaran a oferir els seus serveis financers a Catalunya a partir del pròxim 16 de setembre, gràcies a l'acord signat amb la Generalitat de Catalunya, amb l'objectiu de continuar treballant en favor de la inclusió financera a petites localitats.

En una primera fase, dues ofimòbils de CaixaBank oferiran cobertura financera a un total de 105 localitats de la província de Girona, arribant a les 503 poblacions de les quatre províncies abans d'acabar l'any.

Aquest servei ha estat presentat aquest dijous en un acte celebrat al Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya al qual han assistit la consellera d'Economia i Hisenda de la Generalitat, Natàlia Mas; la directora d'Institucions de CaixaBank a la Direcció Territorial de Barcelona, Patricia Trillo; i el director d'Institucions de CaixaBank a la Direcció Territorial de Catalunya, Joaquím Macià; entre altres.

Les rutes que arrencaran a mitjan setembre recorreran 4.000 quilòmetres al mes i oferiran cobertura financera a localitats a les quals resideixen 61.000 persones. A final d'any, nou ofimòbils de CaixaBank donaran servei a un total de 503 poblacions a les quals resideixen més de 307.500 persones en risc d'exclusió financera, mentre que a alguna d’elles viuen menys de 100 persones. Els ofimòbils recorreran gairebé 18.000 quilòmetres al mes a les quatre províncies.

El servei de ofimòbil permet als usuaris, siguin o no clients de l'entitat, realitzar les operacions bancàries més habituals, entre les quals destaquen retirar efectiu, fer ingressos i pagar rebuts i impostos a localitats sense oficina bancària o amb restriccions que limiten l'accés als serveis financers.

Trillo ha subratllat “el compromís de CaixaBank amb la inclusió financera amb l'objectiu de garantir l'accés als serveis financers en l'àmbit rural a tota la població de Catalunya”. A més, ha posat en valor “l'experiència i coneixement de CaixaBank a oferir aquest servei a gairebé 800 localitats a la resta d'Espanya, la qual cosa permetrà que les noves rutes a Catalunya es posin en marxa amb un alt nivell d'atenció i qualitat”.

Gràcies a aquest acord, CaixaBank, que té la xarxa d'oficines més gran a Catalunya i també en el conjunt de l'Estat, augmenta la seva presència al territori i amplia els seus serveis a 503 noves poblacions catalanes, on l'entitat fins ara no era present.

Majors de 70 anys

Les oficines mòbils són clau en l'estratègia de CaixaBank per evitar l'exclusió financera de les zones rurals, a més de preservar la relació directa amb el client que resideix en aquesta mena d'entorns i de mantenir l'aposta de l'entitat per l'economia d'aquests territoris. L'objectiu de l'entitat és estar prop dels clients resideixin on resideixin.

Fins al moment, a tota Espanya, CaixaBank ofereix servei amb els ofimòbils en prop de 800 localitats en risc d'exclusió financera i, en el darrer any, ha ampliat un 23% aquest servei. A les localitats a les quals arriben els ofimòbils de l'entitat, viuen més de 335.000 persones.

El 70% dels usuaris atesos té més de 70 anys, la qual cosa posa de manifest el compromís de l'entitat amb el col·lectiu sènior. A això se sumen els gestors sèniors, amb formació especialitzada, que atenen de manera personal al col·lectiu de persones grans en la xarxa de sucursals.

Els vehicles de CaixaBank recorren més de 52.000 quilòmetres de mitjana al mes a tretze províncies de sis comunitats autònomes amb 18 ofimòbils (Àvila, Burgos, Lleó, Palència i Segòvia, a Castella i Lleó; Ciudad Real, Guadalajara i Toledo, a Castella-la Manxa; Castelló i València, a la Comunitat Valenciana; Granada, a Andalusia, La Rioja i la Comunitat de Madrid).

Principal xarxa de sucursals i caixers

En paral·lel al desplegament dels ofimòbils, CaixaBank compta amb la xarxa de sucursals i caixers automàtics més àmplia de tot el país, amb prop de 4.000 oficines, per oferir servei a tota mena de localitats, grans i petites. Això suposa tenir presència mitjançant oficina física a més de 2.230 municipis. Aquesta capil·laritat de la xarxa permet a l'entitat arribar a pràcticament tots els racons del país i ser l'única entitat financera a 458 municipis amb els quals té, a més, el compromís de no abandonar el servei.

A Catalunya, actualment CaixaBank és present a un total de 437 poblacions i la seva xarxa compta amb 801 oficines de particulars, de les quals un total de 350 (el 44%) són rurals i es troben a petits municipis. A 177 poblacions a Catalunya, CaixaBank és l'única entitat present amb model d'oficina bancària.